![]() |
|
Propojení setopboxu a PC monitoruZdravím všechny.Řeším docela zapeklitý problém.Doposud jsem provozoval PC monitor(HP)+ setopbox(VU+Solo4K) propojený HDMI a bylo to bez problému.No momitor se porouchal.Koupil jsem nové EIZO a nastal problém.Propojení z PC přez DVI funguje ALE VUčko přez HDMI blbne.Po cca 10-15 minutách bezproblémového provozu přijdou vteřinové výpadky signálu(no signal HDMI)pak chvíli klid a zase to samé.Volal jsem do servisu EIZO co s tím.Na reklamaci to prý není,monitor je v pořádku.Klidně ať ho přivezu že mě to ukázají a vyvedou z toho.Na vině je setobox nebo kabel.Zkusit vyměnu kabelu.Koupil se drahý(zlatý+4K). nepomohlo.Poradili zkusit propojit počítač(grafická karta)přez HDMI výstup A voalá signál drží,nevypadává! Monitor v pořádku,kabel v pořádku ale settobox nedodává košer signál.Drobné mikrovýpadky signálu které oko nepostřehne nejsou po chuti tomuto monitoru a prostě je postřehne a hodí tmu.HPčku to asi nevadilo.Setkal jste se s tím někdo!?Mohu nějak nastavit(zkvalitnit)cestu signálu na výstupu HDMI?![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
@Badis2Zvládne monitor 50Hz?https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/38451-DVB-T-Monitor-jako-TV |
TRNi
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 140 |
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoruNastav si na Vučku 1080p60Hz.....Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoru1. Očistil bych konektor na satu. Není tam náhodou nějaký humus? Kartáček na zuby a líh. Nic jiného. Je konektor mechamicky v pořádku?2. Bych vyzkoušel, že nějaký jiný monitor bude s tím výstupem HDMI ze satu fungovat. Aby bylo jisté, že to je problém právě jednoho typu monitoru a ne rovnou vadný výstup HDMI. No a podle toho, co vypadne je pak řešení. Možná zkusit jiné nastavení výstupu v satu. Jiné rozlišení a frekvence...co to udělá. Taky by se dal vyzkoušet opakovač HDMI signálu, který se používá např. pro dlouhé kabely - asi ne jako řešení ale jen pro zjištění, v čem je problém. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoruMonitor je EIZO FlexScan EV2456-BK.Mrknu na ty Hz.![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoruAntonín - na předešlém monitoru/tv/usb sat kartě TO normálně běhalo(běží).Bohužel jiný monitor s HDMI nemám.VUčko jiný videovýstup nemá jen HDMI.![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoruTRNi - Digital Scanning Frequency (H / V) HDMI: 15 - 76 kHz, 49 - 51 Hz / 59 - 61 Hz Tohle je v papírech.![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoruTen monitor si někde jenom na pět minut půjč.Jakýkoliv s HDMI. V práci od kompu, od souseda, od kámošů - určitě někdo má. Já jsem četl, co jsi napsal, jenže co bylo bylo a otázka je, co je teď. A to musíš nejdříve stopro zjistit. (Omlován se, možná nerozumím, co chceš říct, protože nechápu, jaké zařízení označuje slovo monitor/tv/usbsat karta.) Frekvence může být problém. Počítačové monitory jsou 60Hz primárně, televize vysílá v 50 Hz. Použít prostě jiný monitor je asi nepravděpodobnější výsledné řešení. Ale jenom hádám. |
Antonín
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoruJo ... taky můžeš zkusit ten monitor připojit k nějakému jiném HDMI výstupu z televizním signálem - třeba z televize, který má HDMI OUT. Taky to ukáže. |
Antonín
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoruAntonín - Myslím že konektor(monitoru) je asi v pořádku.Jak jsem psal propojil jsem zkusmo grafickou kartu v PC(má HDMI výstup) s monitorem(HDMI) a signál bez jediného výpadku.Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
@Badis2Jaký výstup máš nastavený na sat.....Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoruAntonín - Monitor EIZO(problém), TV Samsung (v pohodě) TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2 (v pohodě).Jen jsem je zmínil aby bylo jasné že signá z paraboly je v pořádku.Že jiné přístroje fungují.Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoruhabr - obrazový mód 1080i obnovovací frekvence multi (50/60/24p)Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
@Badis2Nepomůže změnit nějaké nastavení na monitoru?Například výchozí nastavení - Auto Input Detection z Off na ON. |
TRNi
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 140 |
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoruTRNi nee servisman říkal že i když to vypnu reakce bude stejná monitor vypne/nadetekuje znovu signál a zapne.Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
RE: Propojení setopboxu a PC monitoruTRNi + habr - habr asi u mě má karton piv!!!!!! Přehodil jsem nastavení VUčka na výstupu z 1080i na 1080p a signál drží!!!!! Žádné výpadky!!!!!!![]() ![]() ![]() ![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
![]() |