![]() |
|
Pasmo 73 MHz v nedavne minulosti - byly podminky?Zdravim vas. Obratil se na mne znamy, ze pry mel v nedavne minulosti (v prubehu poslednich 2 mesicu) potize s rusenim prijmu mistni sluzby v pasmu 73 MHz a jevilo se mu to jako rusky (ukrajinsky) VKV/FM vysilac. V lete bych se tomu nedivil, ale v zime?! Nesledujete prosim Vas nekdo OIRT pasmo prubehne, ze byste mi mohli potvrdit nebo vyvratit, jestli nekdy mezi listopadem a dneskem byly podminky pro prijem? Dekuji a zdravim Vas, L. |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
RE: Pasmo 73 MHz v nedavne minulosti - byly po...Pokuď bude inverze,lze i na tomto pásmu sledovat příjem z okolních(východních) států lépe,než od nás.U nás tam jsou obecní rozhlasy.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Pasmo 73 MHz v nedavne minulosti - byly po...Při inverzi je to možné. Na Ukrajině se toto pásmo stále používá pro rozhlas. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
Pasmo 73 MHz v nedavne minulosti - byly poProtože se každých 11-15 let periodicky střídá síla inverze a teď se zrovna začíná vracet a letošní leden je na inverzi jako dělaný.Navíc Ukrajinci i rusáci mají mezinárodní normy u zadele,tak se to bude 5- 10 let opakovat |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
Pasmo 73 MHz v nedavne minulostipřehlídl jsem ten časový údaj,ale dnes je v eteru všechno jinak, třeba před 20 lety jsem z osobáku dělal relátko českému kamionu na turecko bulharské hranici do Kopřivnice a dalšímu od tamtud do Rumburka.Mám doma skaner na obecní rozhlasy,co ještě nejsou v digitálu a nic jsem nezaznamenal |
korkoran
![]() |
|
RE: Pasmo 73 MHz v nedavne minulosti - byly po...Nedávno, kolem Vánoc byla Es vrstva směrem na vychod az na CCIR. Ačkoli to není v tomto období tak časté jako na jaře a v létě, opravdu se to koncem roku rovněž děje. Tím spíše na OIRT. O tropo podmínky se ale nejednalo. Těmi nás letos příroda příliš nepotěšila:-( Další možností je odraz od stopy meteoru, ale to je sekundová záležitost a služby to určitě neruší.TBS 5927, Octagon 8008, Octagon SX88, Vitamin HD 5000. Paraboly: Offset 120 cm 34,5W-75E Ku band, Channel Master 180 cm 30W - 78,5E C Band + Ku Band, Cahors BigBisat 39E-28.2E-23.5E-19.2E-13E-9E-5E-1W
|
kndxing
Registrace: 10/2013 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
RE: Pasmo 73 MHz v nedavne minulosti - byly po...Chlapi, moc diky za vase reakce! Pomohli jste mi si udelat predstavu o tom, co se v minulych tydnech na tom pasmu delo. Dekuju a preju vam vsem hezky a uspesny den. L. |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
@LouskacekZrušil jsem pásmo CB,kde mi celý den kecali Moskevký taxikáři,u nichž kw sem,kw tam,všechno jedno,jenom aby se slyšeli |
korkoran
![]() |
|
@ korkoran..... no to ti musím dať za pravdu, pred pár rokmi som sa jedného Voloďu z moskovskej oblasti spýtal: " Voloďa a skoľko u tebia watt" ( povolené na CB sú 4 waty), zasmial sa a odpovedal " watt??? u menja neskoľko kilowat" a tak som sa spýtal" A u vas eto vožmožno? " no a odpoveď bola " U nas v Rossii vozmožno vsjo" a bol som vybavený,hi. Snažil som sa to napísať foneticky pre zlepšenie úsmevnej situácie....![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
@dano01hezky jsi to popsal.Když jsem tam byl,jen v zakarpatí,tak kamarád co mě pozval,měl v garáži 7 sudů a povídal-vybersi od 70 -po 98 oktanů.Ptam se jak doplňuje a on že stačí šepnout a přijede vojenská cisterna.A dojel jsem s mojí stovkou na namíchanou 98/70 až do Prahy a jak si šeptala![]() ![]() |
korkoran
![]() |
|
![]() |