Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Ako skontrolovať cez Linux tv box?

Nepodarilo sa mi rôznymi spôsobmi oživiť zamrznutý nový android box s Rockchip 3229, preto chcem Linuxom skontrolovať a prípadne opraviť jeho pamäť. Poradí niekto akými pokynmi? Prípadne, na akom fóre sa o tom dá viac dozvedieť?

Karner
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ako skontrolovať cez Linux tv box?

zkusil bych zive.cz

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

Ked citam "opravit jeho pamat" a "Linuxom skontrolovat" a "akymi pokynmi" a "superutajeny nazov toho cinskeho zazraku" z aliexpresu prip. ebay a datum registracie 3/2010, tak radim jednoduchy pokyn: KUP SI NOVY
P.S.Ked nieco hladas, skus GOOGLE. napr. "Rockchip 3229 forum" :))) :))) :)))

kobram
Registrace: 4/2014

ja bych poradil jediny. napriste se v nicem radsi nevrtat.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

To zase bude intelektualne vlakno ...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Tento tv box mi je ľúto zahodiť do koša, lebo je úplne nový - išiel iba hodinu a zamrzol. Ďalší som kúpil okamžite, nečakám na zázrak. Dozvedel som sa však, že Linux sa dokáže spojiť s Androidom, lebo majú veľa spoločného, preto čakám nejakú radu, ako mu prezrieť pamäť a opraviť ju. Prípadne, ako ho spustiť z SD karty. Takýto linuxový postup, ale s iným procesorom (Amlogic) som našiel, ja však potrebujem na Rockchip.

Karner

Android spustíš v Linuxu pomocí Anboxu - něco jako virtualbox ve WIN.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Môžeš mi napísať pokyny v SZ. Mám Linux Knoppix 4. ale nemám s tým praktické skúsenosti.

Karner

@Karner

Na zmrznuty andoid box Minix Neo jsem musel preinstalovat firmware od vyrobcu. Nebylo to mozne v linuxu (bezne pouzivam na pc) ale ve win 7, 8 nebo 10) Mam dual boot tak nebyl problem.Firm a navod jsem nasel na strance vyrobcu v anglicke verze ale na strance obchodu kde jsem to koupil meli vse v cestine. Jinak rada Kobrama je dobra... Na Rockchip je spousta for. V kazdem pripade neni to otazka pameti. Pokud nestartuje - jako v mem pripade - objevi se jen napis MINIX - tak jen preinstalovat... Hodne zdaru ! ;)

aslivins
Registrace: 3/2006

@aslivins

Skúšal som oživiť box podľa návodov na webe aj YZ cez program Batch tool, Factory tool i cez SD kartu s Img súborom. Stále svieti na boxe červená kontrolka a na nič nereaguje. Linux je jeho posledná nádej, inak pôjde... Už tam vlastne aj bol, len som náhodou na webe objavil správu, že cez Linux sa najľahšie oživujú zamrznuté boxy. Je tam aj návod, ale na amlogic a ja mám Rockchip. Neviem, kde vziať Img súbor, ktorý by vyhovoval Linuxu. Od výrobcu Img mám, ale asi je vhodný len pre android.

Karner

Já bych to vyhodil, ale zkus toto
http://www.hotmcu.com/wiki/Flashing_Firmware_Image_Files_Using_The_Rockchip_Tool#Using_Linux_Upgrade_Tool_to_flash_update.img

matchboxx
Registrace: 9/2012

@matchboxx

Je to dobrá stránka, len je určená pre RK3066. Škoda, že ja mám RK 3229.

Karner

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra