Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nastavení paraboly a hlavičky

Dobrý den, příznivci satelitního příjmu. Zrušil jsem Freesat a technik mi snesl parabolu s držákem a hlavičkou ze střechy domů. Uvažoval jsem co s tím a rozhodl se, že to nakonec využiju na příjem německých programů z Astry na 19.2.
Naštěstí mám balkon tak že mám na tuhle družici výhled. Nasadil jsem držák, parabolu i hlavičku do objímky, kabel jsem naštěstí měl s koncovkami již z dřívějška vyrobený a tak jsem všechno zapojil. Na přijímači nastavil frekvenci na 3sat HD a začal hledat družici.
Vertikální sklon jsem lehce upravil směrem vzhůru a projížděl opakovaně pomalu tam a sem horizont, upravoval sklon a nic, ani ťuk, ukazatel naladění se ani jeden nepohnul. Už je tma tak jsem to vzdal. Jaká bývá nejčastější chyba, třeba mi něco nedochází.
Díky za rozumné odpovědi.

vaschek
Registrace: 1/2019
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastavení paraboly a hlavičky

ještě lounojsblock ale to jenom pro znalce

Mjr
Registrace: 8/2005

@dano01

Moc pěkný výraz. Moje babička pocházela ze Slovenska a tu a tam toto označení použila. Teprve až teď mě ale napadlo si tento výraz vygooglit a pěkně jsem se pobavil. Takže za mě určitě ano mohlo by se tomu říkat klidně i bazmek...R^

navi2
Registrace: 5/2017

@vaschek

,,Přímo k zemi? Hlavička se přece dívá na satelit, takže kabel musí být víceméně vodorovně."

Ty hlavičko,jestli se ti dívá ,,hlavička" na satelit a ne na parabolu,tak se nedivím,že kabel musí být vodorovně.Ve směru dolů mu asi vadí ráhno mezi držákem ,,hlavičky" a parabolou.Co tak namontovat konvertor správně?

drak
Registrace: 1/2008

@vaschek

Jsi asi naprostý laik (pokud si z nás neutahuješ) Prosím tě, tady jsou odborníci, pro které je nastavení paraboly trivialitou, tak se tím zabývat nebudou. Pokud si chceš ušetřit zklamání z nezdaru, zavolej toho technika, cos tam měl. Pokud chceš dále ztrácet čas, tak v první řadě si na netu najdi fotografii paraboly s LNB (tak se říká té tvé "hlavičce") jak správně má být sestavená. Potom si na netu najdi postup nasměrování paraboly - je jich tady dost i s videi. A než začneš montérovat, tak se tady podívej na referenční kmitočty. Ty je potřeba nastavit na přijímači (TV)a taky parametry LNB (pro tebe "hlavičky) včetně zapnutí napájení. Nejlepší bude, když to necháš na tom technikovi a pak tu nebudeš pro smích jak Pat a Mat. Přeji ti mnoho úspěchů.

kecal11
Registrace: 6/2016

@vaschek

hlavička,čuček,bazmek,lounojsblock dokonce kolínko,pyj s okroužkem, už jsem slyšel chtělo by to zapsat do ABC jako kuriozity.

kanon
Registrace: 2/2007

@vaschek

Chtěl jsi návod jak instalovat a nastavit parabolu, tak tady ho máš:

https://www.facebook.com/lukas.polak/videos/1676096995382/UzpfSTE2MjYxODI0NzI6Vks6MjI1NzQ3OTYxMTEzMjM2Ng/?multi_permalinks=2257467801133547%2C2257387324474928&notif_id=1547824733201645&notif_t=group_activity

kecal11

@kecal11

jaivan si tady dela z lidi srandu. zbytecne se unavujes

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

tak se podívej na to video a pak pochopíš.

kecal11

nepotrebuju chapat nic co ty.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

Dooobrý, skvělá tvá reakce i příspěvek, kroť se, nic jsem ti neudělal, nemáš důvod mě ponižovat!

kecal11

@vaschek

Chytnu ti to z ruky, amatére. Co bys dělal, kdybys nastavoval anténu v roce 1988 jako já? Blbě čuměl... :laughing:

Martin79
Registrace: 7/2008

@Martin79

Taky jsem v té době nastavoval analogový přijímač, a to bylo naopak jednodušší, než dnes. Nebylo to tak citlivé na přesnost, a prakticky se to nastavovalo podle "zrnění". Čím méně zrnění, tím lépe nastaveno... :laughing:

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011

@Martin79

To ti věřím, když jsi profík, že to chytneš i z ruky na oko. Kolikrát jsi to už nastavoval? Ale také jsi se to učil a žádný všeuměl z nebe nespadl. Vaschek to dělá poprvé. Tak vascheka nech, ať se učí a radši mu poraď. Palermo67 má pravdu. Analog naladilo i dítě a žádné měřáky k tomu nebyly potřeba.

kecal11

Takže abych vás obeznámil jak to s tou hlavičkou dopadlo. Hlavičku jsem do objímky zasadil obráceně a ona se dívala na satelit. Měla se dívat do paraboly. Technik si myslel, že ho zkouším nebo že si z něho dělám legraci. Nakonec jsem všechno správně sestavil a naladil německé programy.
Příjemně jsem byl překvapený programy v HD, to je paráda.Rozhodl jsem se, že začnu ladit HD programy, abych měl možnost porovnání.

vaschek

@vaschek

Z toho si nic nedělejte, každý nějak začínal. O jakých HD německých programech konkrétně mluvíte?

JanHora
Registrace: 8/2018

Stredecni chvilka samomluvy pana Hory s jeho alteregem prave zapocala, nech sa paci :laughing: R^

MartinP
Registrace: 8/2016

@vaschek

Toto rozprávaj malým deťom. Načo tam bol ten technik? Aby si to nakonie TY naladil? Prosím Ťa, ne .....

emo53
Registrace: 3/2009

Nastavení paraboly a hlavičky

...skúste si všetci predstaviť, ako by ste ten konvertor dali podľa vaschka. Ja to neviem takto upevniť.

emo53
Registrace: 3/2009

teda šaškárna

bavte se........

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@JanHora

Je to hlavně 3sat HD a ostatní na 11362H.

vaschek

@emo53

Ale technik tady nebyl, jak jste na to přišel?

vaschek

u nas na vychode ukrajine a rusku se konvertoru rika "holovka" coz v cestine je hlavicka. tak asi pan od nejakeho montera z vychodu to odpouslouchal.
v cestine mozna by vhodnejsi bylo slovo hlavice. ale jelikoz sam nejsem cech ale z vychodu tak nevim jestli ten vyraz pouzivate.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

Ctese galovka

Dexerwave
Registrace: 10/2017
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra