![]() |
|
Jak otestovat konvertor?Ahoj.Mám dvě paraboly - monoblok 23,5E + 19,2E na jedné parabole a 0,8W na druhé parabole - tam je konvertor twin. Nedávno mi přestal fungovat FreeSat na 0,8W. Myslel jsem si že s parabolou třeba pohnul vítr, ale včera jsem zkoušel parabolu "doladit" a ta je tak pevně utažená že jsem s ní nehnul. Musel jsem šrouby silou povolit. Ale ani potom jsem nechytil žádný signál. Mám podezření že by mohl být v háji konvertor. Mohu nějak amatérsky zjistit funkčnost konvertoru? Nějak ho proměřit? Asi těžko, co? |
Kema
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
RE: Jak otestovat konvertor?Pre teba, ako laika, amatéra bude najrýchlejším riešením skúsiť zameniť to LNB za ten tvoj monoblock.Ak signál nepôjde, tak toto LNB - smeruj na zberný dvor. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
@KemaKonvertorem to začíná, ale na vině může být i trasa od něj dolů. Konektory, kabel. Pokud nemáš čím měřit signál tak to omrkni a skoč pro nový konvertor. Při dnešních cenách /do 100,-Kč = 1 krabka cigaret/ je to legrace.![]() |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 137 |
![]() |
|
RE: Jak otestovat konvertor?A multimetrem jsi měřil?13V nebo 17V....a jak to máš naDiseq-kované.....?Koaxiální.....Konvertor zaměnit za jiný....koupený do zálohy za 150,-.....práce na 3 minuty....hlavně nehejbat parabolou....zbytečná práce navíc. ![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
Kamil_k4šak tam píše že už povolil šrouby, nebo tys to nečtl.![]() |
fofo1
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 220 |
![]() |
|
@KemaDocela je běžná závada monobloku - přepínání diseqc. Zůstane viset v jedné poloze. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@KemaDoporučuji přístě - nedřív se zeptat a teprve po tom (nevhodné slovo) do paraboly! To je asi nějaká nemoc, foukne vítr a všichni, kteří to neumí, dolaďují paraboly! Alespoň servisáci mají nějakou práci! |
migr
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 384 |
![]() |
|
RE: Jak otestovat konvertor?Doporučuji přístě - nejdřív se zeptat a teprve po tom (nevhodné slovo) do paraboly! To je asi nějaká nemoc, foukne vítr a všichni, kteří to neumí, dolaďují paraboly! Alespoň servisáci mají nějakou práci! |
migr
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 384 |
![]() |
|
@KemaAk by si zistil, že máš v háji konvertor nekupuj si Megasat High Gain twin. Je to totálny smejd a črep. Píšu, že má vysoký zisk, ale v skutočnosti som z neho nedostal ani 10db, signál cca 71% na Astre 19,2R, na 23,5E to samé. Skúšané na parabole Maximum Multifokus 85. Chcel som vyskúšať Opticum Robust twin(ten je OK) Dokonca Tesla twin ukazoval krásny signál 99%. Všetko skúšané minulú sobotu pri krásnej jasnej oblohe. To je len taká moja drobná skúsenosť a rada. Proste neviem či som kúpil nejaký vadný kus, ale nikdy som sa nestretol z konvertorom ktorý by vykazoval tak slabý signál a nedal sa nijak nastaviť.VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 721 |
![]() |
|
@kostik123zisk je jedna vec a signál/šum (tých Tvojich 10 dB) je vec celkom iná, doštuduj si to, a nabudúce nepíš v percentách ... lebo keď nevieš čo je základ (100perc), tak všetky tie cifry sú o ničom (učivo základnej školy) |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
@mmcNeber má za slovíčka, myslené to bolo približne, asi. Proste sa nedalo z toho typu konvertoru dostať vyšší signál na oboch Astrách a to už som zopár konvertorom nahadzoval. Nejak mi tá značka Megasat nesadla, pritom sa vyrábajú v Nemecku. Nieje predsa možné, že Golden, Tesla a aj Opticum konvertory ukazovali všetky cez 90% teda iba Opticum 94 a Golden z Teslou 99%.Buď je to vadný kus, alebo ako som písal nekvalitný konvertor.VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
![]() |
|
@KemaJedno LNB je asi třeba mít doma v záloze, moc to nestojí... |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
KemaTen monoblock a LNB konvertor mas sloucen diseqc prepinacema do prijimacu nebo to mas zvlast na jeden prijimac Astry na druhy pripadne treti prijimac Thor. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
Kema,jestli ti prijimac ukazuje silu signalu dejme tomu 90% bez kvality, tak by LNB konvertor v haji nemel byt. Pak tam napeti jde. Pokud tam mas nuly, tak by se mohlo jednat o zavadu prepinace nebo LNB konvertoru nebo by se taky mohlo jednat o spatny kontakt na F konektorech, třeba u prepinace diseqc nebo na vystupu TWIN konvertoru. Mas zapojen i ten druhy vystup na Twin konvertoru? |
HYPER
![]() |
|
@Kemalnb tipuji bude ok,jen neumíš nasměrovat parabolu,to není jen azimut,za 14 dnů jsem dělal asi 30 parabol po větru,skoro všechny, elevace |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: Jak otestovat konvertor?pierepetr, taky si myslim, ze LNB je ok, ale Kema se k tomu uz nevyjadruje, takze se muzeme jenom domnívat. Priklanim se i k te pohnute elevaci vlivem povětrnostních podmínek, pokud psal, ze byla pevne utazena zejména v objímce trmenu kolem trubky a parabola ma zadni drzak talire z plastu, ktery meni vlastnosti behem rocniho obdobi vlivem teplot. |
HYPER
![]() |
|
@kostik123to nie je o slovíčkach, ale o presných termínoch ... v skratke: ak použiješ LNB s vysokým ziskom na silnú družicu, tak budeš mať nízku kvalitu (SNR), pretože to bude PREHÚLENÉ ... čo však nevylučuje závadu LNB, takto cez fórum sa to nedá určiť |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
@mmcJasné, ale ako mi vysvetlíš to sekanie na oboch Astrách 19,2° a 23,5°E pri SNR 71%. To predsa nieje normálne, ale myslíš, že hej... Hral som sa z tým cca 2 hodiny a ani ťuk.VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
![]() |
|
@kostik123hele nechcu se Tě nějak dotknout, ale to Tvé měření a pozorování nemá žádnou vypovídající úroveň, v praxi se používají jiné hodnoty jak údaje v procentech, třeba síla signálu, BER,MER, Noise Margin a já nevím co ještě. Lidem je to úplně k ničemu co píšeš, navíc pokud si někdo tento lnb koupí, tak na jeho parabole jinejch rozměrů a jiným boxu bude mít zcela jiný procenta, kapišto? |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
@hogofogo11Kapim to, ale testoval som to na Maximum Multifokus 85 a na stred čiže mi rozum nebere prečo to vykazovalo tak málo ked všetky ostatné konvertory vykazovali minimálne 94%, kapiš to??? A to som ich testoval už dooosť a jednoznačne Megasat High Gain bol totálny prepadák![]() ![]() ![]() VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
![]() |
|
@kostik123ke každé parabole pasuje jiný lnb nejlépe,podle ozařovače,na parametry se vy.s.e.r |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
![]() |