Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Nostalgie TV

Tak jsem dnes z nostalgie vyzkoušel televizi Rubín Tesla, musel jsem zapojit jako po staru set-top box DVB-T/analog. Najelo to bezchybně na první pokus a byl jsem úplně překvapený nádherným zvukem. Obraz sice nic moc, ale ten zvuk úplná nádhera. Proti těm dnešním placatým nesmyslům, se kterými se to absolutně nedá srovnat. Je fakt, že si ale člověk zvykne na všechno a vidí (slyší) ten rozdíl až teprve srovnáním. Ach jo.

sateliťák
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nostalgie TV

Tak to já si nostalgie dopřávám každý den !

jirkabe
Registrace: 2/2014

Já mám někde ve sklepě starou CRT televizi kterou naši kupovali někdy na začátku 90 let. Kolikrát mám nutkání si ji zapnout a vyzkoušet. :) Třeba už ani nepojede, ale kdoví.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015

A vsadím se klidně, že pošle i soundbary do kytek. :)

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@sateliťák

nevím přesně typ té Tv,ale rodiče ještě používají pro návštěvy v pokojíčku(děcka) Tv Panasonic 100Hz - to byly ty hodně hluboké a taky těžké bedy.Nemůžu si ale pomoci,obraz na tu dobu byl moc fajn a zvuk hodně do basu-až takový dunivý...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Jamess96

Tu já měl taky..a vážila nějakých cca 60 kg. :)

sigur
Registrace: 5/2010

@sigur

jj. Tehda skoro moje váha :laughing: :laughing: Jinak ta tv měla nádherný obraz - byl tam "dokonalejší" Hřebenový Filtr a už i digitální zpracování obrazu. O zvuku se radši ani mluvit nebudu... V r.2003-4 stála "čtyřicítku"...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@sateliťák

řešení je jednoduché - externí bedny ... dnes za cca 1500 jsou již velice solidní repráky

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

@ivo2001

U některých starších LED Philipsů, s repráky obrácenými dozadu, ani jiné řešení není.

konas
Registrace: 12/2014

Rubín C202

Tesla Rubín neznám ale měl jsem originál Rubín C202 s dekodery PAL Secam! Ten se dal naladit tak, že Tesly na něj neměly, a naprostá špička byl LOEWE MC11, s výklopnými moduly, který jsem kdysi našel u popelnic. Myslím, že Rubín zahubila Tesla nepovedenými obrazovkami.

konas

@sateliťák

Na servisu mám CRT Sony 16:9 a další 4:3 jedou denně dodnes. Obraz a zvuk na současné mazanice bezva a i víc chyb je vidět ve startu dříve, než v HDMI na Panasonicu. ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Nostalgie

Před dávnými léty jsem kupoval první barevnou telku TESLA COLOUR,přejmenovanou TESLA HORROR,za půl roku zezelenala obrazovka/výměna v rámci záruky/ co chvíli jakási porucha,pak se nějak usadila jen jsem každý rok vyměnil PL-509 ve vysokém napětí a vydržela skoro 14 let.Máte pravdu zvuk se nedá porovnat s dnešními plackamy !

a2580123a
Registrace: 10/2014

@a2580123a

Ještě nějakou PL504 a PL509 bych na chalupě našel. :))

konas

@a2580123a

Taky jsem tu elektronku jednou do roka měnil :laughing:

jjery
Registrace: 12/2012

Rubín ???

Nikdy v minulosti jsem neviděl ruskou televizi, která by měla viditelně lepší obraz, než cokoliv jiného z RVHP (tj. DDR, ČS, Maďarsko atd.), o západní produkci ani nemluvě. Ty šmejdy, které se u nás vyráběly před výrobou vlastních "in-line" obrazovek byly osazeny právě ruskými delta obrazovkami a podle toho to taky vypadalo. A technologie ruské elektroniky, to je kapitola sama pro sebe. Člověk nechápal, jak může země, která tohle vyrábí, létat do kosmu....

PeVy

@PeVy

Rubín C202 se dal kvalitně nastavit.Koupil jsem ho od neskutečného experta, který měl v práci zahraniční měřáky špičkové kvality, a hlavně to perfektně uměl, a Rubína si dělal pro sebe. Uznávám, že to byla naprostá výjimka proti běžným kouskům.

konas

Rubín

Rubín C202 (59cm) byla první celotranzistorová BTV dovážená z Ruska - montoval se do ní modul PAL/SECAM s MDA3510, R.TESLA typ C432 (56cm) byla pozdní náhražka u nás populární řady C4xx. První česká BTV byla lampová Tesla Color/Fatra/Spektrum, poté byla již tranzistorová ST/ST2, pak řada C4xx. První ruská byla lampovka Rubín C401.

Warpik
Registrace: 9/2016

@ivo2001

Jo, externí bedny, to by ale musely mít ty dnešní placky nějaké výstupy alespoň na sluchátka, ale šetří i na tom.

sateliťák

Rubín Tesla Color 432 - tak jsem se koukal na přesný typ. Žena pořád říká abych to vyhodil, co s tím, ale mě se stále nechce, když to maká. Ono asi stejně nic jiného nezbyde.
A ještě k tomu ten perfektní set-top-box Di Way T 2200, to nemá chybu.

sateliťák

Já používám Rubína na chatě, má to výhodu, že ho nikdo neukradne. Už se tam někdo vloupal několikrát a TV vždy zůstala. Jak píšete, zvuk nádherný a obraz z SD STB lepší jak na plackách. Akorát jsme musel sehnat STB, který má RF výstup do koaxu.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra