Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Parabola a konvertor

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jakou parabolu do 110cm by jste mi doporučili z vlastních zkušeností,nyní mám hliníkovou od Mascomu 100cm cca 15let a zdá se mi,že je hodně směrová,třeba na programu AXN mi to ukazuje 99%/18,3dB což je asi dobrý,ale stačí s ní kousek hnout a jde to dost dolů,parabolu mám na motoru,co se týče konvertoru nebude o moc mladší,takže bych vyměnil obojí,nevím jestli stářím se mění vlastnosti,díky za poznatky.

Motylek
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

Motylek

Sak tak by to melo byt... R^ Staci malo a signal jde do haje. Poradne si u upevni, at ti ji vitr nepotoci a nemusis menit.
...ale jinak nemuzu si stezovat na Gibertini 100cm a klasicky Inverto Black Ultra. R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

@Motylek

Jaká je zubová vůle na motoru? Motor je starý nebo nový?

TRNi
Registrace: 6/2018

RE: Parabola a konvertor

No právě ten vítr s tím trochu hnul a signál nikde,nehnulo se to na motoru,ale celá sestava,asi budu muset pořešit ty příchytky motoru.

Motylek

Motor nový není,cca taky 15let,vůle není velká,řekl bych že stále stejná,ona se dá nějak seřídit,ale nechci to moc přitahovat,aby se pak nedrbaly kola.

Motylek

@Motylek

Ak máš na 100cm anténe 18,3db, tak tá parabola je veľmi veľmi dobrá.

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

Inverto Black Ultra a Fubu parabolu. Motorem bych zkusil jemne doladit jednu druzici. Pokud i druha bude rozhozena o stejny krok, pak doladit vsechny a ulozit. USALS vyp.

radek1
Registrace: 1/2006

Pokud není parabola mechanicky poškozená, tak nová parabola nepřinese nic. Ani nový LNB nepřinese nic (nebo jenom pro specicické účely.)
Nový motor možná dává smysl, pokud má mechanicky zničené převody a větší vůli.
Nejspíše jenom potřebujeě pořádně udělat anténu. (Nemáš náhodou ten motor na střeše?)
Jedna prostá pravda na konec: Čím větší parabola, tím směrovější je. Tím větší odpor klade větru. Tím komolikovanější je její údržba. Je rozumné používat parabolu takového rozměru, který využiješ. (Protože jsi ovšem nezmínil, které družice a kanály vlastně přijímaš, tak tady nejde poradit nic.)

Antonín
Registrace: 8/2005

Momentálně mám parabolu od Digi jak dříve dodávali ta nemá ani 80cm šířku. Chtěl bych přijímat družici 16E např. Orange sk,Antik sat. S uvedenou parabolou toho moc nechytnu tak přemýšlím alespon kolem 100cm parabolu jenom že ji musím mýt na střeše to je trochu problém. Viděl jsem že mají i 120 na střeše tak to asi nebude takový problém.

Libor1
Registrace: 2/2006

Možné je jistě namontovat 85 - 120 cm anténu na střechu.
Jenom je to prostě nevýhodné: špatně dostupné, plus nutně více pod vlivem větru - tedy větší riziko pohybu, větší opotřebení a poruchy. Motor na střeše bude mít poloviční životnost. To je všechno.

Antonín

To je pravda. Uvažuji o parabole typu Fuba100 tak by to mohlo něco vydržet jen bude méně prostoru kolem antény na montáž a nastavení mám to na šikmé střeše.Motor co mám jsem kupoval použitý tak má docela vůli tak asi budu muset koupit nový.

Libor1
Registrace: 2/2006

Antonín

Parabolu mám na střeše paneláku,tak přístup dobrý až na vzdálenost od bytu,musím nastavovat s manželkou :)) ,chytám od 45°E do 30°W,nyní CITY TV 45°E 18,6dB,AXN 23,5°E 18,6dB,tak anténa bude nastavená asi dobře,myslel jsem že když dám větší bude lepší zisk a menší vliv povětrnostních podmínek,nejdřív asi zkusím sehnat a vyměnit ty příchytky co drží motor na držáku,jsou trochu prohnutý a mín asi drží,tam se to vždy pohne když je silný vítr,jinak problém není,pokud nová anténa nic nepřinese tak asi nemá cenu měnit jak říkáte.

Motylek

Když jsou ohnuté držáky, může být ohnutá i parabola...a skoro určitě bude. Deformovaná parabola má mnohem nižší zisk.
Každopádně pokud je jakákoliv jiná možnost, je anténa na střeše holý nesmysl.
A když už na střechu, tak velmi dobrou montáž, jak držáky, tak šrouby, tak i kvalitní parabolu dostatečně tuhou.
No a nakonec: nechcete to nechat udělat někomu, kdo to umí a má měřící přístroje. V autě už si asi taky neseřizujete sami předstih...

Antonín

@Motylek

větší má větší zisk,menší vyzařovací úhel a větší plochu,horší podmínky jsou,déšť,sníh a s tím témeř vždy vítr,když vypadne signál na 80tce,tak i na 120cítce,velká parabola je tedy dobrá pouze na příjem slabých družic za krásného počasí,jinak čím větší,tím horší pro běžné družice

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Antonín

koukám,že jsi to už popsal podobně,že se honím

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra