![]() |
|
Panasonic TX55FX780Eahoj, potreboval bych trochu poradit s touto tvda se do této televize nejak nainstalova t aplikace horizongo,digi2go,resp aplikace podle vlastního vyberu ? aplikaci horizongo android to neprijima,microsoft také ne, a když si to najdu na web horizongo tak nejdou spustit programy a pise to nainstalujte si do pocitace silverlight ale nainstalovat tam také nejde takze co se s tim da delat ? jo a pripojeny je to přes cabel diky za rady a zkusenosti |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
RE: Panasonic TX55FX780Eno ty nozicky jsou teda uchvatny![]() |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
@kristian1Doprodává se Sony Bravia KD-65XE9005 ......za 35 litrů.....ber dokud je.Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
@habrNebo tebou uvedenou-je to vlastně ta samá kvalita za dobrou cenu o 5kolíku méně.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX55FX780EOno jestli mu fakt nevadí IPS panel ,a chce se vyhnout androidu pak tuto za 35 litrů.......ale Sony je někde jinde za stejnou cenu:LG 65SK8500 https://www.displayspecifications.com/en/model/72d311c0 Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
@habrJá bych LG a Samšunt nekoupil nikdy,ale každému dle gusta že ano?![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX55FX780Ehobo, souhlasím s tebou. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
hobo, hifioktaké souhlasím, moje preference jsou panasonic a sony, ale moje kriteria jsou zaměřená na obraz (věrnost a přirozenost) 80%, 10% funkce (youtube a hbbtv), 10% stabilita a rychlost systému, ovladačNejsem ale tak příkrý k obecnému hodnocení IPS panelů jen z hlediska černé barvy. To lze většinou slušně kompenzovat obrazovým nastavením, co nastavit nelze je nerovnoměrné podsvícení a clouding a bývá častějším problémem IPS panelů, alespoň podle mých zkušeností. U VA je obrovský problém pozorovací úhly - taktéž neřešitelná věc, takže těžko vybírat jen na základě IPS vs. VA. Z toho plyne co, Kefalín?? Že OLED Panasonic 55fz800e v akci s foťákem set za 40 litrů = best kauf!!! |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@lance4K-55"Málo, to je málo... |
JanHora
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX55FX780EJá mam rozložení toto:65% obrazové vlastnosti 35% ovládání, menu atd. Z TV Zvuk, smart, HBBTV absolutně nepoužívám. Na zvuk mam AV receiver na vše ostatní receiver s E2. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonSouhlas s šumavským pardem. Zobrazovač má především kvalitně zobrazovat. |
JanHora
![]() |
|
@JanHora4K-55" málo?Řešit jestli je to málo nebo moc má smysl pouze vzhledem k daným dispozicím v obýváku - tj. vždy jde pouze o poměr úhlopříčka a pozorovací vzdálenost (+ další kriterium rozlišení/kvalita sledovaného signálu - 4K/HD/SD) Při sledování daného signálu uvidíš naprosto stejný obraz při sledování: - 4K na 65" TV ze vzdálenosti 3m - 4K na 55" TV ze vzdálenosti 2,5m - 4K na 22" monitoru ze vzdálenosti 1m !! (drobné zaokrouhlení mně snad odpustíš) Takže rozdíl mezi 55" a 65" 4K TV (vč. rozdílu cenového) si hravě vyřeším posunem sedačky blíže k TV v odpovídajícím poměru (např. ze vzdálenosti 3m do 2,5m)... samozřejmě pokud mně to dispozičně vyhovuje... ![]() |
lance
![]() |
|
@lanceAle tak jasně, oba víme, jaké rozlišení má tyčinka lidského oka a v jaké pozorovací vzdálenosti již lidské oko přestává vnímat danou vzdálenost dvou bodů zobrazovače.Druhý a pro mě dosti podstatný aspekt (i když uznávám, jedná se o subjektivní vnímání) je vyplnění zorného pole obou očí celou vnímanou perspektivou. Proto tvrdím, že obraz není nikdy dost velký, aby nemohl být ještě větší... :-) |
JanHora
![]() |
|
konkrétněnapř.55FZ800 - 40tis. 65FZ800 - 60tis. (+ 50% ceny 55") = rozdíl 20tis. (+ 50% ceny 55") vyřeším přiblížením TV z 3m na 2,5m samozřejmě ne vždy to lze... ale jako příklad... neznám znazší způsob jak si vydělat 20 tis. ![]() |
lance
![]() |
|
RE: Panasonic TX55FX780ELance obraz ma najlepší LG oled.Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V
|
Naaalim
Registrace: 3/2016 Příspěvků: 1 177 |
![]() |
|
@JanHoraDalší praktický aspekt je ten, že nikdo asi nesleduje pouze jediný zdroj (4K, HD...), takže mně osobně nepřijde moc vhodné cpát si do obýváku 65" krávu, čumět na ni ze 3 m a přitom sledovat převážně nekvalitní zdroje. Raději zvolím ve vztahu k pozor. vzdálenosti takovou úhlopříčku, na které budu vnímat nejčastěji sledované zdroje v pohodě a při sledování kvalitnějšího vysílání si pro plný zážitek přisednu blíž. Je to určitě lepší varianta, než trpět po převážnou dobu sledování flekatých mazanic. Každý si musí odpovědět sám co bude převážně sledovat, kolik je dostupného 4K obsahu atd...![]() |
lance
![]() |
|
@lance65" je pořád málo... :-)Ze 2,5m mi to nevyplní zorné pole... |
JanHora
![]() |
|
@NaaalimTvůj názor Ti neberu, já mám jiný, nedisponuju žádnými kalibračními nástroji a tak mě zajímá, jaký maximálně přizozený realistický obraz po všech stránkách dostanu z TV když si ji koupím, s nastaveními které si doma sám provedu v menu a výše uvedený Panasonic s obraz.režimem THX Cinema, barvy Teplé 1 + pár dalších drobných úprav nastavení je pro mě nedostižný etalon, rozlišení detailů v tmavých i bílých plochách (z toho co jsem schopen si za rel. "normální peníze" pořídit a sám doma nastavit). LG asi víc "ohromuje" barvami, kontrasty... může se někomu více líbit... nejvyšší z řady OLED mají i dobré zpracování pohybu... nikomu to neberu, ale v přirozenosti je pro mě Panasonic best. U LG mně nevyhovuje příliš ani ovládání a menu...Je to všechno osobní individi pohled na věc, špičkové OLED LG jsou jistě super a cenově také výhodnější než panas... ale ... ![]() |
lance
![]() |
|
@JanHoraTak záleží jaké máš dispozice a pokud máš jen kvalitní zdroje a sleduješ jen 4K tak proč ne, vyplňuj si zorné pole a sleduj třeba ze 2m fotbal a otáčej hlavou ze strany na stranu..., ale bavíme se pořád o poměrném rozdílu 55/65 tj. cca 20% tj. o šoupání s křeslem o +- 20% blíže/dále od TV. Jestli si pak ale do 65" ze 2m pustíš někdy nějaké SD, tak tě bude přecházet zrak![]() |
lance
![]() |
|
@lanceNe, SD opravdu dnes do moderních zobrazovačů a projekcí již nepatří. |
JanHora
![]() |
|
RE: Panasonic TX55FX780EKdyž se bavíme o OLED a zdroje máš jen UHD a kvalitní HD... OK![]() Ale pozor např. při pokusu "vyplňovat zorné pole" nějakým VA panelem (např. i jinak výborná SONY ..XE(F)9005 a pod.) - při pozorování z blízka byť z ideálnho středu před TV nelze nevnímat směrem ke stranám viditelný rušivý posun v barevném podání (vodnatění barev...) |
lance
![]() |
|
RE: Panasonic TX55FX780EMimochodem, ani u těch OLEDek nejsou reálné pozorovací úhly úplně bez chyb, i na OLED dochází k pozorovatelnému poklesu sytosti barev při odchýlení se od kolmé směru. Tam je to zřejmě zapříčiněno antireflexní úpravou panelů, mám pocit, že paradoxně čím novější generace OLED panelu s lepšími antireflexnímu úpravami, tím znatelnější je úbytek barevné sytosti se změnou pozor. úhlu. Kromě drobné ztráty sytosti barev ale nedochází k barevným posunům směrem k nějakým barvám, což je podstatné a nepůsobí to rušivě jako u jiných technologií (resp. normální user to v reálu nejspíš vůbec nevnímá) |
lance
![]() |
|
závěrKdyž už jsem se tu tak rozkecal, za sebe SUBJEKTIVNĚ bych to uzavřel do jedné věty:Když konkrétně dnes za stejné peníze můžu mít: VA 65": SONY 65XE(F)9005 nebo OLED 55" Panasonic 55FZ800e - já beru JEDNOZNAČNĚ OLED 55" ![]() ![]() |
lance
![]() |
|
RE: Panasonic TX55FX780Elance, píšeš mi z duše. A to velice podrobně![]() |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
55= 65=Hele pánové, ale to je fakt málo, moc málo... :-) |
JanHora
![]() |
|
@JanHoraVšak OK, proti gustu... užívej si svého zorného pole![]() ![]() |
lance
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
![]() |