Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Reproduktory

Mám televizor Samsung UE55MU6272.Chtěl bych k němu dokoupit reproduktory.
Poradíte mi někdo jaké.Děkuji

Radek66
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Reproduktory

Je tam zopar moznosti pripojenia reproduktorov:
- opticky kablom(do nejakeho receivera) a potom rozviest k repro
- Samsung Multiroom Link
- Bluetooth

Mas uz nejaku predstavu, ako by si to chcel (5+1, alebo staci stereo) , alebo nemas ani sajnu?

kobram
Registrace: 4/2014

@Radek66

Má ta TV konektor HDMI s ARC (AudioReturnChanell)? Pak bych doporučoval to řešit nákupem domácího kina s 5.1 reproduktory. Já jsem to takto (vy)řešil o vánocích (ale značka obojího Panasonic) a jsem spokojen.
I když na pohádky moc nejsme, tak třeba Jezerní královna vyzněla velmi dobře. Dobrý byl i Perský princ:písky času na HBO.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Reproduktory

TV má konektor HDMI s ARC.

Radek66

Reproduktory

Chtěl bych to v 5+1

Radek66

@Radek66

To ti asi nezbyde nic jiného, než skutečně pořídit domácí kino. Dneska už asi nejlépe s Blu-ray přehrávačem.

joscer

ak chces kvalitne repraky chod do predajne kde ti pustia zvuk bez korekcii, ale rataj ze budu stat balik, ak chces len bezne domace kino tak hlavne aby bol dost velky subwofer, podla toho aku mas izbu kde to budes mat :-/

Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro

kratos
Registrace: 4/2008

Nemám nic proti Vašim radám, na každé něco je. Pokud by jsi chtěl domácí kino, tak to je na investici 40tis, aby to k něčemu bylo. Antonínovi by ani to nestačilo, já jsem skromnější. Nic ve zlým, subwoofer a blue-ray je prostě pitomost, soustřed se na podstatnější věci, hlavní repro ve stereu. Vše záleží na penězích a co přes to budeš pouštět. Ale je to jenom můj skromný názor, který může být pomýlený. Jinak na aukru se dají koupit výborně hrající bedny za slušnou cenu. Být na tvém místě, pořídím klidně starší, aktivní repro, platí pro podmínky příjmu našich sat programů.

badr
Registrace: 10/2008

Souhlas s badrem. 5.1 v domacich podminkach temer nikdo dobre nesestavi pokud nema na to specialne vyhrazenou mistnost a pokud to ma k necemu byt tak je to o mnoha desitkach tisic. Jinak jsou to plastove chrlatka. Naopak 2 opravdu dobre regalove reproduktory treba kolem 10 tisic obvykle poskytnou slusny zazitek a nejak to doma rozmisti kazdy. Kdo ma misto a nema sousedy muze to doplnit o subwoofer.

Mikek
Registrace: 7/2011

@Mikek

Když už subwoofer, tak i slušnou centrální bednu, starší zesilovač 5.1 za pár šupů a jet 3.1 po optice. Mám to takhle v paneláku, a nikdo si zatím nestěžoval.

konas
Registrace: 12/2014

A nejaky soundbar by nestacil ? Mas to od nejakych 150EUR/4000CZK ...

kobram
Registrace: 4/2014

Soundbar je opravdu o ničem. Bude to sice hučet víc a líp, jako tv, ale jinak o ničem. To jsou vyhozené peníze, ale někomu to stačí.

badr

@badr

A proč je blu-ray pitomost?

joscer

A jen tak mezi námi. Vy co radíte super hyper sestavy reproduktorů. Myslíte, že k TV za cca 17 či 18 tisíc je něco takového potřeba?

joscer

@joscer

I lepší přednes prasácky kompreseného zvuku zvýší obyčejnému divákovi dojem při sledování mizerného obrazu.
:)))

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

Badr

Drazsi soundbary renomovanych vyrobcu maji zvuk velmi dobry. A pro mnoho lidi je to nejjednodussi moznost upgradu zvuku. Ani na 2.0 spousta lidi nenajde misto.

Mikek

Mám v ložnici LP 838 (2.1) z Číny (300 Kč i s poštou) + Magnat monitor 202 (repro) a 1 x Sony bednu ze starý věže,jako basovou...a to je mazec R^ ...mrkni na YouTube LP 838,....

Cucerak
Registrace: 3/2008

@Mikek

Takřka plochá ozvučnice soundbarů je s odpuštěním na h(o)uno, ale marketingově to asi frčí.

Místo na PC např. Genius repro 2.1 najde snad každý. Subwoofer muží mít i pod nohama místo podštokrle s Icejy. Ušetří a ještě dostane lepší zvuk. HiFi puristi prominou.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

Meduzka

Tak to sorry jako ale soundbar treba od Bose nebo JBL ma asi 10x lepsi zvuk ve vsech smerech nez pc repro od Geniusu. Evidentne jsi zadny dobry soundbar nevidel ani na obrazku natoz slysel uchem. :-)

Mikek

Klíďoprďo může připojit i nějaký starší kvalitní zesík se staršími kvalitními reprosloupy (do paneláku podložku na jehličkách). Pokud starší zesič nemá digitální vstup, existují za pár šupů převodníky z optiky nebo koaxu na analogové audio napájené např. z volného USB portu. Pak celkem kvalitní poslech nemusí až tak finančně bolet.

krupino

Podělím se o svoji zkušenost rovněž z panelákového bytu. 5.1 bylo asi svým způsobem nejlepší (Yamaha+Canton), ale z prostorových důvodů musel pryč...

HonzaA
Registrace: 3/2006

Podělím se o svoji zkušenost rovněž z panelákového bytu. Třeba pomůže při rozhodování. 5.1 bylo asi svým způsobem nejlepší (Yamaha+Canton), ale z prostorových důvodů (cca 20% obýváku) musel pryč... vyměnil jsem za soundbar Yamaha YSP-2700... no, prostorovost poslechu nic moc (členitost), ve stereu (gramo) k ničemu. Nakonec jsem skončil u aktivních Canton GLE 496.2 BT... a recenze nelhaly. Na moje domácí poslechy v mém "prostoru" je to asi to nejlepší, co jsem kdy měl.

HonzaA

@HonzaA

Připojit gramofon k soundbaru to je dobrý úlet :zombie:
Mám 2 sestavy, hudební zn.Sony včetně gramo z roku 1979.hraje to perfektně a filmovou v obýváku v konfiguraci 7.1 také plní přesně co má zejména s blu ray přehrávačem, samozřejmě že soundbar může vylepšit zvuk k tv ale o plnohodnotném filmovém natož hudebním přednesu nemůže být vůbec řeč. A ještě jedna věc. Nejedná se o reproduktory ale reprosoustavy ;)

Je těžké být (nevhodné slovo)em, protože konkurence je veliká. ? Miroslav Horníček

Anubis
Registrace: 7/2008

@Anubis

Jó nevyzkoušíš, nevěříš... zrovna tu Yamahu při té cenové relaci má málokdo... hrálo to, dynamika subwooferem celkem dobrá, ale stereo efekt téměř žádný... zejména u vážné hudby katastrofa...

HonzaA

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra