Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Dalskabáty

Ráno jsem si udělal kafe a pustil TV a dávali zrovna tuto pohádku. Panebože kvalita hrozná, herci měnili barvy na počkání, ale ty herecké výkony, to bylo neskutečné a min na pět oscarů, škoda že ta pohádka byla jen televizní inscenace. Zasloužila by si určitě kvalitnější materiál.

badr
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dalskabáty

badr-ta pohádka je starší než ty a možná dvakrát,ještě šla na černých tv. ;P

dulin
Registrace: 1/2013

Kolik ti bylo v roce 1976? Možná, že časem, jestli se zachoval negativ filmu, bude pohádka digitálně remasterovaná. Ale to bude asi ještě chvíli trvat.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Tahle inscenace nebyla snimnana na filmovy pas, ale na magneticky zaznam pomoci tv kamer cs vyroby TKP 305. Slo o prvni barevny porad z Kavek po reko studii z CB na barvu.

cha-cha
Registrace: 5/2007

Připomělo mi to vysílání ještě v starém secamu, podle toho, jak obraz měnil barvy. Já ty černobílé televizory ještě pamatuji, ale tahle pohádka mě nějak minula. Kdybych byl mladší, asi nedokáži ocenit herecké mistrovství těch herců. Cha-cha díky za info.

badr
Registrace: 10/2008

@cha-cha

Tak to je v pytli. Fialová černá těhle kamer mě děsí dodnes. Ruské kamery RGBY, které tam myslím byly předtím, by asi udělaly lepší obrázek.Budeme muset tuhle pohádku brát jako srovnání pokroku v TV vysílání.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Ta studia pro první tehdejší program ČST na Kavkách byly původně (v polovině šedesátých let) projektovaná pro ČB, ovšem vývoj šel tak rychle dopředu (a navíc výstavba Kavek nabrala slušné zpoždění), že při jejich spuštění tato studia už byla OUT. Jejich "překopání" na barvu nějakou dobu trvalo a bylo dokončeno někdy kolem let 75/76 a tato inscenace byla první v barvě, ovšem jak jsem psal snímaná TKP305 na magnetický pás. Stejně jako Nemocnice na kraji města (díly 1. až 13.) u kterých svého času v EPG uváděla ČT, že jsou vysílány v HD. :))) Samozřejmě, že to byl nesmysl a ČT pak tuto informaci raději stáhla.

cha-cha
Registrace: 5/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra