![]() |
|
nastavení monoblok skylinkPřeji všem hezký sluneční den.Chtěl jsem se zeptat. Mam od včerejška Skylink. Vyměnil jsem singl konvertor na monoblok který jsem dostal a vse jelo v pohodě obě Astry ale trochu jsem pak kvůli doladění hnul konvertorem a už mi jela jen Astra na 19E. Nemůžu to chytit zpátky.Přitom po výměně zpátky za singl jede Astra 23E v pohodě. Nevíte někdo poradit proc to nejede i když při prvním usazení to šlo? Díky všem |
Ramoneto
Registrace: 4/2017 Příspěvků: 235 |
![]() |
|
RE: nastavení monoblok skylinkA nastavenie DiSEqC prepínača v menu stb máš aké???V drvivej väčšine prípadov by to malo byť takto: Protokol 1.0 Astra 19,2e - 1, A, AA... Astra 23,5e - 2, B, AB... VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
RE: nastavení monoblok skylinkTo jsem se nedival ale když jsem vyměnil hned singl za monoblok tak to jelo obě astry ale jak jsem Tim pak hnul jela už jen Astra 19E. Programy mam přednastaveny. |
Ramoneto
![]() |
|
RE: nastavení monoblok skylinkVypadá to, že jak jsi s tím hnul, tak jsi anténu posunul. Astra 19 je tak silná, že může hrát i maličko posunutá.Nicméně je asi tak deset dalších možností. (Ani není jasné, co je to za monoblok, co je to za anténu, jak je to našilhané, kdo to nastavil a jak vlastně to nastavil.) Primární je řádně nastavit anténu. Pak mít řádně konfiguraci. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: nastavení monoblok skylinkhttps://www.parabola.cz/z_album/392-1553358990.jpgVU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: nastavení monoblok skylinkV albume tu na parabole máš foto, že ako má byť uchytený monoblock na parabole. To je základ!VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: nastavení monoblok skylinktak tam najdu prd![]() |
Ramoneto
![]() |
|
@RamonetoNerozumiem!V prvom rade si skontroluj tie diseqc nastavenia menu stb! Skontroluj si montáž monoblocku, či to máš namontované tak, ako je to na obr.v: https://www.parabola.cz/album/ A potom hľadaj signál VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@RamonetoJak máš ten monoblock natočený? Asi jsi ho omylem pootočil. Otoč ho tak aby byl úplně vodorovně.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
@JanMa co se naucit cist ?![]() Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@JanMúplně vodorovně je špatně,to by musel mít nulový bod na 23.5,což je tady blbost,z pohledu za parabolou na monoblock míří cca vlevo za 5minut třičtvrtě |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
teda lepší8 hodin............ |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrMyslím tim nastavit skew 0, aby byly obe casti monobloku ve stejné výšceT-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
@pierrepetrNebo ty myslíš nastavit skew trochu dolu? Mel jsem chvíli otočenou parabolu na 23+19, skew 0 a jelo to.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: nastavení monoblok skylinkOno, ten skew a jeho správne nastavenie v prvom rade závisí od presnej kolmosti držiaku/trubky na ktorej je uchytená parabola! T.z., že aj s takejto nepresnej montáže paraboly môže vzniknúť odchýlka, ktorá má za následok, že je potom potrebné natočiť ten monoblock na jednu zo strán.Samozrejme môže byť príčinou aj konštrukčná chyba samotného monoblocku, ale to je skôr zriedkavý prípad! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@JanMvono to na svářečce jede,ale není to nastavený na plný signál |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrOna ta sila signálu závisí i na tom jaký je přijímač. Na starém Steinneru Irdeto jsem se dostal i k 95%, na Cryptoboxu jenom neco kolem 65-70. Chytám teď 5W a na Cryptoboxu se ani po doladovani se nemůžu dostat pres 75% i když prvni chyceny "signal" byl jen kolem 60%. Ale myslím ze zrovna Astra 23 ma skew kolem nuly. Případ odchylky u dvou konvertoru se tu celkem nedávno taky řešil .T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
@JanMnula je podle místa příjmu a procenta neřeš,hlavně na maximum |
pierrepetr
![]() |
|
RE: nastavení monoblok skylinkJanM, zalezi na miste prijmu, u monoblocku je to trochu jinak, mají jinak nastaveny anténky, kdy jsou uzpusobeny prijmu obou druzic Astra a většinou prijde monoblock trochu netocit na stupnici smerem vic do minusu, kdy nam silhajici konvertor na Astru 19,2E jde trochu smerem dolu při pohledu za parabolou. U nas na SZ Cech tomu tak je u monoblocku. Se samostatnym LNB konvertorem je to taky jinak a většinou natoceni skew odpovida priblizne hodnotam v programu vyhledavace druzic. Jak pise pierepetr, signal a kvalitu vždy nastavit na maximum. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: nastavení monoblok skylinkA když mám singl konvertor nastaven na Astra23E signál 80/100% a vyměním za monoblok chytnu obě družice? Oblast Praha. Díky |
Ramoneto
![]() |
|
@RamonetoAk to uchytíš za pravý krk (stojíš za parabolou) a nastavíš správne prepínač DiSeqc, tak áno. |
emo53
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 492 |
![]() |
|
@RamonetoPokiaľ máš priamy výhľad aj na pozíciu 19,2e, tak nevidím problém!A ako máš uchytiť ten monoblock - pozri si môj obr. tu v sekcii "album" = ID:1369 VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
![]() |