![]() |
|
Parabola a konvertorDobrý den,chtěl bych se zeptat jakou parabolu do 110cm by jste mi doporučili z vlastních zkušeností,nyní mám hliníkovou od Mascomu 100cm cca 15let a zdá se mi,že je hodně směrová,třeba na programu AXN mi to ukazuje 99%/18,3dB což je asi dobrý,ale stačí s ní kousek hnout a jde to dost dolů,parabolu mám na motoru,co se týče konvertoru nebude o moc mladší,takže bych vyměnil obojí,nevím jestli stářím se mění vlastnosti,díky za poznatky. |
Motylek
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 15 |
![]() |
|
MotylekSak tak by to melo byt...![]() ...ale jinak nemuzu si stezovat na Gibertini 100cm a klasicky Inverto Black Ultra. ![]() Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
@MotylekJaká je zubová vůle na motoru? Motor je starý nebo nový? |
TRNi
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 140 |
![]() |
|
RE: Parabola a konvertorNo právě ten vítr s tím trochu hnul a signál nikde,nehnulo se to na motoru,ale celá sestava,asi budu muset pořešit ty příchytky motoru. |
Motylek
![]() |
|
RE: Parabola a konvertorMotor nový není,cca taky 15let,vůle není velká,řekl bych že stále stejná,ona se dá nějak seřídit,ale nechci to moc přitahovat,aby se pak nedrbaly kola. |
Motylek
![]() |
|
@MotylekAk máš na 100cm anténe 18,3db, tak tá parabola je veľmi veľmi dobrá. |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
![]() |
|
RE: Parabola a konvertorInverto Black Ultra a Fubu parabolu. Motorem bych zkusil jemne doladit jednu druzici. Pokud i druha bude rozhozena o stejny krok, pak doladit vsechny a ulozit. USALS vyp. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
RE: Parabola a konvertorPokud není parabola mechanicky poškozená, tak nová parabola nepřinese nic. Ani nový LNB nepřinese nic (nebo jenom pro specicické účely.)Nový motor možná dává smysl, pokud má mechanicky zničené převody a větší vůli. Nejspíše jenom potřebujeě pořádně udělat anténu. (Nemáš náhodou ten motor na střeše?) Jedna prostá pravda na konec: Čím větší parabola, tím směrovější je. Tím větší odpor klade větru. Tím komolikovanější je její údržba. Je rozumné používat parabolu takového rozměru, který využiješ. (Protože jsi ovšem nezmínil, které družice a kanály vlastně přijímaš, tak tady nejde poradit nic.) |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Parabola a konvertorMomentálně mám parabolu od Digi jak dříve dodávali ta nemá ani 80cm šířku. Chtěl bych přijímat družici 16E např. Orange sk,Antik sat. S uvedenou parabolou toho moc nechytnu tak přemýšlím alespon kolem 100cm parabolu jenom že ji musím mýt na střeše to je trochu problém. Viděl jsem že mají i 120 na střeše tak to asi nebude takový problém. |
Libor1
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 172 |
![]() |
|
RE: Parabola a konvertorMožné je jistě namontovat 85 - 120 cm anténu na střechu.Jenom je to prostě nevýhodné: špatně dostupné, plus nutně více pod vlivem větru - tedy větší riziko pohybu, větší opotřebení a poruchy. Motor na střeše bude mít poloviční životnost. To je všechno. |
Antonín
![]() |
|
RE: Parabola a konvertorTo je pravda. Uvažuji o parabole typu Fuba100 tak by to mohlo něco vydržet jen bude méně prostoru kolem antény na montáž a nastavení mám to na šikmé střeše.Motor co mám jsem kupoval použitý tak má docela vůli tak asi budu muset koupit nový. |
Libor1
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 172 |
![]() |
|
AntonínParabolu mám na střeše paneláku,tak přístup dobrý až na vzdálenost od bytu,musím nastavovat s manželkou![]() |
Motylek
![]() |
|
RE: Parabola a konvertorKdyž jsou ohnuté držáky, může být ohnutá i parabola...a skoro určitě bude. Deformovaná parabola má mnohem nižší zisk.Každopádně pokud je jakákoliv jiná možnost, je anténa na střeše holý nesmysl. A když už na střechu, tak velmi dobrou montáž, jak držáky, tak šrouby, tak i kvalitní parabolu dostatečně tuhou. No a nakonec: nechcete to nechat udělat někomu, kdo to umí a má měřící přístroje. V autě už si asi taky neseřizujete sami předstih... |
Antonín
![]() |
|
@Motylekvětší má větší zisk,menší vyzařovací úhel a větší plochu,horší podmínky jsou,déšť,sníh a s tím témeř vždy vítr,když vypadne signál na 80tce,tak i na 120cítce,velká parabola je tedy dobrá pouze na příjem slabých družic za krásného počasí,jinak čím větší,tím horší pro běžné družice |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
@Antonínkoukám,že jsi to už popsal podobně,že se honím |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
![]() |