![]() |
|
Vrzající stožárZdar všem. Mám prosbu. V létě jsem namontoval stožár a při dnešních poryvech nepříjemně vrzal.Vzbudilo nás to ve 3 hodiny ráno a děcka se toho i bály. Stožár je 3m, pozink, ⌀ 48 mm. Přichytil jsem ho ke dvěma železným plátům tl 5 mm pomocí pozink třmenů (50 mm max průměr trubky). Ty dva pláty jsem přichytil pomocí větších pozink třmenů (75 mm max průměr trubky) k železným krokvím ⌀ 72 mm. Krokve mají nátěr základní barvou, ale ty dva železné pláty jsem ničím nenatíral. Je to chyba? Matice jsem nechtěl úplně dorvat abych něco neohnul. Je to chyba? Snad jsem to napsal srozumitelně. Díky všem za rady. |
ac1139
Registrace: 5/2018 Příspěvků: 56 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
RE: Vrzající stožárBěž dělat legraci někam jinam, namontoval jsi si stožár a ted nevíš, kde je chyba?...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Vrzající stožárMěl si zvolit průměr 60mm, pokud máte doma větrno...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Vrzající stožárPodívat se v čem konkrétně to vrže a namazat vazelinou nebo olejem. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
RE: Vrzající stožárA co tak ty třmeny dotáhnout, protože krov vlivem teplot vysychá..![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
![]() |
|
FanynAsi jsi přehlédl, že ty krokve jsou železné /mně to taky překvapilo/...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@FanynTak teplo je o tom žádná, ale že by bylo až tak velký, že by sesychalo i železo, resp.ocel?![]() Podle mě je celkově problém v těch třmenech, protože trubka nemá dostatečnou třecí plochu. Takže určitě spoje podotahovat, protože se můžou uvolnit nejsou-li nějak zajíštený. No a pokud by to bylo proveditelný, tak by bylo nejlepší zajistit stožár ke krovu svárem. Taková elektroda bazická (EB 121) ve spojení s cca 80A je jistota, že to vrzat přestane. Jo ono by na to vrzání pomohlo určitě i to namazání, ale tady zase pochybuji, že zůstane v další větru stejně natočená. No nic jde se něco dělat a ne si tady dělat srandu. Mějte se |
jexxx
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 119 |
![]() |
|
RE: Vrzající stožárStožár - kotvení ,vždy dotahuji na býka,až to skoro praskne (protože potom ,si již minimálně nevrzne)![]() Staří anténáři,vtahovali do prvků antén na TV I. koax. Jsem sám zvědavý,jak se to podaří odstranit ,třebas i řešením výměny trubky za vyšší průměr. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@ac1139No, mě ještě napadá, jestli nevrže střešní plastová průchozí taška s ,,mrkví,,. Záleží, jak vzdálené od tašky je první (horní uchycení). No a pak jaké jsou poměry vzdáleností spodního a horního uchycení vůči zbytku délky stožáru v závislosti na průměru trubky a zatížení, jak už bylo napsáno. Vylez k uchycení a zjisti co vrže....Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Vrzající stožárOmlouvám se asi jsem na to už staréj/ročník 54/...![]() ![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
![]() |
|
@radek1Namazání - to jsem zvažoval, ale nechtěl jsem dopadnout jak ten co si namazal brzdové destičky na motorce, protože mu pískaly brzdy (skutečně se to stalo). |
ac1139
![]() |
|
fanynNemáš se za co omlouvat...Mně překvapuje, že tazatel je schopen "něco" sám namontovat a už není schopen zjistit, kde a jak to vrže, ale raději jde k pc a šuptosemnaforum...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Vrzající stožárTřmenem se nikdy trubka pořádně nedotáhne(pokud teda nechci tu trubku rozdrtit).Asi to chtělo svár stožár/plocháč.Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
@mirasatPrůchodka je plechová, ta to nebude. Je to zvuk "kov na kov".Jsou tam i dřevěné hranoly, na kterých jsou připevněny latě, ale stožár jde mimo dřevo. Jen kov na kov. Spodní třmeny jsou 10 a 15 cm od konce trubky a horní 125 a 130 cm. Svařovat neumím, tak to prostě dorvu, co to půjde. Anténa je tam 120 Kovosat a 100 Gib. Děkuji všem za rady, radši jsem se zeptal, protože kdo se zeptá - vypadá hloupě 5 minut. Kdo se nezeptá - je hloupý celý život. Vše nej do nového roku! |
ac1139
![]() |
|
RE: Vrzající stožárNo, porcuješ nám to pěkně po kouskách, dvě takhle malé parabolky na střeše nad sebou a to vše zabaleno v paketu nevinné slušnosti s přáním do nového roku, no co tam máš dál?...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanParanoia??? |
ac1139
![]() |
|
@ac1139špatná - málo tuhá konstrukce na tak velký talíř, vyměnit nejen za větší průměr trubky, jak už tu někdo napsal, ale hlavně síla materiálu musí být větší, použij ocel a žádnej žárově zinkovanej stožárek 48mm z plechu 1,8mm!! |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Vrzající stožárpoužij pro úchyt klasické objímky misto třmenů, např. https://www.t-cz.com/produkt/drzak-stozaru-48mm-delsi-pas-zinek-galva |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 049 |
![]() |
|
@hogofogo11, @RAFI007Aha. Děkuju. |
ac1139
![]() |
|
@ac1139Máš-li dostatečně dlouhé šrouby,zkus šrouby povolit,vložit k dosavadním plechúm další plech 5+ mm a mezi tyto plechy ustřihnout gumu/já používám ze vzdušnice z os.auta/.Bude-li nutné koupit šrouby delší,kup v kvalitě 8,8 a prdloužené matice.Toto provedení poskytuje značnou kompenzaci pro případnou dilataci. |
son
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 357 |
![]() |
|
@ac1139I stožár si potřebuje aspon párkrát vrznout:)Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: Vrzající stožárak sa dá, daj zo strechy na stenu na nástenný držiak ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 458 |
![]() |
|
@DzordzoKovosatku? Na nástěnný držák????![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@ac1139Pokud máš takhle velké paraboly, tak nejlepší by bylo na zahrádce vyhrabat díru 1,5 x 1,5 x 1,5 metru a zalít si do ní příhradu.A že pozdravuju železnou manželku a plechové děti. Nic ve zlém ![]() Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
hmmmm@son -díky, to mě nenapadlo.@mirasat - zahrádku mám malinkatou a směr sever. Umístnit stožár do předzahrádky se mi nepodařilo doma prosadit. @Dzordzo - to asi nepůjde - máme zateplenou fasádu a nejsem jediným majitelem baráku. Střecha zůstává jediné místo kam to můžu dát relativně "snadno" . |
ac1139
![]() |
|
@ac1139Na každou parabolu sólo 60mm pozink stožárek, plus vyřešit uchycení. Už jen rozdíl mezi 60 cm a 75 cm parabolou je obrovský, co se náporu větru týče.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
![]() |