Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+ Zero 4K indikace vypnutí i jen při uspání?

Ahoj. Koupil jsem místo starého a dosluhujícího topfieldu přístroj VU+Zero4K. I přes mé nulové zkušenosti s přístroji s linuxem se mi vše podařilo rozběhnout a jsem moc spokojený.Image jsem zvolil VTI.
Jediné, co mě trošičku mrzí, je že když zero jen uspím ale nevypnu, krabička nijak neindikuje, že uspaná je.
Při uplném vypnutí se samozřejmě rozvítí logo wu a víte, ze je vypnuto....
Moje otázka pro zkušené tedy zní... Lze nějak udělat, aby logo na krabičce svítilo i jen při uspání?
My s manžekou se pomalu učíme nejdříve vypínat stb a pak TV i když jsme to léta dělali obráceně, jelikož topfield měl displej, ale děti od toho odběhnou a vypnou jen TV a nikdo neví, jestli to nenechají puštěné.
Máme nastaveno krátký stisk uspání a dlouhý vypnutí, ale pokud ho vypnu uplně, nabíhá to opravdu dloooouho :((

Díky

Losob
Registrace: 5/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+ Zero 4K indikace vypnutí i jen při usp...

Nějak nerozumím otázce. Logo VU+ jasně svítí při zapnuto nebo vypnuto. Při uspání logo VU+ zešedne tedy svítí ale velice slabě, rozdíl je poznat.

kolenáč
Registrace: 4/2010

@Losob

sa mi marí, že niektorá verzia VTi u Zera 4K fungovala tak nejak opačne, že pri používaní STB logo nesvietilo a zaplo sa, keď sa prijímač vypol. Ale už by som to neodprisahal, prešiel som na ATV.

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

@medecal64

No já mám právě Open ATV 6.2 . Svítí při zapnuto-vypnuto, zešedne( slabě svítí) při uspání. Zhasne samozřejmě jenom vypnutém zdroji napájení.

kolenáč

VU+ Zero 4K indikace vypnutí i jen při uspání?

Nainstaluj si HDMI- CEC a vypínej i zapínej sat. i tel. jedním ovladačem. Kabel HDMI máš asi u 4K přijímače 2.0 musí být asp. 1.4.

cesarek
Registrace: 1/2006

menu - nastavenie - system , nastavenie displeja ,pohotovostný režim , stiahni na minimum.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@kolenáč

Ano, v ATV to mám aj ja teraz tak ako ty. Len s tým VTi som zažil aj taký velice divný variant :))

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

Ako písal oneeeee tam sa to dá nastaviť, a ináč v každom image :)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@oneeeee

Moc dky všem, Oneeee měl pravdu. V tom nastavení to je, jen je to položka "nastavení vdf displeje" a tam mě to opravdu hledat nenapadlo.
Řešil jsem to, protože od nového to fungovalo tak, že při zaplém zařízení nebo i uspaném, bylo logo uplně vyplé a rozsvítilo se až když jsem zařízení natvrdo vypnul.
Ted jsem to poladil dle představ-vyple nebo uspane nesvití vubec a zaple je jen lehce osvetlené, aby to bylo ve dne viditelné, ale nerušilo to večer. Paráda R^
Co se HDMI-Cec týče, ten jsem samozřemě nainstaloval a i kabel je dle posledního standardu, ale naše televize(panasonic 58ex780e) zřejmě umí cec jen na jeden kanál(HDMI 2 ARC) a tam už máme receiver(yamaha htr-4071)

Díky R^

Losob
Registrace: 5/2011

@oneeeee

Díky, je vidět, že jsem začátečník, který se teprve učí. Dle tvýho návodu v položce- nastavení vdf displeje jak psal Losob jsem si to nastavil podle svých představ. Paráda.

kolenáč

tohle jde vsechno taky udelat pres webif

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

No to mě nenapadlo. Teď na to čumím. Díky.

kolenáč

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra