Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Kterou TV doporučíte

Moje 11 let stará plazma Panasonic dosluhuje.Hledám novou TV.Panasonic TX-49FX 700E je můj favorit.Nebo raděj jít do Samsungu QE 49Q6FN?Doporučily by jste něco v ceně kolem 20000,-Větší uhlopřičku rozhodně nechci.Děkuji za reakce.

Liska
Registrace: 2/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kterou TV doporučíte

taky tak, 3 plazmy v dome behajú už 7 až 10 rokov bez problémov
nový Samšunt LCD odišiel mesiac/dva po 2 rokoch záruky, no k čomu je to dobré kupovať nový/moderný Samšunt? K ničomu, :))) stál ma viac ako všetky plazmy dohromady, takže reč o spotrebe plaziem je o ničom, ktorá kedy spotrebuje 1200€ za 2 roky ako to vyj..né LCD Samšunt?, Ostuda. Samšunt nikdy více.
A vo tom to je, celé "sprosté" debaty o spotrebe plaziem a LCD.

Steiner
Registrace: 9/2012

A co ti povedali v servise, oprava uz nemozna ? Ved co 1200€ si vysolil a vo vo vo tom to je. Samsung tolko vyraba noviniek, ze za 2 roky aj zabudnu co vyrabali. Ale ved co uz, odpadkove hospodartstvo je to naj naj naj...... :bomb: :fuming:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

takze Sony 55XF8505 je v pohode ? babicka nahle potrebuje novou tv

kristian1
Registrace: 7/2016

tv_tv

https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/55-inch

marek66
Registrace: 6/2006

Já bych doporučil žádnou TV. Není lepší zajít do přírody?

Vu+ Solo4K, Vu+ Ultimo 4K

nováček
Registrace: 12/2018

finlux

nejlepší poměr cena qualita

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Liska

Tisíc lidí = tisíc názorů. Doporučil bych Ti koupit si televizor, pro který se rozhodneš a bude Ti splňovat všechny Tvé požadavky. Já se rozhodl pro Samsung UE49NU7172. Splňuje mi všechny požadavky na velikost, funkce i kvalitu obrazu. Hodně štěstí při výběru a rozhodování.

ja987
Registrace: 1/2016

Samsung UE55NU7172UXXH

fsat
Registrace: 2/2006

@nováček

Jasné že je lepšie zájsť si do prírody ale to nebola rada ktorá sa týkala na Liškou dotaz.
Ten Panasonic 49 FX 700 E je podľa mňa lepší ako ten Samsung. Samsungi majú taký neprirodzeny obraz, taký moc umelý. Ale sto ľudí sto chutí. Panák mal vždy kvalitné telky.

Beveačko
Registrace: 2/2019

kup si tu nejvetsi 4k uhlopricku kterou za ty penize sezenes!

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@fsat + @bublajs

Liska v dotazu uvádí, že větší uhlopříčku než 49 nechce.

ja987

@ja987

to rikaj vsichni a pak zmenej nazor. tedka jsem videl nekde za ty prachy 75. to je slusny kino na takovyto domaci pokoukani :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

@bublajs

Když je malý pokoj a čučí se na 55 ze dvou metrů, tak se tu potom píšou blábloly, že SD je mazanina....

ja987

@ja987

Ja ma 108 cili 43 a cumim na ni tak ze dvou metru a paradicka. Bez problemu. Ted treba sleduju na O2 tenis Pliskova:Cibulkova

Pavka

Samsung UE75NU7172

je opravdové domácí kino. Je mnohem ostřejší, než kina, které jsem viděl. Vzhledem k velké ploše je o něco slabší jas, než u 65 palců, ale bohatě stačí. Na obraze lze rozeznat více detailů.
V přechodné slevě byl pod 29 tisíc Kč, no nekup to! SD obrazy jsou samozřejmě méně ostré, ale celkový dojem z obrazu je i tak dobrý.
Pokládám to za maximum možného, co je televizní technika dneška schopna přenést na dálku. OLEDy jsou vícekrát dražší a navíc Samsung vyvinul mikrodiody na povrchu obrazovky. Až tato technologie přijde do obchodů, bude obraz výrazný i za denního světla, OLEDy překoná.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@samorost

Ano, dobrá televize, ale kam jí v pokoji umístit, že? Bourat nábytek kvůli 75" TV je asi nestandardní. Zbývá ji tedy pověsit na stěnu nad sedačku. To si ale asi divák vykroutí krk a nebo ji bude muset sledovat od nábytkové stěny ve stoje.

ja987

@ja987

v nejhorsim proste pujde nejaka ta pricka dolu. to se neda nic delat ! :laughing:

bublajs

to korkoran

Měl jsem plazmu 50 palců HD a poté LED 65 palců UHD. Obraz na plazmě byl sytějších barev, ale zblízka byly jednotlivé pixely na plazmě výraznější,prostě svítící body, obraz na LED je dle mého názoru ostřejší a ty nejmenší detaily vyniknou, jako například lana na lanovce v pořadu Panorama na 3 sat HD. Celkově hodnotím plazmu jako méně ostrou, barevnost se dá na LED dohnat. Dnes je televize UHD za cenu televize Full HD. Když pustím do LEDky přepočtený obraz na rozlišení 2160p ze satelitního přijímače Technisat UHD, je obraz velmi jemný, je to hezčí než Full HD. Mezistupeň k UHD obrazu. Opravdu nemusím čekat na UHD vysílání.

samorost

@Liska

Samsung NU8xxx a zvazil bych vetsi uhlopricku pokud to "interier" dovoli. Pro 4K jsou doporucovany mensi pozorovaci vzdalenosti nez pro HD. U mne naprosta spokojenost s QLED 7FN.

Komi

Rozhodne nebrat Samsung NU7172. Je to zakladni rada, není vhodna pro sportovni prenosy pokud jde zakaznikovi i o sledovani sportovních prenosu. PQI hodnota je pouze kolem 1300. Obraz je při rychlejsim pohybu vice maznutejsi. Dopoprucuju TV s PQI/PMI nad 2000 při 4K panelu a ještě lepsi se 100 Hz technologii. Osobne jsem mel moznost tuto tv nastavovat.

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER

Přesně tak. Každý má jiné požadavky, někdo sport, jiný fotbal a další tenis. Já třeba Animal planet HD, Viasat Nature, Prima ZOOM HD. Takže si musí každý podle svých požadavků vybrat. Dotaz "Kterou TV doporučíte?" je naprosto stejný, jako : "Jaké auto mi dopručíte?" Jednoznačná odpověď: Opla, Nisana, Škodu, nebo možná i Fiata,či snad BMV. Když jsem vybíral TV, obešel jsem asi 6 kamenných obchodů, kde jsem porovnával, zjišťoval údaje a hodnoty, v každém obchodě jsem strávil asi hoďku a rozhodl jsem se pro Samsung UE49NU7172, který mi vyhovuje nejvíce. Dokonce jdou spočítat i chlupy hřívy lva. Rychlý pohyb nepotřebuju sledovat a tak jsem naprosto spokojen. Ty potřebuješ něco jiného, než já a tazatel Liska potřebuje třeba něco jiného, než Ty, nebo já. Proto bych Liskovi doporučil návštěvu pár kamenných obchodů, kde možná najde znalého odborného prodavače, porovná si jednotlivé značky a třeba mu i prodavač podle jeho požadavků poradí. Televize se přeci nekupuje každý den.

ja987

Ja987, co se tyce filmovych scen, tak tam to ujde. Pokud bych mel doporucit jeden z modelu co Liska zadal, tak spis se přikláním k tomu Samsung modelu. Když uz Panasonic, tak radu FX 780, cena je ale nekde jinde. Doporucuju mu také zajit do obchodu a nechat si predvest tyto modely. Co se tyce Samsung modelu zakladnich rad s 50 Hz technologii panelu, tak se spis přikláním k modelu NU7442, který ma vylepsene podani barev a PQI hodnota je uz zase o něco vyssi kolem 1800. Z tech starsich modelu 2017 je dobry model MU 7042 v cene do 22000. Daji se ještě sehnat, nejlepe 55 palcu, který ma 100 Hz panel s 10 bit. U tech modelu 2018 je to az rada QLED 6,7,8,9.

HYPER
Registrace: 11/2010

PQi hodnoty

se opravdu dají očima rozeznat? Čím se liší PQi 2000 proti PQi 1300? Jsou někde vypsány parametry PQi, jak se vyhodnocují?
Pokud je to (pouze) v rychlosti pohybu, tak klídek.

samorost

našel jsem PQi v google

Je to stupnice firmy Samsung pro kvalitu obrazu.
Počítá se sem rozlišení, barevná správnost, vylepšení barevnosti detailů, úroveň jasu, úroveň kontrastu, potlačení šumu, pohyb, nezkreslení v rozích obrazu. Jak se PQi vypočte, zatím nevím.
PQi jsou v řadě od malých čísel až do 2700.
Chybí graf ceny televize v závislosti na PQi. Moje finanční situace se pohybuje okolo PQi 1300, dám přednost většímu rozměru, detaily vyniknou.
Blahopřeji všem, kteří mají prachy na PQi vyšší úrovně. Do malé televize kvůli PQi bych ale nešel.

samorost

@samorost

Nedajú sa rozoznať. A myslím si, že kým provideri nás krmia takou kvalitou, akou nás krmia, je diskusia o tom zbytočná. Všetci si mylne myslíme, že keď si kúpime nejaký extra kvalitný televízor tak sa stane zázrak a z nekvalitných TV staníc sa stávajú nejaké extra kvalitné obrazy. No tak to nie je. Ale keď niekto má peniaze, prečo si nekúpiť. A upokojovať seba, že keď som už "vyhodil" toľko peňazí, tak mám kvalitný obraz. Akurát včera môj známy si kúpil 65 palcový UHD telku, zhodou okolností to doviezli ku mne, lebo je odcestovaný. Ja zase mám posledný japonský Sharp 65-ku FHD. Tak som ich porovnal svojimi očami a čuduj sa svete, môj FHD má z tých zdrojov, čo máme k dispozícii oveľa krajší obraz. Tak môj kamarát povedal, že bol poriadny k..ot, že dal toľko peňazí za tú telku. Asi ho vráti do 14 dní.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra