![]() |
|
Jak srovnat úroveň zvukuKoukám na několik kanálů, které mají o dost rozdílnou hladinu zvuku než většina. Jde nějak dosáhnout shodné hladiny? Plugin Automatic Volume Adjustment je k ničemu. Xtrend 4000, openPLI 7.0 |
romanSKS
Registrace: 2/2019 Příspěvků: 33 |
![]() |
|
RE: Jak srovnat úroveň zvukuKolik dB je rozdíl mezi nejtišším a nejhlasitějším zvukovým doprovodem?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonV dB Ti to přesně nepovím, ale tiché stanice musím mít na 2/3 hlasitosti, abych to hrálo tak jako na 1/3 u těch zbylých. Když se člověk zapomene při přechodu ze slabších na zbytek, je to dost rušivé. |
romanSKS
![]() |
|
RE: Jak srovnat úroveň zvukuskús sa pozrieť na formát zvuku ( MPEG , AC3 ) v korom vysielajú . napríklad Nova mpeg v pohode , ked zapnem ac3 a vypnem downmix tak to reve ako ...![]() VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P
|
markus176
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 1 045 |
![]() |
|
@markus176Tím to nebude, to už jsem zjistil taky, že AC3 je mnohem hlasitější než MPEG :-) škoda, že ten plugin nepracuje - jakože jsem četl na webu že nefunguje snad nikomu |
romanSKS
![]() |
|
RE: Jak srovnat úroveň zvukua na to slúži dobre plugin AVL .... ked to funguje u mna na všetkých satelitoch tak nevidím dôvod prečo by to nemalo fungovať aj iným ..![]() ![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 140 |
![]() |
|
@maradonaMožná to mám špatně nastavené..... to máš vybrané kanály a zvolenou úroven? |
romanSKS
![]() |
|
@romanSKSno ja to mám v tom plugine nastavené takto:Default volume adjustmen value for AC3/DTS -10 Max.volume for mpeg audio 100 čiže ked prepnem na program s AC3 tak mám približne takú istú úroveň audia na všetkých programoch rovnakú bez ohladu či je to MPEG alebo AC3. alebo si nastav v nastaveniach audio preferovať stopu AC3 na nie ,ale neskúšal som ako sa to bude správať na programoch kde máš len AC3 bez MPEG . to nastavenie AC3 v AVL si samozrejme nastav podla seba ,ale bacha na to Max.volume.... tam si to nechaj na 100-ke , lebo ked mu uberieš napr. na 70 tak samozrejme potom ked budeš potrebovať pridať zvuk tak na viac ako 70 sa nedostaneš . |
maradona
![]() |
|
@maradonaNe, nic se nedeje. Ale to jsem cetl i tusim na ABF, ze tento plugin funguje jak komu a jak kdy |
romanSKS
![]() |
|
RE: Jak srovnat úroveň zvukua zeleným tlačítkom si to uložil ??? ja frčím momentálne len v image Opeanatv, a mám odskúšané aj iné image ako HDFREAKS, Opendroid, Openspa a ešte som zatial nekápnul že by mi to nefungovalo ... funguje to na VU+, DM, F1 až F4Turbo, Octagon, Gigablue, Qviart, Xpeed, Optimuss,Edision ..![]() |
maradona
![]() |
|
@maradonajj, ale mám openPLI 7. S ATV jsem to nezkoušel, prubnu |
romanSKS
![]() |
|
RE: Jak srovnat úroveň zvukuV open atv si můžeš do paměti uložit hlasitost u každého kanálu, ani žádný plugin nepotřebuješ... Je to v nastavení - zvuk - kompenzace hlasitosti |
Zemak
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 289 |
![]() |
|
@romanSKSno naštartoval som jedno čudo judo v Openpli-7.0 a nemám problém s AVL ....![]() |
maradona
![]() |
|
@Zemakuž jsem to nastavil. on i ten Matrix vypadá líp. díky |
romanSKS
![]() |
|
@maradonaJá jsem tam měl nějakou RC verzi, ted budu laborovat s ATV |
romanSKS
![]() |
|
@romanSKSRomane, tak si to čtu, ten Saxon tě musel alespoň pozlobit, už dopředu věděl, že mu to nenapíšeš, to on musí, má to v povaze. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
@sateliťákJá ho neznám, odpověděl jsem pouze a jen to, co jsem uznal za vhodné napsat. Proč by mě měl "Saxon" pozlobit? Nad jeho odpovědí jsem se, vzhledem k tomu že tu úroveň v dB nemám změřenu, vůbec nepozastavil. |
romanSKS
![]() |
|
sateliťákJá mám pocit, že píšeš nesmysly, každý máme něco v povaze...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Jak srovnat úroveň zvukuOno je dB sprosté slovo?:)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
![]() |