![]() |
|
Receiver, parabola, FTA, multistrem, DVB T2Dobrý den,mohl by mi někdo prosím poradit? Mám parabolu cca 70 cm směrovanou na Hotbird a přestal mi fungovat receiver (Stream 101 PVR DVB). Nově bych chtěla přijímat hlavně volné programy italské (Rai a mediaset), programy německé a české. Bude mi na to stačit průměr paraboly? Potřebuji monoblok duo a jaky přesně? Receiver by mel mit jake funkce? Diseq, multistream? A jak to udelat, aby se na vse mohla (případně) pripojit i další TV v jinem pokoji? TV (Philips 37PFL5603D) je do společné antény v domě. Ještě je potřeba vyřešit přístroj na příjem DVB T2 vysílání. Je možné mít příjem DVB T2 a receiver v jednom přístroji (combo) a jaký přesně byste doporučovali? Nebo je lépe na každý příjem jeden přístroj a který? Dočetla jsem se, že pokud má receiver fci Multistream, je mozno sledovat volne programy RAI i Mediaset na Eutelsatu 5 st. West. Tak to by mi stacila asi i ta puvodni parabola, pokud bych ozelela Nemce? Také mám na dva roky možnost přístupu do 02 TV. Je i toto možno nějak sjednotit s tím receivrem, abych se mohla připojit na televizi? |
Elen
Registrace: 1/2019 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: Receiver, parabola, FTA, multistrem, DVB T...Stzačí jeden přijímač na vše Octagon SF8008 umí vše a O2TV bude fungovat v Kodi :-) |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@ElenDobrý den, jenom vás upozorním, že kanály skupiny Mediaset nevysílají volně tedy FTA na 13E. Pouze hlavní kanály Rai, ale to už asi víte. Pokud vám jde hlavně o italské programy, nejlepší řešení je si pořídit přijímač i s kartou TivuSat a máte k dispozici úplně všechny italské kanály které aktuálně vysílají v italském DVBT a zdarma. Další řešení je právě ten multistream který ale já osobně nedoporučuji, nicméně možné to je. Výhoda multistream je, že nepotřebujete žádnou kartu, ale zase na druhou stranu nikdo vám nezaručí bezproblémový příjem těchto programů.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
![]() |
|
To franckNic ve zlém, ale proč nedoporučujete multistream... uvedený přístroj to zvládá hravě a příjem je zcela legální, jedná se o desítky programů, které jsou volně dostupné... že jednou nebudou je snad jedno, zájemce neprodělá. Opakuji, pokud není něco v kódu, tak je to veřejně dostupné a satelitní fanoušek by nebyl normální kdyby to nevyzkoušel. Já za sebe naopak multistreamy doporučuji ať již jsou z jakékoliv družice. Paraboly s motory máme právě kvůli tomu abychom z obzoru chytali vše co je volně dostupné, byť dočasně. Nekupovali jsme přijímače abychom je krmili kartami z celé Evropy..Ku pásmo:Gibertini OP 150,Inverto Black Pro 0,2dB,NJR 2843S, Octagon SF4008,SF8008 30 W-76,5E, C pásmo: Mash 300cm 76,5E-11W Chaparall polarotor, C-band LNB:NJR NJS 8486U,Norsat 3420 PLL,Titanium satellite ASC1 actuator,Ineos ZX4.
|
Jirka sat
Registrace: 1/2004 Příspěvků: 124 |
![]() |
|
@Jirka satJirko, já neříkám, že to je nelegální. Samozřejmě že i multistream je legální. Ale tuto formu příjmu používají televizní vysílatele pouze pro technické účely (v případě Itálie pro potřeby DVBT) a není tedy určen pro běžného diváka. Oficiální satelitní příjem italských kanálů je buď A) formou FTA na 13E za B) přes platformu TivuSat po splnění určitých podmínek. Na stránkách Rai (i MEDIASET) je jasnei napsáno, že programy šířené přes 5w formou multistream nejsou určené pro běžný příjem a není zaručena dlouhodobě kvalita ani příjem uvedených programů, které mohou být kdykoliv zakódovany, vypnutý nebo přesunuty bez předchozího upozornění.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
![]() |
|
@Jirka sat"Nic ve zlém, ale proč nedoporučujete multistream... " - asi že multistream it programov nevysiela cez Hotbird, ale 5°W a 12°W. Takže mu to bude nanič... |
garabik
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 93 |
![]() |
|
RE: Receiver, parabola, FTA, multistrem, DVB T...Každopádně všechna čest,pakliže žena dokáže položit takto přesně technicky formulované dotazy![]() |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
... a parabolaE85 ... cena 1300 Kč ... multifeed na 23e, 19e, 13e, 1w ... a 5wT90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 221 |
![]() |
|
to garabikOk to beru, streamy nejistota do budoucnosti a nutnost otáčení. Nicméně spočítejte si při multifeedu cenu konvertorů a přepínače. Prostě motor dává křídla a více možnosti příjmu a všichni dobře víme, že čas od času jdou volně i jinak zak.programy. Ale to si musí každý soudruh zvážit sám co od sat příjmu vyžaduje. Stále ale ty streamy preferuju - Frantící, Italové, Rusové, zatím velké množství programů, tak ať to vydrž co nejdéle..Ku pásmo:Gibertini OP 150,Inverto Black Pro 0,2dB,NJR 2843S, Octagon SF4008,SF8008 30 W-76,5E, C pásmo: Mash 300cm 76,5E-11W Chaparall polarotor, C-band LNB:NJR NJS 8486U,Norsat 3420 PLL,Titanium satellite ASC1 actuator,Ineos ZX4.
|
Jirka sat
Registrace: 1/2004 Příspěvků: 124 |
![]() |
|
RE: Receiver, parabola, FTA, multistrem, DVB T...Sledování multistreamů i já doporučuji.![]() |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
Elenďaľšia chytrá registrácia s provokovaním rai-mediaset . a koľký to žerú.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
@oneeeee![]() ![]() ![]() |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
@oneeeeeJestli to nebude Elen Horová![]() |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
RE: Receiver, parabola, FTA, multistrem, DVB T...A s novými drivery už umí i SR 890,tentokrát na EUT 8 WEST.Níž jsem se zatím nedostal.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
jjeryza A je správne .vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
@jjeryNon plus ultra![]() |
son
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 357 |
![]() |
|
RE: Receiver, parabola, FTA, multistrem, DVB T...Jste super. Moc díky za odpovědi, jdu to všechno nastudovat a pak napíšu další.![]() |
Elen
![]() |
|
@oneeeeeHezky den :)Nějak se nemohu hnout z místa. Zacinam se priklanet k tomu, ze bych potrebovala najit co mozna nejjednodussi reseni, ktere pokryje alespon cast mych pozadavku. Premyslim o monobloku na stavajici (70x65) parabolu. Bylo by mozne zkombinovat napr. prijem Nemcu z Astry (19E) s 5W kde je multistream vsech Italu? Nebo vlastne monoblok na 19e a 12e? Protoze tyto druzice jsou sobe bliz? Monoblok prijima vzdy jen 2 druzice nebo vsechny v rozsahu stupnu pro ktery je urcen? DVB T2, zustava a 02TV v kodi znamena co? To Linux prostredi by mi musel nekdo nakonfigurovat? Ptz potrebuji poridit spis veci s ktere sama zvladnu. Octagon SF 8008 jsem nasla, existuji jeste nejaka srovnatelna zarizeni, abych si mohla vybrat? SR890 pod tim nazvem jsem nic nenasla. A s novými drivery už umí i SR 890,tentokrát na EUT 8 WEST.Níž jsem se zatím nedostal. V jakem smyslu niz? Na teto druzici jsem nasla jen dva programy? |
Elen
![]() |
|
RE: Receiver, parabola, FTA, multistrem, DVB T...Chtela jsem vlozit prispevek bez adresovani, asi jsem mezitim klikla na nick @oneee a ted je zobrazen jako odpoved. |
Elen
![]() |
|
![]() |