![]() |
|
Porucha LNB?Vážení, poprosím o radu. Na chalupe mám nainštalovaný LNB monoblock 4,3 quad. Napojené sú tri prijímače Amiko Mikro HD SE.Po snáď desiatich rokoch bezproblémového používania sa dnes zjavila závada. Keď sa vypne niektorý zo sat. prijímačov, nasledujúce dva zamrznú - zastaví sa na nich obraz. Po zmene programu a vrátení sa na pôvodný nabehnú normálne. Logika mi hovorí, že to bude LNB. Len sa chcem opýtať, či tu má niekto už podobnú skúsenosť a ako ju snáď riešiť bez výmeny LNB. Na chalupe je manželka a sama by ho asi nevymenila. Vopred ďakujem za radu. |
seul
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: Porucha LNB?pokud tam chodí soused tak snad on,ale řek bych ,že to bude komplikovanější , kabely , konektory síť atd. |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
@seulmám s qadem podobnou zk,vrátil jsem se na twin a i ten sem tam nepatrně 1 sat.zakoktá,když připojuji koax na druhém |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@seulse sousedem bývají také problémy,bacha na to!![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@seulno logika,zemní smyčka je sviňa nelogická |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Porucha LNB?Daj skusmo všetky stb a tv na jeden preďlžovák - napájanie zo siete z jedného miesta a vyskúšaj to zamŕzanie programov, či sa to deje aj pri tomto teste? Ak nie, chybu hľadaj v elektroinštalácii domu, ak budú aj tak zamŕzať, skús iný monoblock (LNB).![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
RE: Porucha LNB?Problém bych hledal v koax kabelech od LNB.Po deseti letech provozu může být poškozeno opletení,vlivem vlhkosti se doslova rozpadne a přeruší zem. |
Jirka1963
Registrace: 5/2017 Příspěvků: 84 |
![]() |
|
RE: Porucha LNB?pokiaľ by bola závada v kábloch nemôže to ovplyvniť iný kábel, pokiaľ je správne tienenie,na všetkých sa naraz sotva poškodí, skôr sa to prejaví na funkcii jednotlivých prijímačov, napr slabšie signály budú vypadávať či nepôjde jedna polarizácia, pre zvýšený útlm, no zemnenie stačí zvýšený odpor v jednom, toto spôsobuje často i v datovej sieti |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 358 |
![]() |
|
![]() |