![]() |
|
Televize Sharp LCD asi 120Mám jí na baráku kde je běžně vlhkost 75%. Když tam nejsem, mám vypnutý hlavní jistič, čili všechno bez proudu. Dnes po zapnutí po chvíli rána, jistič vypadl. Tak nahodím znovu a TV nejede. Asi v ní něco odešlo. mám jí vyhodit, nebo nechat opravit? |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
@sateliťákto nic ..ja se rano probudil, kouknul do zrcatka a dira v hlave. ta sekundu kouknu zase a dira tam je furt.. mam si nechat zasit hubu, nebo prestat zívat ? ![]() BTW: paneboze sme vsetci naozaj tvoji, alebo len podaktori ? |
kloner
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 211 |
![]() |
|
RE: Televize Sharp LCD asi 120Nejspíš zkusit opravit. Tohle mám na chalupě taky, takže před zimou když tam nejsem a je ještě sucho,, balím veškerou elektroniku do tenké průmyslové folie - je o něco silnější a trojnásobně širší. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
PlesneHlavne by si do toho baráku nemal vôbec chodiť. 75% vlhkosť je neprípustná ak ti záleží na zdraví. TV je ten najmenší problém. |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 389 |
![]() |
|
@Richard21Tohle je problém starých chalup s kamennými zdmi 70-80cm silnými. Když se tam nebydlí, tak se musí se nutně celou zimu větrat, jinak tam teče voda po zdech.To jsou domy stavěné na to, aby se v nich bydlelo a neustále topilo. Zato v létě, když je 38° tak se barák přes den zavře, větrá se v noci, a je tam krásných 23-24° a vlhkost 40-50%. Nechávat elektroniku přes zimu v zamčené chalupě je pitomost. Když tak se snažit ji alespoň trochu ochránit před vlhkostí, a nezapínat ji hned po příjezdu a dát jí šanci vyschnout. |
konas
![]() |
|
RE: Televize Sharp LCD asi 120Za hloupost se platí...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@sateliťáka zkusil jsi zapnout jistič s vytaženým kabelem Tv?Mě se to stalo podobně,až jsem přišel na krabici s Al dráty.Jindy mi to Sharp udělal při nočním rázovém přepětí v síti když byl ve stanby začal řvát ve dvě hodiny v noci,následně po dvou měsících začal žrát 135W a topil,jak plazma misto původních 48W.Perla:když ho otočím radiálně o 180°,tak žere zase 48W![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Televize Sharp LCD asi 120Zapnutím hlavního jističe, se okamžitě pustí do všech studených a vlhkých zařízení, elektrika. A to je špatně....Já to vyřešil tak, že před odjezdem TV, satelit..atd vypnu, a pak vytáhnu ze zásuvky. Pak vyhodím jističe, zamknu, a odjedu... Při příjezdu a zapnutí jističe, se tedy Tv nezapne automaticky, ale dám do zásuvky teprve tehdy, až vytopím alespoň na 15°C. 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: Televize Sharp LCD asi 120Hm, díky, to jsem tušil, že ta vlhkost je dost velká, ale ještě nic takhle neodešlo. Asi všechno je jednou poprvé.Ale dát jí opravit, nebo rovnou do šrotu - to nikdo neporadil. |
sateliťák
![]() |
|
@sateliťákzjistit vadu a pak rozhodnout,vzhledem k předpokladu ceny opravy,že ji dáš k popelnici nic neřeší,stejně se dostane do opravny od cíkošů,ba ani sběrný dvůr to nezachrání,zaměstnanci to cpou do servisů,vím o čem píšu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@sateliťákAle u Sharpu je to tak nákladný problém,že jen samoosluha přichází v úvahu![]() ![]() ![]() |
korkoran
![]() |
|
@korkoranJen tak odhadem bych to viděl na bouchlé odrušovací kondenzátory na vstupu sítě do TV, ale klidně to může být celý napájecí zdroj a kdoví co to sebou sebralo. |
konas
![]() |
|
@sateliťákZa vstupnou poistkou v telke býva varistor. Ten pri nahadzovaní ističa a vzniknutej špičke strelí /tým pádom aj poistka/, takže takáto oprava u dobrého "elektronik-kamoša" za 1-2€.VU+SOLO 4K Open ATV 7.0 FLASH a niekoľko image v multiboot na USB-testy Golden Media Triplex DualBoot SW 1.2.80/E2 Open ATV 6.4, ARIVA 200 SW 2.18B8p Skylink ICE
|
mida
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
@midaPravda, na ten varistor jsem nevzpomněl, a to už jsem jeden bouchlý viděl. |
konas
![]() |
|
@konasuž jsem to měl otevřené,ale nic mě netrklo tak až bude čas,tak zkusím hledat s teplotním skanerem![]() |
korkoran
![]() |
|
@korkoranPrvní bych ohmmetrem změřil přívodní sňůru.![]() |
konas
![]() |
|
@konasPři mém ADHD možná k tomu dojde![]() ![]() |
korkoran
![]() |
|
@korkoranNo až taková legrace to není - syn mi přinesl na opravu stereo zesilovač Technics, že je tam vadné trafo. Začal jsem od šňůry a byla to vypálená polovina síťového spínače za 52 korun. Bohužel takovou primitivní součástku už dneska TV nemají. |
konas
![]() |
|
RE: Televize Sharp LCD asi 120Díky, až pojedu na barák, tak na to kouknu. |
sateliťák
![]() |
|
RE: Televize Sharp LCD asi 120Tak jsem na to kouk, a naštěstí to byla jen síťová pojistka 6,3A - písková, tak jsem tam dal normální. Uvidíme, zdali to bude dobré, zatím to maká. Je to přístroj pěkně těžký. |
sateliťák
![]() |
|
![]() |