Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Ruzna sila signalu na 2 LNB

Dobrý den, muze mi nekdo vysvětlit jak je to mozne? Mam nasmerovanou parabolu na 5W. Se starym monoblokem mam na 11509 silu signalu kolem 75%. Po vymene za single konvertor mam pouze 69%. kanal lequipe na 12648 jsem chytil pouze na monoblok. Jak je tohle mozne kdyz jsem s parabolou nehybal?
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 589
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Po vymene single LNB zpet za monoblok mam opět 75%. Jeste doplnim ze mam parabolu 75 a CryptoBox 750HD
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 589
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Kazde LNB ma jine zesileni, teplomer neni "smeroplatny", kup si treti LNB a budes mit o5 jine %. :laughing:
uživatel
chocholos
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 1 294
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

a to je duvod proc mam jen na c pasmo asi 20 konvertoru :)
spis by byla dobra otazka co to jsou ty % ktery ten cryptobox ukazuje
uživatel
drhans
Registrace: 12/2009
Příspěvků: 355
Odpověď v diskusním vlákně
 

@drhans

procenta jsou teplomer na obrazovce. Ale jak je mozne ze tu frekvenci 12648 chytim jen na jedno a na druhe ne
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 589
Odpověď v diskusním vlákně
 

to JanM

Každý seriově vyráběný LNB jednoho typu se liší, kus od kusu. Je to proto, že odchylky součástek v desetinách mm a setinách mm ladí, stejně tak i jejich umístění na desce ladí. Výsledná charakteristika každého LNB je proto jedinečná. V kombinaci s příjmovou charakteristikou přijímače může nastat případ, že některá frekvence "nezabere". V tom případě zpravidla stačí vyměnit LNB nebo přijímač.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
uživatel
samorost
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 173
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

A koupil jsi přesně to LNB ke tvému typu paraboly?Není parabola jako parabola,není konvertor jako konvertor.Dost podstatný je ozařovač.Konvertory za 150,- jsou konzumní záležitost....kus od kusu se může značně lišit. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
uživatel
Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 3 583
Galerie: Kamil_k4
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

No ale otazka je co ten teplomer ukazuje a jestli je 69% dobry nebo spatny. Bez toho se vubec neda rict, proc 12648 V nejde. Jestli jde 12690 V, tak muzes vyloucit vadu LNB a bude to jednoduse signal na hrane a teda spatne nastaveny LNB/antena. Na 12648 V je oproti 12690 V potreba o 2,8 dB lepsi signal, a to je hodne velkej rozdil.
uživatel
drhans
Registrace: 12/2009
Příspěvků: 355
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Vim ze 12648 je slaba.Druzice Eutelsat 5 West A uz je na hranici zivotnosti. Bude to tak jak rika samorost - odchylka ve vyrobe. Chybu nastaveni paraboly lze vyloucit protoze na ten monoblok to jede.
to KamilK4
Presny typ paraboly nevim. Koupil jsem konvertor za stovku a asi ho pujdu vratit.
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 589
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Co skew.... :))
uživatel
Fanyn
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 3 499
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Skew jsem zkousel nastavit u obou ale na tom single jsem se na teplomeru pres 70 % na 11509 nedostal. Jinak bez nastaveni skew nejede 11509 ani 12648 ani na jednom.
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 589
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Nevim jak problematiku skew resi majitele motoru. Ja zatim motor nemam ale planuju ze bych ho zavedl
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 589
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Na motoru je kolmo..jde o kompromis..

Famaval 110,100,E85,Andrew 180x200,Zero 4k. Zlínský kraj - Kroměříž
uživatel
Danny10
Registrace: 11/2012
Příspěvků: 747
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Danny10

Jako vodorovne na skew 0 ?
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 589
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Ja som včera nastavoval parabolu Panorama PRO 67 FE, konvertor Tesla twin družicu Thor 0,8W a na slabom tranďáku 11747 som sa cez 74% nedostal, bolo ale zamračené. Konvertor Golden Media ukazoval iba 69% ,eleváciu, skew som skúšal. Na ČT1HD bolo maximálne 86%... Nedá sa dosiahnuť lepší signál na tejto parabole???

VU+ Solo 4K, VU+ Zero, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X, motor BigSat SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7A
uživatel
kostik123
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 8 459
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Co je přesně starý monoblok?
Není náhodou ta družice našilhaná pro monoblok?
To jedna otázka, která mi není úplně jasná.
Ale kdyby ne, kdyby ten monoblok byl se středem na 5W,
je pak další otázka, předozadní pohyb?
Jak vypadá držák?
Každopádně bych zkusil nasměrovat celý komplet na maximum.
Nemusí být stejná pozice pro dvě různá LNB, nasměrovat (a zajistit optimální skew i předozadní posun) je potřeba pro celý anténní komplet, ne po částech.
(Ale v principu může být taky ten sigle LNB vadný - nejlepší první krok je tam zkusit jiný kus single a pak postupovat podle toho, co se ukáže.)
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 4 576
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Pro všechny: procenta neznamenají NIC. Je to jenom ukazatel lepší/horší. Snadno úpravou sw dosáhnete, že to bude ukazovat třeba 1800%. Je to jako rafička na meřáku, který nemá stupnici. Stejné procento na různých přijímačích například znamená jinou skutečnou hodnotu.
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 4 576
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

jasně,skew 0..

Famaval 110,100,E85,Andrew 180x200,Zero 4k. Zlínský kraj - Kroměříž
uživatel
Danny10
Registrace: 11/2012
Příspěvků: 747
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Antonín

Je to asi 4 roky stary monoblok. 5W je naprimo. Nasilhane (Diseqc B) neni nastaveno. V drzaku to drzi ale nepomohl ani posun dopredu a dozadu.
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 589
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Je mo to jasné. Bude to ta odchylka ve výrobě.
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 589
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Citlivost či zesílení (skutečné) konkrétního LNB, zkoušel jsem taky několik různých LNB za 150,- i za 350,- a nějaký EMOS monoblok cca 350,- na Philips (UPC) parabole 60cm na družici Thor (1W) a co se týká síly signálu tak vyšel nejlépe právě ten monoblok - používá se jen jeden (A) díl.
uživatel
Warpik
Registrace: 9/2016
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

A jaký byl na té parabole naměřený ber a S/N... :))
uživatel
Fanyn
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 3 499
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ruzna sila signalu na 2 LNB

Na motoru sice konvertor neni v uchytu pootocen, ale polarni zaves nebo disqc motor svym konstrukcnim resenim, tedy naklopenim paraboly, rovnez skew cele sestavy parabola+LNB nastavuje. Takze nejedna se o zadny kompromis.

TBS 5927, Octagon 8008, Octagon SX88, Vitamin HD 5000. Paraboly: Offset 120 cm 34,5W-75E Ku band, Channel Master 180 cm 30W - 78,5E C Band + Ku Band, Cahors BigBisat 39E-28.2E-23.5E-19.2E-13E-9E-5E-1W
uživatel
kndxing
Registrace: 10/2013
Příspěvků: 109
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kostik

1W kábel z diseqC napriamo do prijímača - sila signálu 90%, kvalita 10.5dB.

výstup z toho istého diseqC výstupu káblom do pasívneho zlučovača DVB-T+DVB-S ďalej vedené jadným káblom a na konci zásuvka SAT/TV/R ktorá má podľa manuálu asi 0.5dB útlm.
sila signálu 55%, kvalita 10.5dB.

potrebujeme silu signálu? (je mi jasné čo píšete že % nehovoria o nič, ale porovnanie je tam jasné, navyše pri 45% začína obraz vypadávať)
bolo mi tu povedané, že nie, dôležitá je kvalita. Tak ok.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 490
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kndxing

Nastavení skewu je kompromis, už se to tu probíralo vícekrát, polarizační roviny jednotlivých družic nejsou přesně dle výpočtu..
například dvojkové astry,že..řešení je nastavení skewu pro každou družici zvlášť..

Famaval 110,100,E85,Andrew 180x200,Zero 4k. Zlínský kraj - Kroměříž
uživatel
Danny10
Registrace: 11/2012
Příspěvků: 747
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Danny10

A jak bys to chtěl udělat? pro každou družici zvlášť skew na jedné pozici?
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 589
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra