Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Jaké domácí kino 5.1 k Dreamboxu 800HD ?

Zdravím,

rozhodl jsem se , že bych si pořídil k Dreamboxu 800 HD nějaké rozumné domácí kino ( do 7 tis cca ). Jelikož u toho boxu je asi jediná možnost ( bez dalších redukcí ) propojení přes optiku. Potřeboval bych nějaký s optickým vstupem. Poradil by nějakou kvalitní aparaturu v této cenové hladině ? Případně nějakou "lepší" variantu propojení ? Na trhu je takové množství , že se to je mazec. A každý test co jsem kde našel tak mě přijde , že preferuje jinou značku :/

harry88
Registrace: 2/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaké domácí kino 5.1 k Dreamboxu 800HD ?

Taky souhlasím s názorem na soundbar, i když to lidi se soundbarem "urazí". Bohužel Antonín má pravdu, i když na můj vkus "háže tisícema, jako hounama". Pat to napsal pěkně, dá se pořídit i slušně hrající sestava, bohužel, nebo bohudík jenom ve stereu, tady bych začal. Na bazoši, nebo aukru se dají koupit starší repra a velice slušná, od levných /ale dobrých/ tesel, až po grundigy, missiony, cantony, ale i skvělé tannoye do pěti tisíc, mluvím o regálových repro. Plastu v jakékoliv verzi a japoncům po r.90 se vyhni /japoncům se raději vyhni úplně v této cenové kategorii/. Samozřejmě riziko tam je, ale to už je dnes pomalu se vším. Měl jsem doma malý zesilovač Topping /2.500/ z amazonu, přesně na tyto účely jak stvořený a byl jsem překvapený velmi dobrou kvalitou zvuku. Velmi rychle si zvykneš poslouchat přes to internetové rádia, tady platí "za málo peněz, hodně muziky"... /ted ještě udělat něco s tím starým dreamem/ :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Jaké domácí kino 5.1 k Dreamboxu 800HD ? (# 880)

Upřímně receno, zadne. Sam jako audiofil (elektronika Denon + repro Tannoy) jsem investoval dalsich 20 do zbylých 2.1 + subwooferu. Podíval jsem se na asi 5 BD filmů. Doma toho filmového zážitku i při sebekritičtějším poslechovém místě nedocílíš. Raději si občas zajdu do kina, je to pokud jde o zážitek úplne o necem jinem nehlede na to ze kino vnimam jako "spolecenska udalost". Semtam si doma lahváč vypiju, ale tankové pivo v dobré hospodě za těch 40-50 CZK prostě stojí

romanSKS
Registrace: 2/2019

@romanSKS

Roman keďže ja som audiofil už dvadsať rokov tak ma zaujíma čo to máš za Tannoye?
HiFi je môj koníček a satelit tiež ale už len ako doplnok ;)

Beveačko

RE: Jaké domácí kino 5.1 k Dreamboxu 800HD ?

U repro soustav platí docela přesně lineární úměra mezi cenou a kvalitou. Nejde to obejít - snad jedině přes starší viz výše.
Nehážu hounama, ale snažím se jen rozumně poradit. Není žádný vynikající reproduktor za malou cenu. Bohužel.
Koneckonců to tady máte potvrzené: nedosáhnete kvality kina ani za nějakých malých desítek tisíc. (Osobně si tipnu další věc: to, co se mu líbí v kině a nelíbí doma, je dozvuk. Asi parkety, velké okno, holý strop k tomu nedejpámbu obývací stěna...a maličká poznámka na závěr: docela stačí malé úpravy interiéru a stáhnete to o 100ms, a ucho je pak nadšené. Jsou to kupodivu často maličkosti. Ale někdy je to komplikované - třeba ve vile Tugendhat až neřešitelné.)

Antonín
Registrace: 8/2005

@Beveačko

Revolution R3

romanSKS

Antoníne

To byla narážka na ty tisíce, které uvádíš, kde u nás dnes normální mladý člověk může investovat do DK 100 litrů. Má na to max 10tis, vykládat mu o tom, že za stovku mu to bude hrát dobře je....ani nevím co...

tukan

@tukan

to si nemyslím. Naopak, je to mnohem víc dostupnější než totéž před 20 lety. Prostě si nekoupí auto/motorku ale AV řetezec

romanSKS

Romane

To už záleží na prioritách tazatele...

tukan

@romanSKS

neviem či Revolution R3 je pre audiofila, teraz ma neber zle, ale tých 39 Hz na stĺpy je žalostne málo. Moje ex dynaudio focus 160 stojanovky hrali od 40db +-3db.
Za audiofila považujem človeka čo ide hodne vysoko a aj má bedne plnorozahove 3p.
Samozrejme že aj domáce kino kto miluje kvalitnú reprodukciu musí siahnuť hlboko do peňaženky inak to je iba uspokojivé a červík bude hlodať stále. Ale zase niekomu to stačí. Ale to už nebude audiofil ;)

Beveačko

@Beveačko

Tak samozrejme, ze D700 jsou o necem jinem, ale pokud mas repro v obyvaku nema smysl kupovat nic drazsiho. i tak jsou R3 zcela jiste vyssi trida, ja si na nic nepotrebuji hrat. Muzika je jeden z mnoha mych konicku, ne jediny

romanSKS

@romanSKS

Ja som to ani zle nemyslel. Ale divil by si sa že aj v normálnej obývačke sa dajú poskladať kvalitné komponenty a počúvať dobrú hudbu cez kvalitné plnorozahove trojpasmo.

Beveačko
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra