Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Spark versus Enigma2

Jsem majitel dvou nedávno zakoupených linuxovych přijímačů AMIKO ALIEN 8900 (proc.7111) a AMIKO ALIEN 2 (proc.7132). Oba dva přístroje mají dvojitý boot, jeden boot na Spark, druhý boot na Enigma2. Zjistil jsem s porovnáním Spark verus Enigma2 tyto jejich vlastnosti :

Spark je spolehlivější, stabilnější, má lepší rychlost skenování, má blind scan, dobrý streaming, dobré webové rozhraní, perfektní provoz epg a youtube, dokonalý provoz hbbtv a perfektní motorovou funkci pro otáčející parabolu. S druhé strany jeho minus oproti E2 je to že má uzavřený systém s malými možnosti rozvíjet funkce příjímače a má méně pluginů oproti E2.

Enigma2 oproti Sparku na mou dvou přístrojích jsem zjistil že má pomalejší skenování, nemá blind scan, není sofistikovaný jako Spark, má nespolehlivou motorovou funkci pro otáčející parabolu, systém se mnohokrát zadrhuje, blokuje a vypadá. Co se týká rychlejšího trojtunerového (7132) AMIKO ALIEN 2 dokonce nevidí druhý satelitní tuner jakož i pozemní tuner DVB-T. S druhé strany Enigma2 má mnohem více pluginů než Spark, poskytuje experimentální potenciál, má mnohem větší podporu a poskytuje nekonečné možnosti vývoje.

Přál by jsem se s Vámi podělit váš názor zda opravdu platí tyto vlastnosti pro srovnání mezi Sparkem a Enigmou2 a zda existují i jiné jejich vlastnosti které jsem přehlédl a neznám jelikož teď poznávám linuxové přístroje. Děkuji předem za Vaše názory.

a3210
Registrace: 4/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Spark versus Enigma2

Je to prosté-obidva stb majú výkonovo slabý procesor, malú RAM a Flash pamäť, t.j. V kombinácii z E2 pri týchto stb žiadne zázraky nečakaj!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Aby si to lepšie pochopil - malý "vymyslený" príklad:
Máš staré PC z jednojadrovým profesorom z 2GB RAM a chceš na tom PC prevádzkovať Windows 7! Čo myslíš, ako to bude fungovať? PC bude pomalé a častokrát sa bude "zasekávať", pretože RAM nebude stíhať atď, atď...
Windows 7 potrebuje pre svoju stabilitu a rýchlejšiu prácu lepší, rýchlejší procesor a väčšiu RAMku!
Naopak, keď do toho starého PC dáš niektorú verziu linux OS, tak ten starý PC bude v celku dosť svižný a fajne funkčný. Prečo?
Nuž preto, lebo Windows si vyžaduje pre svoju plnú funkčnosť výkonnejší procák a väčšiu RAM a linux OS naopak nieje až tak náročný na systém.
A podobne je tomu aj pri týchto typoch stb.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

Přál by jsem se

hotentot ???

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Mna skor prekvapilo, ze clovek ktory nema pomali ani zakladny "sajn" (vid jeho vlakna typu "Jak dostat plugin ze Sparku do flašky?") o oboch systemoch ich ide porovnavat. ;)

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

@a3210

Spark ani Amiko zrovna nemusím vôbec .... v dnešnej dobe by som za takýto bazmek nedal ani 1-cent .... jediné čo je na tom super je obraz na SH4 procesore ... toť vše ... R^ ten skin v Sparku s roku 1980 naozaj nemá chybu :laughing: Spark je lenivý ako šnek oproti E2 .... :))) a to už nepíšem že asi tam skončila aj podpora ... tuším že ... čo bolo to bolo ,ale doba ide dopredu R^ ale kto nemal nič lepšie tak je aj s toho Sparku nadšený ... :laughing: ako píšu na blackfore .... prehod to za dunaj ..... R^

maradona
Registrace: 8/2018

Jsem rád že toto vlákno se vyvíjí a rozšiřuje mé poznatky o linuxovych přijímačů a nejenom přijímačů. Přeji všem pěkný den ;)

a3210

@a3210

Chlape!
V prvom rade by si si mal ty sám vlastným samoštúdiom rozširovať svoje poznatky, len tak sa mi zdá, že si lenivý, jak voš!
Pretože na tvoju prvotnú otázku ti pán Google odpovie minimálne 100kou rôznych odpovedí z ktorých sa dá vyčítať kopec informácií.
Ale hold, dnes je asi taká doba, títo dnešní mladí chcú pečené holuby rovno do huby! Samozrejme aj tu sa natíska otázka - dokážu toto sústo požuť už sami, alebo potrebujú k tomu ešte maminku?!
Z môjho pohľadu je toto vlákno Rv Rv Rv

mmiriboy

Tvoje poznatky by k něčemu byly v roce 2013..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

Spark versus Enigma2

Jen dále pokračujte ve svých příspěvků vážení uživatelé kteří pocházíte z ČR a Slovenska. Jak jsem již řekl jsem rád že toto vlákno se vyvíjí a rozšiřuje mé poznatky o linuxovych přijímačů a nejenom přijímačů ale i o lidech a že vás poznávám vážení uživatelé tohoto skvělého fóra parabola.cz R^

Jsem rád že existuje server parabola.cz od kterého se dozvídám každodenně hodně zajímavých věcích které přináší parabola.cz z Vaší vlasti. Zájem o satelitech a satelitních přijímačů i když pocházíme z jinych zemí nás nerozděluje ale naopak spojuje. Posílám vám hodně slunečných pozdravů z mé vlasti kde nás sluníčko hřeje a někdy až moc přebývá ;)

Uživatel a3210 z Řecka

a3210

Uživatel a3210 z Řecka

Žeby prezlečený "franck"?!
:))) :))) :)))
Tak potom dupľom...
Rv Rv Rv Rv Rv Rv
:laughing:

mmiriboy

Mám oba a jdou dobře Amiko 8900

frenk2
Registrace: 2/2008

@frenk2

Ano souhlasím i já jsem velice spokojený z oba přijímači. Jsou to již starší linuxove přijímače ale bohatě mi stačí pro účel pro který jsem je koupil. Oba tyto linuxove přijímače AMIKO ALIEN 8900 a AMIKO ALIEN 2 jsem totiž koupil jen pro příjem řeckých stanic ERT1, ERT2, ERT HD na satelitu 39E, protože žádný můj přijímač nedokázal přečíst klíče Biss veřejnoprávních stanic ERT1, ERT2, ERT HD které se přemístili na 39E odkud začali oficiálně vysílat od 1.2.2019 . Do té doby se vysílali spolu s komerčními stanicemi ANT, ALPHA,STAR, SKAI, OPEN a MAKED na 3,1E kde jejich klíče Biss všichni mí přijímače snadno čítali bez problémů.

Byl jsem navíc velice příjemně překvapen když jsem zjistil při příjmu stanic ERT1, ERT2, ERT3 a ERT HD na 39E jak zprava dole na obrazovce vyskakuje okénko s vzkazem "stiskněte červené tlačítko na DO" od HBBTV veřejnoprávní televize ERT. Bylo to moje první seznámení s HBBTV a od té chvíle rád se koukám na filmovou databázi televize ERT. Nachází se tam řecké a cizí filmy a na jiných stránkách HBBTV i jiné zajímavé pořady jako například sportovní anebo dokumentární pořady které rád pozoruji. Kromě ERT1, ERT2, ERT HD veřejnoprávní řecká televize vysílá na 39E i nezakódované stanice ERT3, VOULI a pro Řeky v cizině stanici ERT WORLD. Když k tomu přidám i kyperskou stanici RIK SAT tak už jsou na 39E celkově osm (8) řecky hovořících stanic. Možná se nakonec umoudří operátor DIGEA který provozuje své stanice na 3,1E a přemístí své komerční stanice ANT, ALPHA,STAR, SKAI, OPEN a MAKED na 39E kde se nachází řecký satelit Hellasat3 aby jsem zbytečně neztrácel čas s otáčením paraboly z 39E na 3,1E a zpátky.

Takže vážení uživatelé (nemohu ještě říci přátelé protože vás neznám, i když pár dobrých lidiček z různých vláken jsem již zde na serveru parabola.cz rozeznal) zbytečně se neplýtvejte s názory máš starý přijímač, kup si nový linuxovy přijímač atd. Pro účel pro který jsem oba přijímače koupil (příjem řeckých stanic ERT1, ERT2, ERT HD na satelitu 39E) mi bohatě stačí. Když k tomu přidám i skvělou HBBTV kteří mi tito linuxove "stařečci" poskytují jsem nadmíru spokojený.

a3210

Spark versus Enigma2

Zjistil jsem že toto vlákno se schyluje ke konci. Proto děkuji za vaše příspěvky a pro uzávěr odpovídám ze zdvořilosti všem po řadě vašich příspěvků
@ mmiriboy,souhlasím s tebou,jsou to již starší linuxove přijímače.Pro důvod ale pro který jsem si tyto linuxove přijímače pořídil je příjem řeckých stanic ERT1,ERT2,ERT HD na pozici 39E a AMIKO ALIEN 8900 a AMIKO ALIEN2 mi k tomu účelu bohatě stačí. Když k tomu přidám i skvělou HBBTV kterou mi tito linuxoví "stařečci" poskytují tak jsem nadmíru spokojený s Amika Alien. Téže ti děkuji že jsi mne nazval mladíkem, cítím se teď o pár desítek let mladší :-)
@ bublajs, na tvoji otázku "hotentot ???" nemohu odpovědět neznám toto české slovo i když jsem použil zlatý Google-translator. Takže po druhé má odpověď k tobě zní NO COMMENT
@ Warder,není potřeba znalosti E2 aby někdo který již poznal nemálo satelitních přijímačů snadno rozeznal jak svižně a spolehlivě se ve Sparku chová přijímač AMIKO ALIEN naopak od E2.Asi jsi nedočetl vlákno "Jak dostat pluginy ze Sparku" o kterém se zmiňuješ a které skončilo úspěšně.I když nemám a nepotřebuji mít znalosti E2,nejenom jsem to dokázal ale i napsal návod pro každého "nevševědoucího jako jsem já" jak dostat drahocenné pluginy ze Sparku na HDD. Teď v případně havariji přijímače snadno sestavím AMIKO ALIEN tak jak fungoval před havárií
@ maradona, souhlasím s tebou že AMIKO ALIEN má super obraz na SH4 procesore a že ten skin v Sparku s roku 1980 naozaj nemá chybu.Teď již víš z tohoto vlákna ze AMIKO ALIEN jsem si pořídil jen z důvodu příjmů řeckých stanic ERT1,ERT2,ERT HD na pozici 39E takže pro mne neplatí "kto nemal nič lepšie tak je aj s toho Sparku nadšený ".Nepotřebují pro příjem 3 řeckých stanic na 39E si pořídit EDISION OS MIO 4K i když jsem o tom před měsícem vážně uvažoval.Téže dovol mi aby jsem nezdilel Tvůj názor o Amikách, jsou to skvělé přístroje,s nulovou poruchou a poctivě slouží svým majitelům po celou řadu let.
@ Danny10, platí totéž jako viz výše mé poznámky
@ frenk2, konečně jeden uživatel který je spokojený s AMIKO ALIEN 8900 stejně jako já a má dokonce 2 tyto přijímače téže jako já. Ať nám AMIKA ALIEN poctivě slouží, stejně jako slouží poctivě moje AMIK0 8265+ a jiné AMIKA které mám.
Uzávěrem děkuji serveru parabola.cz za poskytování důležitých satelitních zpráv a vám vážení uživatelé za příspěvky.Zájem o satelitech a satelitních přijímačů i když pocházíme z jiných zemí nás nerozděluje ale naopak spojuje.S pozdravem uživatel 3210 z Řecka

a3210

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra