![]() |
|
DVB-T príjem a anténa DA 6100 MaximumMám ako zálohu satelitného príjmu mám pozemnu dvb-t otočenu na Nové Mesto nad Váhom (Veľka Javorina) všetky 4 multiplexi. Miesto príjmu TN Zamarovce.Problém mám z muxom 3 (57k.) kde signál je slabý a programy zasejavaju (nesledovatelne) Viem že kanál 57 je aj vysielaný aj v TN vysielač Nad Oborou. Ako otočím anténu či na vysielač Na veľkú Javorinu alebo na druhú stranu teda nad Oborou signál stále slabý! Poradí niekto kde môže byť problém? Anténu mám schválne otočenu na Veľkú Javorinu lebo sú tam všetky štyri multiplexi. Ostatné mux. 1,2,4 signál 100% |
Beveačko
Registrace: 2/2019 Příspěvků: 217 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: DVB-T príjem a anténa DA 6100 MaximumTipujem anténa šmejd. |
MAN0707
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 213 |
![]() |
|
RE: DVB-T príjem a anténa DA 6100 MaximumTo se ani nedivím na takovou anténu něco chytat je to šmejd,sežeň si kvalitní anténu možná s kanálovým zesilovačem 23.55.56.57 a máš pokoj já jsem 100km vzduchem anténa alcad + kanálový zesilovač a frčí to jak z praku i přes kopečky.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
RE: DVB-T príjem a anténa DA 6100 MaximumNež ji vyměníš, zkus ji dát vertikálně. Zázraky se někdy dějí. Jinak potom bych začal anténou bez zesilovače, asi sítem a zase vertikálně. Ale raději využij technika s měřícím přístrojem i s ohledem na LTE apod. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
radek1tak snad ji má vertikálně když to tam u nich jede ve vertikálu a je kousek od vysílače tak solidní anténa možná i bez zesíku by mohla jet samože ve vertikáluUclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
![]() |
|
RE: DVB-T príjem a anténa DA 6100 MaximumSkúsil som aj vertikálne ju dať a rovnako. Je zaujímavé že v TN je zosilňovač 40 kW a nejde to dobre a Javorina má tuším 50 kW. No anténa to mala byť iba na výpadky satelitu. Teda moc som do toho nechcel dávať. No zrejme to sito bude správna cesta. |
Beveačko
![]() |
|
RE: DVB-T príjem a anténa DA 6100 MaximumZrejme tie širokopásmové mini anténky stoja ozaj za starú belu. |
Beveačko
![]() |
|
RE: DVB-T príjem a anténa DA 6100 MaximumSlabé přirovnání stará bela stojí to za ho..oUclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
![]() |
|
RE: DVB-T príjem a anténa DA 6100 MaximumDobre, nechcem sa škaredo vyjadrovať. |
Beveačko
![]() |
|
@Beveačkohentie plastové zázraky sú totálna núdzovka rovnako ako aj izbové antény. jediná výýhoda oproti izbovke je, že to može byť vonku. zbehni sa poradiť a skús tam asi to sito, keď tak dokupiš predzosik alebo ho vrátiš.Zamarovce nie zrovna země zaslíbená čo sa týka terestriálu... |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
@nocesMáš pravdu ten signál tu nieje bohvieaký, teda české bez šance. Už som moc za kopcom.Inak keď bude troch času stavím sa poradiť, bývaš ešte za pultom? |
Beveačko
![]() |
|
@BeveačkoChyba bude asi ve špatně zvolené anténě. V každém případě VJ vysílá s vertikální polarizací. Musíš mít anténu vždy vertikálně a ne: "Skúsil som aj vertikálne ju dať". Všechny programy z VJ mi jdou, i K23, který vysílá s polovičním výkonem (25kW) a jsem od VJ 50km. Chtělo by to asi směrovou anténu s dobrým ziskem i pro vyšších kanály (55 až 60) a hlavně vertikálně instalovanou a mělo by to pravděpodobně jít i bez zesilovače. Na dálku se to vyřešit nedá. Nejlepší by bylo pozvat si někoho se spektrákem.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
@BeveačkoTato hračka zvaná anténa s nedefinovatelnými parametry může mít vevnitř nějaký LTE filtr, který ten K57 třeba už hodně řeže... to je taky jedna z možností... čert ví, prostě když "hračka" na daném místě nefunguje, je potřeba použít normální anténu![]() |
brak232
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 167 |
![]() |
|
@ja987Ale veď maximumku mám vertikálne! To som skúšal aj vertikálne aj horizontálne tak to bolo myslene. |
Beveačko
![]() |
|
@brak232Viem že tá antenka má LTE filter. A áno môže to tak byť že ten kanál viac orezava a tým pádom je signál nesledovatelny. No myslel som že ako záloha satelitu stačí ale teda nie mýlil som sa. Bude viac času tak vyskúšam nejakú normálnu![]() |
Beveačko
![]() |
|
@BeveačkoJsem 10km od V.Javoriny a na síto bez zesilovače chytám vsechny programy . |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
@BeveačkoTo, že výrobce nebo prodejce na anténu napíše "LTE free" ještě neznamená, že ten filtr v té anténě opravdu je a, že je účinný. Kvalitní LTE filtr je totiž dražší než je ta anténa, takže si můžeš být na 1000% jistý, že v té anténě žádný účinný LTE filtr není! Důvodů, proč ta anténa nepřijímá vyšší kanály je hned několik a byly tu už mnohokrát opakovány. Tohle prostě není!!! anténa. Je to plastový nesmysl vydávaný za anténu!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
@Enikúčinný neúčinný, nějaký pokus o filtr tam být může a právě proto že je levný tak už na vyšších kanálech to může padat postupně dolů a v hraničních podmínkách už se to třeba projevit může.. třeba, možná... netvrdím že to tak na 100% je ale může to třeba přispět k celkovému výsledku v dané situaci...ale stejně je to debata o ničem, ta antena je prostě šmejd a to stačí... |
brak232
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 167 |
![]() |
|
RE: DVB-T príjem a anténa DA 6100 MaximumTen anteni smejd prekona hrave i anténa typu LP a sito plzenske male, kde bude zisk na vyssich kanalech o něco lepsi, nez na tom plastovym zazraku. Navíc pouzity zesilovac muze nakmitavat v blizkosti vysilace, kde je silnejsi signal. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: DVB-T príjem a anténa DA 6100 MaximumJa sa nehadam že to neni neni šmejd, ona bola kúpená zámerne ako záloha pri výpadku sať.signalu. Ale to sito si pôjdem vyskúšať. |
Beveačko
![]() |
|
@BeveačkoTo hádať sa ani radšej nahádaj! Tieto typy antén sú skôr gýče, bez osohu - zbytočne vyhodené peniaze! Ja to jednoducho nepovažujem ani za anténu!Samozrejme tak ako vo všetkom, chce to v prvom rade kvalitu. A keď chceš mať kvalitný príjem terestriálu, musíš v prvom rade hľadieť na terénne podmienky a potom na pasívny zisk antény. Preto sito anténa nieje špatná voľba, aj keď ja osobne používam doma triplex anténu a som s ňou nadmieru spokojný. Ale zas ja mám iné terénne podmienky príjmu signálu. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
rady ako od ...už mi nedalo a zaregistroval som sa. odborníci - kto z vás sa pozrel na mapu - kde ležia Zamarovce a kde vysielač? ale trepete sprostosti o anténe, smerovaní, polarizácii. v Zamarovciach nemôže prijímať "plustelku", pretože jej signál je slabý a "neohne sa". detto české vysielače. |
mpatri
Registrace: 2/2019 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
@mpatrimýliš sa![]() Mne sa jednalo o STV ktoré je zrejmé niečím zarušené. Ale to je moja teória. Možno je to sieťov LTE ktorá ruší signál tejto malej aktívnej antenke. |
Beveačko
![]() |
|
RE: DVB-T príjem a anténa DA 6100 Maximummam podobnou antenu a i kdyz tvrdi skoro 40db zisk tak i sito bez zesikovace chyta lepe nez tyhle kusy plasty. jednou mi to nedalo a zajimalo mne co je uvnitr. jsou tam jen dva kusy kovove tyce!to je dobre akurat nekde blizko mestu ci primo v meste ale 20km od mesta je na h...o |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
RE: DVB-T príjem a anténa DA 6100 MaximumTo keby vysolíš 20€ za nejakú low-end triplex anténu, tak urobíš 10x viac osohu pre seba, než pri kúpe takéhoto plastového šmejdu!VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
@sioga_bsZisk 40db nikde nevidím. Píšu v UHF pásme 16dB +-4 dBAko dosah z Veľkej Javoriny odomňa je cca 25 km a signál plný. Hnevá ma akurát ten mux s STVčkami. No nič podarilo sa mi zohnať sito tak cez víkend to skúsim. |
Beveačko
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |