![]() |
|
Vrzající stožárZdar všem. Mám prosbu. V létě jsem namontoval stožár a při dnešních poryvech nepříjemně vrzal.Vzbudilo nás to ve 3 hodiny ráno a děcka se toho i bály. Stožár je 3m, pozink, ⌀ 48 mm. Přichytil jsem ho ke dvěma železným plátům tl 5 mm pomocí pozink třmenů (50 mm max průměr trubky). Ty dva pláty jsem přichytil pomocí větších pozink třmenů (75 mm max průměr trubky) k železným krokvím ⌀ 72 mm. Krokve mají nátěr základní barvou, ale ty dva železné pláty jsem ničím nenatíral. Je to chyba? Matice jsem nechtěl úplně dorvat abych něco neohnul. Je to chyba? Snad jsem to napsal srozumitelně. Díky všem za rady. |
ac1139
Registrace: 5/2018 Příspěvků: 56 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
takžeTak jsem dorval šrouby a je klid, uvidím, co to udělá.Pokud nepomůže, předělám úchyty, pokud ani to, tak nový stožár. Asi vypadám jako trouba, ale s tím dokážu žít. Díky všem a přeju pěkný den. @mirasat - takové věci mi nějak docházely, díky. |
ac1139
![]() |
|
RE: Vrzající stožárac1139 - Nejsi trouba.Prostě TO řešíš tak jak je to v daném okamžiku možné a co ti síly a okolnosti dovolují.![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
ac1139V poslední době se tady vyskytuje spousta vtipálků a různých típků a nediv se, že jsem Tě považoval mezi ně /zadání bylo dosti "podivné"/. Pokud jsem se pletl, tak se omlouvám. Držet to asi bude, ale každou větrnou noc bych trochu "stískal (nevhodné slovo)kou" /laicky řečeno, že 1/3 stožáru drží zbytek 2/3, což je ve větru na střeše páka jako pr@se/ a podotýkám, že jsem jenom obyčený laik, žádný profík, co se tím živí...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
tak cestounejmenšího odporu,špunty do uší |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
@tukanTo se stává.Pravda, mohl jsem to formulovat lépe. Po druhé probdělé noci jsem poránu nebyl zrovna bystrý. Jo, je to neudržitelné, budu muset jednu parabolu sundat, nebo ji dát jinam. |
ac1139
![]() |
|
RE: Vrzající stožárZdar,tak to je nepříjemné.V praxi jsem se setkal s "drnčením" stožáru (přenos vibrujícího kovového stožáru při větru do konstrukce domku).Proto jsem zmiňoval "akustický projev". |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
![]() |