Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Ako načítať ROM-ku do android boxu?

Pokúšam sa načítať novú ROM-ku (Img) do android boxu Alfawise A8 cez Batch Tool a cez SD kartu s programom Firmware Tool. Postupujem podľa návodu na YT, ale neúspešne. Keď kartu s Img súborom vložím do boxu a pustím resetovací kolík, na pripojenom tv sa ani po pol hodine čakania Android nezobrazí. Môže sa súbor Img kopírovaním poškodiť? Pozná niekto ešte iný spôsob načítania novej ROM-ky?

Karner
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ako načítať ROM-ku do android boxu?

Cez SD kartu sa spravidla da urobit update, ak ide o jednu verziu Androidu, ak prechadzas napr. z Android 6 na 7, tak to treba robit cez PC. Takto to zvyklo byt na Amlogic, zda sa mi, ze aj Rockchip.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Ja chcem spustiť tú istú verziu androidu, čo mám - osmičku. Driever sa mi podarí nainštalovať aj sa ukáže v pravom dolnom rohu obrazovky, keď pripojím ntb. Ale akoby nefungoval resetovací kolík v dierke AV, lebo keď pripájam box k ntb musím ešte skratovať kontakty 5-6 na pamäti NAND podľa návodu na YT. Až potom sa navzájom pripoja. No Img sa len dlho načítava a nakoniec to končí pozdravom Fail.

Karner

Ako načítať ROM-ku do android boxu?

tak predsa cez sd kartu,máš dobre zasunutú sd kartu v boxe??musí byť celá zastrčená v boxe,pamätám sa že keď som to robil tak na prví krát sa mi to tiež nepodarilo

bublik10
Registrace: 8/2010

Kartu som určite zastrčil na doraz. Mám však dojem, že box sa nevie na ňu pripojiť. Zistil som, že ten resetovací kolík je akoby nečinný, lebo pri pripojení cez USB musím ešte skratovať určité kontakty na pamäti NAND. Až potom sa box pripojí cez ovládač k ntb.

Karner

no každý box je iný,já som sa už na to vykašlal,T-Com v minulom roku vyhlasoval že urobí apku pre zariadenia s OS Android TV a Apple TV do polovice januára 2019,lenže akosi stále nič,ľudia ich denne bombardujú ale oni sa hrajú na pštrosa,dajú hlavu do piesku a na nič neodpovedajú

bublik10

@bublik10

Cez Linox si neskúšal oživiť tv box?

Karner

@Karner

mne Tv Box funguje,opravil som ho,len teraz s tým nešpekulujem ,počkám na apku od T-Comu pre Tv box,Orange športy mi fungujú od začiatku

bublik10

@bublik10

Keď si tv box opravoval cez SD kartu, ako si mi radil, ako dlho si musel držať stlačený resetovací kolík?

Karner

@Karner

všetko som robil podľa videa čo som ti posielal link, ale teraz už si to presne nepamätám,cca do 30.sek,nič nepokazíš keď to budeš držať dlhšie

bublik10

@Karner

presne 5.min. videa si kukni tam to ide robiť
https://www.youtube.com/watch?v=saZWCyXVETQ&t=333s

bublik10

Podľa videa som postupoval a držal som resetovací kolík asi 3 minúty a nový android sa na tv neukázal. Asi by som mal skúsiť skratovať aj kontakty na pamäti, aby sa box prepol do recovery modu, lebo ten resetovací kolík je hluchý.

Karner

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra