![]() |
|
není vložena kartaDobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli by mi někdo poradil s mojim problémem.Mám přijímač TechniSat TechniStar S1 s kartou freesat ale při přepnutí na nějaké stanice mi to napíše karta není vložena. Na nějaké stanice to nepíše, nevíte čim by to mohlo být? Je divné že když vyskočí tato hláška na jednu stanici tak už to ukazuje u všech, i u kterých to předtím neukazovalo. Je špatný ten ci modul nebo prostě ten přijímač je už starý a nepodporuje to? Děkuji moc za rady |
jorgers
Registrace: 2/2019 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: není vložena kartaVytiahni a vlož modul aj kartu ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
RE: není vložena kartaA ešte kartu pošúchaj o nohu. |
vectorbike
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 108 |
![]() |
|
RE: není vložena kartapredtým dýchni na čip - myslím to vážne, mne to zaberá ... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: není vložena kartaLepší bude kapnout na chip lihu, očistit ho nějaký hadříkem, kápnout znovu a ještě s lihem vložit znovu do CAMu a párkrát zasunout a vysunout, aby se očistily i kontakty uvnitř.(Slivovice nebo Alpa nejsou líh - tedy pro tento účel čištění kontaktů.) Kromě kontaktů mohou být i jiné příčiny popsaného stavu, ale kontakty je třeba očistit a třeba vyloučit v první řadě. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: není vložena kartaAko pisu hore, vycistenie kontaktov liehom, izopropylom je prvy krok. Keby to nepomohlo, tak skus podlepit zadnu cast karty lepiacou paskou (1-2 vrstvami...ja pouzivam gumenu elektrikarsku izolacku). Niekedy tie kontakty v citacke nepruzia/su vybehane/zaoxidovane... |
kobram
Registrace: 4/2014 Příspěvků: 602 |
![]() |
|
RE: není vložena kartaNení náhodou ta karty "vyhřátá", tudíž poškozená. Některé STB to dělaly, myslím že Technisat partří mezi ně. Pokud nepomůže očištění kontaktů případně podlepení karty, tak jedině výměna. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 846 |
![]() |
|
@jorgersa nemáš ji obráceně?? |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: není vložena kartakarta je správně vložená, očištění nepomáhá, je divné že to dělá u programů v HD které by mi měli jít, čím to může být? Protože tento přijímač by měl umět HD. děkuju za rady |
jorgers
Registrace: 2/2019 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: není vložena kartapotom máš zle nastavenú parabolu ... |
Dzordzo
![]() |
|
![]() |