Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Canale 5: zítra velký koncert Albano a Romina

Dvojice Albano a Romina se vrací a tentokrát ve velké show "55 passi verso il sole" (55 kroků směrem k slunci).
Tato velká tří hodinová show nebo se dá říci koncert, bude mít dva večery, zítra a příští úterý.
Během večera Albano a Romina zazpívají ty největší hity jejich společné kariéry, ale i sólové za posledních 55 let.

Během večera se vystřídají i hosté které podobně jako Albano a Romina slavili po celém světě obrovský úspěch hlavně v 70 a 80 letech minulého století jako například Ricchi e Poveri, Toto Cutugno nebo Pupo. Bude to opravdu velký svátek italské populární hudby a určitě bude na co vzpomínat.

Zajímavosti:
- Pokud bychom počítali počet prodaných alb a singlů k roku 2017 tak celkem to bude skoro 170 milionů prodaných kusů.
- V roce 1992 se Albano soudil s Michaelem Jacksonem, protože podle Albana M.Jackson okopíroval píseň Will You Be There od jeho I cigni di Balaka. Římský soud dal tehdy Albanovi zapravdu a Jackson se musel zdržet vydávání této písně. Jacksonovi právníci se ale odvolali a nakonec soud rozhodl, že Jackson musí Albanovi zaplatit symbolickou škodu ve výši 4 miliony lir, protože v 80 letech se na Albanovi písně nevztahoval copyright, takže z právního hlediska mohl jeho písně nazpívat kdokoliv.
- Albano soutěžil v Sanremu celkem 15x, což je rekord a z toho jednou i vyhrál první místo v roce 1984 s písní "Ci sarà".
- Albano a Romina byli velmi populární v tehdejším sovětském svazu a sám Albano řekl, že jeho oblíbenost v těchto zemích byla natolik velká, že si v podstatě mohl dělat co chtěl a když koncertoval v Rusku byl to doslova národní svátek kdy se na jeho koncerty chodili dívat i tehdejší nejvyšší představitelé komunistického režimu, což pro umělce ze západních zemí nebylo vůbec běžné.

Canale 5 HD od 21:30h s kartou TivuSat na 13E, nebo multistream 5W anebo online na Mediaset Play.it sekce "dirette".

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

@franck

ja som nikdy nebol fanúšik ani jedného ani druhého, takže vôbec nepoznám ich repertoáre, až práve na tú Stand By Me (ale to tiež asi len vďaka songpopu, ale to je vec druhoradá)... ale každopádne keď už niečo púšťaš do sveta, tak aspoň nech to nie sú kvázi voloviny :) nech sa nemusí nikto v hrobe obracať :) lebo ber tak... ty sám tu dávaš akože nejaké infošky, ktoré majú byť pravdivé a overené, ale tak keď prepískneš aj obyčajné veci, tak to je fakt už od veci :) ja ti len chcem dobre, aby si si sám nekopal klinec do rakvy :) a keď tvrdíš, že nám Taliani takpovediac tolerovali tie prerábky a také veci... tak tolerovali ich aj napríklad Nemcom? lebo ich nemecké šlágre takmer v každom prípade boli len samé prerábky rôznych piesní rôzneho druhu a som si na sto percent istý, že mnohé z nich pochádzajú aj z Talianska... takže ani tomuto moc neverím... prečo by to mali tolerovať len nám a nie aj ostatným... a Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko sú rozhodne rozľahlejšie územia ako nejaké bývalé ČSR... a takisto je volovina aj to, že dnes je to ťažšie... no podľa mňa nie... veď dnešné piesne sú buď samé covery alebo samplovačky typu On The Floor od Jennifer Lopez (refrén založený na piesni Lambada od Kaomy), Hung Up od Madonny (melódia piesne je od Abby) a to sú už piesne staršieho dáta... a každým dňom je to horšie a horšie... príde na scénu nejaký mladý DJ, zremixuje nejakú starú vec, spraví z toho megahit a už je z neho hviezda... a keď si teda porovnáme čas minulý a čas súčasný... prečo by vtedajšia hudba mala byť lepšia od tej súčasnej, keď aj vtedy sa kradlo a prerábalo a dnes sa to deje ešte viac, len už možno na oficiálnej úrovni, že sa už uvádzajú autori všetkých samplov a potom sa môže stať, že pri jednej piesni človek nájde aj 10 rôznych autorov... no prečo asi... keby sa zakázali covery a sample, všetci si môžme byť istí, že by tento hudobný priemysel vyzeral úplne inak... lebo aj tak je to len priživovanie sa na druhých... originalita vždy bola a aj zostane veľmi cennou záležitosťou... a keď si pomyslím na tie všetky garážové kapelky, ktoré si zarábajú vo väčšine prípadov iba prerábkami... nuž... je to smutné... ak niekto nemá na to, aby sa prezentoval vlastnými vecami, tak načo sa vôbec do niečoho púšťa, no nie? :)... no nič... veľa zdaru pri dnešnom koncerte, ja som dnes večer orientovaný na Elisu v Radio Italia Live :) apropo... minulý týždeň tam po prvýkrát v histórii odohrala koncert aj Laura Pausini, to bola parádička :)

Richie2016
Registrace: 10/2016

@Richie2016

No Ty ses rozepsal :)) Máš tolik věcí a otázek že nevím kde začít - já opravdu nevím jako to dělali Němci. Za prvé nemám vůbec přehled o německé populární hudbě a za druhé je možné, že zrovna Němci to měli všechno přes copyright. Pouze jsem Ti přetlumočil to, co řekl jeden hudební kritik. A já mu věřím, protože tolik cover verzí co se objevilo v ČSR není možné, aby za vše platili. Já si vždy dávám pozor na to, co píšu, taky proto, že všechny moje vlákna mají nějaký ověřený podklad, to není tak, že ráno vstanu a začnu psát co mně napadne. Vybírám schválně věci, o kterých si myslím, a že by mohli zajímat i české diváky. Ty pak přeložím a zveřejním. Může se stát, že můj překlad není 100% přesný, ale dělám to zadarmo a ve volném čase, takže je mi kritika ukradená a pokud najdeš někoho, kdo to udělá líp, tak mu přeji hodně zdaru. Zatím to dělám pouze já, někdy dobře, někdy ne úplně dobře, někdy spletu písmenka, ale to se nedá nic dělat.
To, že jsem speltl písmenka a místo B.E. King jsem napsal B.B.King nemá ale nic společného s mým vláknem, ale jednoduše s mým názorem a to v souvislosti když jsem Ti odpovídal, že i Celentano nazpíval Stand By Me. ;)

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

ale jednu vec mi vysvetli... čo si mám predstaviť pod tým, že niekto má platiť za nejaký copyright??? to teraz mám chápať tak, že keď ja by som chcel prespievať nejakú pieseň, tak mám za niečo platiť? sotva... to skôr pôvodní autori prídu k ešte väčším peniazom, lebo nielen zo svojej pôvodne originálnej piesne, ale ešte dostanú peniaze aj z mojej prerábky, lebo vlastníci práv sú a vždy budú len pôvodní autori... čo myslíš prečo sú asi všetky covery a sample povolené? lebo tu ide o prachy a škodná tým pádom nie je ani jedna strana :) a inak netuším kto je B.E. King, lebo jeho meno bolo Ben E. King, narozdiel od B.B. Kinga, ktorý si nikdy inak ani nehovoril :)

Richie2016

Ozaj, keď sme už pri tom kradnutí nápadov, viete komu Deep Purple ukradli motív na Child in time? A manažér tej kapely, ktorej to vzali, o tom ani nevedel, a ešte sa divil o koľko asi prišli tantiém :)

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

RE: Canale 5: zítra velký koncert Albano a Rom...

....Warpig

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

měla by to být skupina It s a Beautiful Day a píseň s názvem "bombay calling"
Jinak takových to "krádeží" bylo více.Např Vanilla Ice a jeho super hit Ice Ice Baby také "uzmul" basovou linku od skupiny Queen (pokud se nepletu) a Lucka Bíla s trackem Láska je láska měla též problém - s Princem....
Je toho moc-někdy nadrzo jindy "nevědomky" ... ;)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@medecal64

tipujem, že nejaký Led Zeppelin alebo niekto podobne ladený, ale nemám šajnu...

Richie2016

@Saxon

ty to víš asi na 100% nebo tipuješ,jako já ? :lookaround:

jamess96

Vím to. Jestli na 100%, to nevím. Na procenta nejedu.

On Air!

Saxon

jamess96 odpovedal úplne správne... Musím pochváliť tvoj prehľad... V dnešnej grc hudobnej dobe je dobré, že niekto ešte o starej dobrej rockovej hudbe niečo vie R^ Purple s It´s a beautiful day spolukoncertovali pri ich turné po západnom pobreží USA, kde Bombay Calling počuli pri jednom jam session. Prišli domov a Lord si na ten motív spomenul... Osobne som od Warpig nepočul skladbu, ktorá by sa tomu podobala, ale priznávam, že ich tvorbu nemám až tak obsiahnutú, a to je dobre, pretože sa stále mám čo učiť. Idem o nich zháňať nejaké info. Mali aj viac ako ten debutový album?

medecal64

@medecal64

já jsem to ale nevěděl 100% a nebyl jsem si vůbec jistý.Tím spíše,že jsem tuto hudbu "kdysi" vůbec neposlouchal. Nejdříve jsem byl blázen do stylu Italo Disco (Mike Mareen,Jean & Hill, Gipsy & Queen,Sweet Connection... atd atd).Pak jsem se toho ale "přežral" a hledal něco hlubšího - skutečného. Nejdříve jsem začal poslouchat "klasiku" Queen , Deep Purple ,Eagles atd atd a člověk poslechem hudby a vnímáním si i pamatuje rytmy a melodii (teda aspoň já :laughing: )
Nakonec jsem byl tak poblázněný,že jsem v půli 90´ let začal dělat "diskotéky" po různých klubech,ale jen ve volném čase. Vydržel jsem 3 roky :laughing: a přestal-nešlo to zkloubit s rodinou atd... Ale hudna mne prostě bavila,baví a bavit bude!!!! Ikdyž to nové celkem stojí za hovňo (ale najdou se i výjimky)!!!!
Měj sa!!! ;) :)

jamess96

@medecal64

vím,že si "rock man" a tady máš jeden klip a hit ,co jsem fakt kdysi zbožňoval!!!
Je to styl Italo Disco ,ale není to pochopitelně "made in Italy" ale MADE IN GERMANY :laughing: :laughing:
Sweet Connection - need your passion
https://www.youtube.com/watch?v=HW4j0vQOyr8

jamess96

@medecal64

toto byl pro mne tehdy "nadčasový" styl hudby a nebylo to lehké sehnat...
Mimochodem tohle je jen "ořezaná" verze.
Původní Long byl kolem 7min...
:)) :))) :)

jamess96

Oprava

Druhý díl bude příští středu 30 ne v úterý jak jsem chybně napsal. Omlouvám se.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@medecal64

_______________ kdyby si chtěl slyčet původní Long verzi a v v solidní kvalitě ____________________

https://www.youtube.com/watch?v=c7CBEzVFs0g
omlouvám se redakci za ... děkuji.

jamess96

@jamess96

Áno táto hudba frčala v druhej polovici 80-ties na diskotékach. Bolo to melodické, rytmické a rýchle, hemžilo sa to peknými babami. Keďže v tých rokoch sme to vidieť na vlastné oči nemohli, čumeli sme na to ako blbí. V tom období sa ľudia delili na metalistov a depechákov. Tancovalo sa na to dobre, lepšie ako na Yes, Emerson, Lake & Palmer alebo Zeppelin :) A baby chceli radšej toto ako rock a tak sme museli zo svojich "tvrdých názorov" ;) upustiť. No ja vždy ostanem rockerom a hlavne pri hudbe a kapelách s dobrými gitaristami. Napríklad teraz bude v Bratislave Al Di Meola (je to viac jazz ako rock, ale je to fenomenálny virtuóz), a to keď si len na to spomeniem, tak ma chytá od nervov, aby som už na ňom bol, sr.... Sorry musím bežať...

medecal64

@medecal64

je to tak jak říkáš! DM to bylo zase ůplně někde jinde a všeci musilidi z toho byly "zmatení" co se děke! oni pak nějaký čas tvořili směr hudby,stejně jako chvíli Erasure,kteří lámali rekordy v Top Ten hitparádách....
Bylo toho moc,co ovládalo sluch a cit lidí! Tedˇje však skutečně všechn v (nevhodné slovo)....
Měj sa a zase nněkdy o music R^ :)

jamess96

Erasure jsem poznal osobně v roce 2005. Andy Bell byl v roce 2004 nebo 2005 hostem v jedné talk show na Rai. Je to velkej sympaťák.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@medecal64

jinak ještě jedno - to mne taky docela ...

https://www.youtube.com/watch?v=quw0fpYk7Uk

ale tohle je novější.... :laughing: :laughing:

jamess96

Vedel by niekto tento koncert niekde zavesiť na stiahnutie?

VU+ UNO 4K SE, Xiaomi 4S 4K 43", LOGITECH Z 5500 RMS THX, Dolby ProLogic, DTS, 2x XIAOMI TV Stick 4K

aramat
Registrace: 3/2006

@aramat

Zavěsit na stáhnutí? To nemůžete myslet vážně.

JanHora
Registrace: 8/2018

@aramat

:laughing: :laughing: :laughing:

Kimlo
Registrace: 1/2017

Jak může někdo poslouchat takové (nevhodné slovo)...

On Air!

Saxon
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra