Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

VU+ ZERO změna hesla

Dneska jsem se vstal pozadu a levou nohou. K polednímu jsem si sedl k následujícímu: Mám tu Zero s OpenPLI 6.2 (2019/01/29) po továrním nastavení. Mán Win10 a PuTTY Release 0.70 Build platform: 64-bit Windows.
Nedokážu se ani doklepat do Zera přes Total Commander. Změna hesla - se taky nechytám. Dneska mám křížek Rv Je na tom někdo líp, kdo mě nakopne ;P Dík R^

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

@mirasat

Zadáš v Telnetu příkaz passwd a ten se zeptá na heslo, napíšeš nové.
Potom se zeptá ještě jednou na heslo pro potvrzení. Při psaní není nic vidět nelekni se.

Po odsouhlasení máš změněné heslo a pro přístup použiješ jméno root a heslo, které si zadal.

HB1423
Registrace: 1/2019

@mirasat

Naflashuj tam novy, cisty image.

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

@Warder

Při vší úctě, tohle je stejně infantilní a příčinu neřešící návod jako "řešení" problémů v mobilním telefonu továrním nastavením.

HB1423

@HB1423

pri vsetkej ucte, ked sa uz hras na odbornika tak si aspon poriadne precitaj aky problem ma tazatel ! ;)

Moja rada je ako STRL+ALT+DEL pri Windows, riesi 99.999% problemov. :laughing:

Nosce te ipsum.

Warder

RE: VU+ ZERO změna hesla

sorry ...CTRL.....

Nosce te ipsum.

Warder

To není infantilní, ale opravdu ryze praktické řešení při tom všem, co tam má...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@Warder

Tazatel potřeboval poradit se změnou hesla... Jo, ještě se do něj nemůže dostat z PC, na což radu taky dám...

Za předpokladu SAT a PC ve stejné vnitřní síti si v nastavení SATu zjistit jeho IP, kteroukdyž naklepne do Putty, tak se do něj dostat musí... žádná vysoká škola to není

HB1423

@tukan

Jak víš, co v tom SATu má? Vždyť píše, že je to po továrním nastavení :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

HB1423

@HB1423

a zas taras a este sa to aj snazis obkecat. Tazatel jasne pise ze sa nevie pripojit na svoje Zero a heslo je len druhotny problem vyplivajuci z prveho !
"Nedokážu se ani doklepat do Zera přes Total Commander. Změna hesla - se taky nechytám "

A musi sa len akorat umriet ! Ale to je jedno, kludne tu pokracuj v tarani. :)))

Nosce te ipsum.

Warder

@Warder

Zde se píše

a) spisovně
b) česky

HB1423

@HB1423

Tu sa pise

a)odborne
b)k teme
c)a pod svojim pravym nickom

Co z toho ty splnas ? No predsa nic a kedze som uz poradil a napisal co som chcel tak moja poklona. :laughing:

Nosce te ipsum.

Warder

HB1423 alias Milan33

Ty se tu vždy po čase zaregistruješ pod novým nickem a pak se tu vždy prezentuješ jako odborník,znalec a mistr světa.Ještě přihlouplými poznámkami "infantilní" v jiném příspěvku "pozérství" atd..
To jsou přesně Tvé výrazy Milane33.Když už si uděláš novou registraci tak musíš změnit i vyjadřování aby Tě nikdo nepoznal...Pořád máš DM 800 SE?
:)
Jinač Warder má pravdu než se s tím babrat a stejně je to v prapodivném továrním nastavení tak novou čistou instalaci a hotovo..

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

@Warder

ad a+b) moje odpovědi byly v odborné rovině relevantní k dotazu

ad c) který nick je pravý a který nepravý? Zde se lidé registrují proukazujíc svou totožnost?

Taky mi ho můžeš...

HB1423

@pat

Nikdy jsem se jako Milan nejmenoval ani fyzicky, ani virtuálně. Paranoia je diagnóza, zajdi si k odborníkovi.

Neříkám že reFlash není řešení, ale mám ve zvyku řešit příčinu, ne důsledek

HB1423

Pánové, vždyt o nic nejde, má tam tovární nastavení a nemůže se do toho dostat, myslím že to mluví za vše, pat to napsal jasně...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

Jasně, třeba bude 100x reFlashovat satelit třebaže má chybu v přidělené IP. Jeho boj, ať flashuje do aleluja. Já se na sat budu mezitím koukat :laughing:

HB1423

VU+ ZERO změna hesla (# 173)

Nejdříve bych zajistil spojení s PC a až poté flashnul čistý systém. Druhé bez prvního nemá smysl

HB1423

O.K. Takže. Byl k dispozici nový 7.0 z 28.ledna. Nahrál jsem ho. Začalo fungovat základní FTP připojení přes TCMD jméno: root a žádné heslo, což předtím po továrku předchozí verze nechodilo. Přes PuTTY dám telnet, tu samou ip, co fungovala s TCMD, login: root, konečně už odezva R^ root@vuzero4k:~# passwd, New password: , Retype new password: , passwd: password updated successfully

Díky všem za nakopnutí a prosím pány ke klidu R^

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

No a když Ti to vše funguje, tak si udělej zálohu image a při problémech jen flashni z té zálohy. respektive si vše nakonfiguruj (settingy, IPTV, pluginy) a pak zazálohuj a po případném pádu už nemusíš nic konfigurovat, obnovíš za 3 min vše

HB1423

@HB1423

a teraz ty odbornik cakam od teba ospravedlnenie.

:laughing: :laughing: :laughing:

Nosce te ipsum.

Warder

@Warder

Sebevedomi Ti opravdu nechabi, narozdil od soudnosti...

Za co se Ti mam omluvit? Za to, ze uzivatel zmenil heslo na zaklade me, nikliv Tve rady?

Reagovat nemusis, mam Tva slova v čiči. Z mé strany vše

HB1423

HB1423 alias Milan33

Ty šaš ku namachrovanej kdybys jako chlap aspon uznal chybu.Umíš číst?
Vždyt on nahrál uplně nový image a samozřejmě dle předpokladu mu vše začalo makat..
Tím Tvým návodem pokus omyl by s tím ještěted zápasil.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

VU+ ZERO změna hesla

...plus změnil heslo..

Ujíždějí Ti nervy což netvrdím že nebyl můj cíl :-)

HB1423

Nikdo mu skoro neporadil :)

Musis se pripojit pres telnet port 23, nesmi to byt ssh.
Pripojis se a heslo nechas prazdne.
pak zadas passwd a vlozis nove.
Nyni uz muzes pouzit ssh, nebo total commander.

Hypnos
Registrace: 3/2009

@pat

Jsi trapný tím nesmyslným poukazováním na to, že bych snad měl být ten a ten.. Když pominu fakt že to není pravda, tak vzhledem k tomu že jsem si

a) vytvořil svou registraci z nuly, aniž bych předtím byl registrován a už vůbec ne na blacklistu

b) nejsem a nikdy jsme nebyl duplicitní registrace

c) registrace zde neprochází žádnou verifikací identifikačními doklad, takže tvrzení o pravosti profilu je z principu (nevhodné slovo)ní...

d) ...jako Tvá reakce

e) ..jaká reakce, takový její pisatel

HB1423
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra