![]() |
|
Rozhovor s režisérem Sedláčkem o Palachovi23.10.2018 se v Římě konal mezinárodní filmový festival kde se promítal nový film Roberta Sedláčka o Janu Palachovi. Film měl na festivalu poměrně velký úspěch a s režisérem Sedláčkem byl natočen rozhovor pro filmový kanál Rai Movie. Rozhovor je v češtině s Italskou překladatelkou, takže mu budete rozumět všichni. Myslím, že rozhovor je zajímavý i co se týče samotného Jana Palacha.Film uvede kanál Rai Movie. Po kliknutí na odkaz bude potřeba se registrovat přes Facebook nebo email, registrace vám zabere 2 minuty a je samozřejmě zdarma. Bohužel jinak to nejde udělat. Chtěl bych vás všechny poprosit, abyste dodrželi minimálně slušné chování alespoň u tohoto vlákna, protože se jedná o smutnou část Československé historie kterou je si potřeba připomínat, ale zároveň nezapomenout na respekt ať už máte na tu dobu nebo Jana Palacha jakýkoliv názor. Berte tento rozhovor jako zajímavost. Děkuji. Odkaz sdílím se souhlasem redakce. https://www.raiplay.it/video/2018/10/Tv-Call-Jan-Palach-Robert-Sedlacek-23102018-ffbe881c-6093-4009-be6b-3052bb2eb038.html# Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
![]() |
|
@franckMáš to marný, tady si v Česku, zemi bolševiků.Co nevidět se tu začnou množit urážky na J. Palacha. |
William cz
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 5 050 |
![]() |
|
RE: Rozhovor s režisérem Sedláčkem o PalachoviBože můj, na co si tady hraješ?? Prosíš tady o slušnost...připadáš mi jako svazáckej kádr s šátkem kolem krku.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@William czA kdo Tě tady drží "v zemi bolševiků". Jdi za štěstím.Pokud si měl čas sledoval si v sobotu na ČT ten film ? |
navi2
Registrace: 5/2017 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
@navi2no budoucnost ukáže,kdo tady plácá a žere propagandu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
@allCtím památku J.Palacha ale co se kolem toho letos děje?![]() Je těžké být (nevhodné slovo)em, protože konkurence je veliká. ? Miroslav Horníček
|
Anubis
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: Rozhovor s režisérem Sedláčkem o PalachoviChce se na to zeptat jeho sousedů ve Všetatech, kteří s ním vyrůstali a chodili do školy. Trochu jiný pohled než se uvádí dnes... z několika jsem měl možnost mluvit..montáže sat a tv. Znám i člověka, který kdysi pracoval pracoval na us embassy, který mi vykládal o roku 68-69 v Praze jeho pohled je troch jiný. Po revoluci pracoval pro p. Havla jako tlumočník... |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 654 |
![]() |
|
@FanynA jaký je jeho pohled? To, co se stalo v roce 1968 se už nesmí nikdy stát ani v ČR ani v žádné jiné zemi. Spíš mě překvapilo, že režisér řekl, že Jan Palach se neupálil kvůli komunismu a invazi Rusů, což vyvrací všechny teze. Ale samozřejmě je potřeba jeho slova brát jako názor, ne jako fakt.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Rozhovor s režisérem Sedláčkem o PalachoviJa len doplnim, ze uz par mesiacom pred Palachom (8.9.1968) sa v Polsku na stadione vo Varsave upalil na protest proti okupacii Ryszard Siwiec.Nosce te ipsum.
|
Warder
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 640 |
![]() |
|
RE: Rozhovor s režisérem Sedláčkem o PalachoviKaždá politická šelma v historii 20 století používala,používá a bude používat propagandu ať fašisti,komunisti či dnešní takzvaní demokraté na středním východě,Africe,Panamě,ve svých dobitých územích![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Rozhovor s režisérem Sedláčkem o PalachoviVšiml jsem si, že v anketě největší Slovák je mezi nominovanými Gustav Husák. Tak nevím no co si myslet. Já chápu, že tak malá země nemá až tolik osobností z historie a musí se trochu vařit z vody, ale Husáka... Být ve vedení RTVS asi bych zvážil, zda je pro Slovensko taková anketa na místě, nebo resp. zda se vyplatí.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@franckG.Husáka neobhajuji ale zkus si přečíst něco o jeho životě dříve než ho odsoudíš,nic není černobílé i když to nic nemění na tragickém závěru jeho politického života.Je těžké být (nevhodné slovo)em, protože konkurence je veliká. ? Miroslav Horníček
|
Anubis
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
@AnubisMoment, já neodsuzuji, to jsme si nerozuměli. Každý národ si může volit a zvolit koho chce, jenom si myslím, a že vzhledem k historii a respektu vůči obětem komunistického režimu si myslím, že to není vhodný kandidát. To je celé. Když v roce 2010 byla v Itálii stejná anketa Největší Ital, tak se taky vyškrtl Benito Mussolini, přitom Mussolini jako politik (na jako diktátor) toho pro Itálii udělal docela dost. Jde prostě o respekt. Ale opakuji, to je věc každé země, já se nechci dohadovat o tom, kdo je nebo není největší Slovák, jenom mně to překvapilo.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@AnubisMám podobný náhled,co světoběžník,rok 1968 mohl být daleko krvavější,nebýt jeho.Měli jsme na výběr jen horší osobnosti.Necelý rok po invazi vyšla v BRD kniha Případ Čssr,kde je popsaná celá historie politického dění a podvodů od 1918- 11.1968 ![]() |
korkoran
![]() |
|
@franckA co povíš na největšího Ukrajince Banderu?Franka,mladšího Bushe a jim podobným.Nejsou vyškrtnutí |
korkoran
![]() |
|
RE: Rozhovor s režisérem Sedláčkem o PalachoviCT prece taky vyskrkla, a hned toho prvniho a nejvetsiho Cecha. :( |
chocholos
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 460 |
![]() |
|
RE: Rozhovor s režisérem Sedláčkem o PalachoviDle čt z 9.1.2019 nás okupovala vojska jen CCCP![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 654 |
![]() |
|
RE: Rozhovor s režisérem Sedláčkem o PalachoviTohle jsou tak vážná témata, že nemá absolutně žádný smysl tady o tom diskutovat, nikam to nepovede /to neber osobně Francku/...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Rozhovor s režisérem Sedláčkem o Palachovisedláček je divnej týpek kterej přijal medaili od ovara.... |
zibi
Registrace: 6/2013 Příspěvků: 30 |
![]() |
|
RE: Rozhovor s režisérem Sedláčkem o PalachoviVěru,věru, velmi závažné téma,pro nezaživší, naprosto nepostižitelné.Byl jsem tehdy v srpnu na pískovišti (plácat bábovičky),nu a v lednu, jsem na pravých betelných dřevěných saních,sjížděl mírné terénní nerovnosti v Bělském lese...Přikláním se k názorové glose naprostého klasika ( a světoběžníka = špunt+svatá kniha),kterého si tímto dovoluji pozdravit.![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@hdpeNo já jsem byl už hodně velkej kluk 172 cm![]() ![]() ![]() |
korkoran
![]() |
|
![]() |