Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Kvalita obrazu Technisat UHD versus Dreambox 9xx

Dokáže někdo posoudit, který přijímač dá hezčí obraz přepočtený na rozlišení 2160p na HDMI?
Jde mi výhradně o kvalitu obrazu nikoliv o další funkce.
Váhám před koupí Dreamboxu.
Děkuji za Vaše osobní zkušenosti.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

to PoldaS

A televize přepočte jakýkolic vstup do stejné kvality. ;P

samorost

samoroste

par rokov dozadu som mal na dvovh hdmi vstupoch do jednoho tv vtedy este HD2S a Solo2SE. porovnanie uplne jasne, moze kazdy tvrdit co chce o com chce.
ja pouzivam odvzdy v tv nastavenie bez dopoctu na HD pocet pixlov, samozrejme pokial tv bezi este vo vyssej opakovacej frekvencii nez plnych 50obrazkov tak si dalsie musi dopocitat. tento rezim ale pouzivam len u sportu, mne u filmov hladky pohyb pride ako animacia a nemam ju rad.
pokial potrebujes okamzite riesit uhd v tomto okamihu z inych praktickych dovodov ako pisem vyssie by som technisat osobne vynechal.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: Kvalita obrazu Technisat UHD versus Dreamb...

Možná jsem to nevyjadřil jasně, samoroste.
Je potřeba abys to viděl TY, moje oči jsou ti k ničemu.
(Navíc mne ta otázka nezajímá, protože ze zcela jiných než obrazových příčin bych neměl na výběr - jedině dreambox.)
P.S. pro ostatní:
přijímače současné doby mají výkonné obrazové procesory, a tedy na kvalitu obrazu má určitě vliv jejich firmware a nastavení jeho parametrů. Ano, z tuneru "leze" signál, jaký se vysílá, ale pak se zpracovává.

Antonín
Registrace: 8/2005

to PoldaS

Teď mám dva satelitní přijímače v obýváku. Technisat UHD HDMI1 a Gosat Full HD 7075 HDMI2. Naladím stejnou stanici.
1.Je rozdíl, když nastavím Technisat na 1080p a na 2160p. Obraz je v přepočteném UHD jemnější a oko to vidí.
2.Další rozdíl je, když nastavím Technisat na 1080p a porovnám s Gosatem 1080p.
Gosat na 190 cm obrazovce je již méně ostrý. Podle teorie by měl být obraz stejně kvalitní. NELŽU, NENÍ stejně kvalitní.
3. Na vnitřní přepočet televize do UHD nenadávám, je kvalitní. Moje videa z dovolené natočené v rozlišení 1280x720p 50 snímků za sekundu jsou na této televizi lepší, než na jakékoliv jiné Full HD televizi.
4. Problém je, že vnitřní satelit televize je pro mne nevyhovující. Potřebuji více než 4 družice a Diseqc 1.2 ovládá televize naprosto nemotorně a nedostatečně.
5. Technisat má řadu jiných nedostatků, které výrobce navíc nehodlá řešit ani v budoucnu. Chybí mi zejména Diseqc 1.1. Ale obraz z HDMI1 je ten nejlepší, který jsem kdy dosáhl. Když si pořídím všude vychvalovaný Dreambox, získám mnoho funkcí navíc, o které, upřímně, zatím velký zájem nemám, ale získám Diseqc 1.1.
Obrazová kvalita má u mne absolutní přednost. Bohužel, byť samozřejmě vždy to bude subjektivní názor, nikdo mi nechce obraz Dreamboxu porovnat s Technisatem. Na teorie si bohatě vystačím sám, dokážu jich generovat hafo.

samorost

to Antonín

Vaše oči mi k ničemu nejsou. Získám Váš subjektivní názor, například ten, že Dreambox rozhodně není horší než Technisat.
Ať máte oči, jaké máte, budete porovnávat dva přijímače stejnýma očima, nevyměníte si oči. Naprosto hloupě jsem si myslel, že se najde někdo další, zase s jinýma očima a zas to porovná. Místo toho jsem se dočkal hodnocení mého dotazu. Mně je srdečně jedno, co si kdo na Parabole o mně a mých dotazech myslí...

samorost

On placebo efekt udela dalejo vic nez jakekoliv zarizeni.

Mikek
Registrace: 7/2011

@samorost

nerozčiluj se, např. zrovna já Ti rozumím, ale porovnáním obrazu těch dvou přijímačů Ti posloužit bohužel nemůžu ;)

lance
Registrace: 10/2008

@samorost

... nakonec máš pořád možnost vzít přijímače z eshopu a porovnat si je sám doma, nemusíš se upejpat s vracením, ty eshopy to přežijou. A Ty se nebudeš muset zabývat nějakým blábolením mudrlantů o placebu někde v diskuzích.. ;)

lance

@samorost

Nazdar,přiznám se ti ,že některé diskuze zde jsou velice zábavné a na druhou stranu i velice poučné,vlastně až do doby,kdy to admin ve své horlivosti utne.Nechcu být nějak dotěrný,ale Saxon,Antonín a ostatní ti to napsali zcela jasně.Co jsem si přečetl tuto diskuzi,tak jsi uvedl že máš panel o uhlopřičce 190cm a dva přijímače viz.výše.Pro mě podstata je,jaký máš primární zdroj signálu?Skylink,Tricolor,Sky UK,Italy..Pro mě je nejdůležitější zdroj signálu a tomu podřizuji zbytek.Nic ve zlém.
Měj se

agamon
Registrace: 1/2007

@agamon

Zdar, jestli se Tě můžu zeptat, v jakém smyslu podřizuješ zbytek? Cit: "Pro mě je nejdůležitější zdroj signálu a tomu podřizuji zbytek."

Jsou 2 možné, ale protichůdné, přístupy, tak jak to máš Ty?

a) ke kvalitnímu zdroji náleží kvalitní STB/TV, k nekvalitnímu zdroji netřeba řešit kvalitu STB/TV (páč je to jedno, nekvalitní zdroj nic nespraví... )

b) kvalitní zdroj má dobrý obraz na libovolném STB/TV, naopak nekvalitní zdroj vyžaduje lepší STB/TV aby to bylo koukatelné (páč nekvalitní zdroj + nekvalitní TV se nedá..?

lance

@samorost

Vu+ Ultimo 4K R^ no ale chcelo by to uz nieco novsie ale zatial sa nic od nich necrta ...aspon som zatial nic nenasiel. :-/

coral
Registrace: 9/2009

A všimli jste si někdy, o čem je vlastně program, který právě sledujete? Já dávám přednost obsahu, kvalita je příjemná, ale je druhořadá. Nic proti jiným prioritám, zvláště když ten zobrazovač stál tolik peněz.

Standa3

to lance

Dobře,chtěl jsem pouze říci,že pokud budeš využívat satelitní platformu skylink,Orange,Digi apod.,tak nepotřebuješ nějaký drahý linux box 4k + telku 4k,protože ti stejně při kvalitě těchto platforem bude k ničemu,maras zůstane marasem,bavíme se o kvalitě signálu ne o programové kvalitě.Kvalita led panelů to je kapitola sama o sobě. Dál to nebudu rozepisovat.

agamon
Registrace: 1/2007

@agamon

Já myslím, že kvalitu TV (i boxu) člověk řeší podle sebe, jak moc TV sleduje, jak je na kvalitu náročný, vs. co je ochoten investovat. Jinými slovy, i když má někdo jen Skylink nebo DVBT, tak je sakra rozdíl, jestli to sleduje na TV 55" tingťong za 8 tis. nebo na 55" OLED za 30-40tis. Ten rozdíl objektivně existuje, ať už je zdrojový signál kvalitní nebo maras. Druhá věc je, komu tento kvalitativní rozdíl ve výsledném obrazu stojí za ty prachy. Ale na to se Samorost nikoho neptá.
Tím chci říct, že pokud někdo chce dát za přístroj s lepším obrazem víc peněz, je to jeho věc a není pravda, že zdrpjový maras zůstane stejným marasem bez ohledu na STB/TV. Dobrý i špatný zdroj bude na lepším zařízení vypadat vždy lépe a posouzení zda to dotyčnému stojí nebo nestojí za investici bych nechal na něm ;)

lance

lance

Myslím, že vliv kvality tv na kvalitu obrazu vůbec nikdo nezpochybňuje. Výborná tv je základ kvality obrazu. Skvělá tv za 100tisíc s nejlevnějším příjímačem, který nedělá vůbec žádný post processing, bude mít pořád dokonalý obraz. Naopak levná, šmejdská tv bude mít špatný obraz za všech okolností i s nejlepším příjímačem na světě. Bohužel zde a nejen zde a obecně ve všech odvětvích si lidi koupí jako základ nějaký levný šmejd a pak se to snaží vylepšit tím, že vrazí peníze do podružných věcí, které to ale vůbec neovlivní. Zdejší debata o přijímači je exemplární příklad totoho jevu. Dalším příkladem mohou být třeba experti, co si koupí Felicii a následně do ní cpu sportovní vzduchové filtry v ceně poloviny hodnoty auta a lejou lepší benzín v domnění, že to z toho udělá dobré auto.

Mikek
Registrace: 7/2011

@Standa3

Naco obsah. Staci niejake demo 4k!!! Rv :laughing: Rv

Kasr
Registrace: 8/2008

@Mikek

V celku souhlas až na to, že i ten přijímač je část řetězce a není prostě pravda, že telka za 100tis bude mít stejně dokonalý obraz s nějakým nejlevnějším přijímačem nebo s kvalitním boxem, který má prostě obraz na výstupním HDMI lepší. To jsou furt ty iluze, že nejlevnější box nedělá "posprocesing" a lezou z něj jen 1-0 a blabla... prostě to tak není a to je realita. Samorost má už nějakou telku doma (tu asi měnit nebude), z nějakých důvodů nechce používat interní sat tuner v TV a ptá se, který ze dvou přijímačů, které má v merku, má kvalitnější obraz. Proč by si nemohl vybrat box podle obrazu? Obraz ze dvou různých boxů se lišit může a to dost podstatně, jestli zrovna mezi těmi jeho konkrétními boxy nějaký ten rozdíl je nebo není, to nevím, ale že rozdíl v obraze obecně mezi 2 přijímači být může, to vím zcela jistě. Takže nějak nechápu, proč do samorosta furt šijete, že sem dal takovýto dotaz..? :-/

lance
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra