![]() |
|
Kostičkuje mi TV - SkylinkV posledních týdnech mi začal vypadávat zvuk a postupně kostičkovat i obraz, především u ČT. Vinu jsem dával větrnému a deštivému počasí. Opravil jsem kontakt kabel → LNB, nepomohlo. Vyměnil jsem LNB, nepomohlo.Vyměnil jsem původní Gosat 7056 za nový AB Cryptobox Smart, nepomohlo. Parabolu mám nastavenou asi 10 let a myslím, že se nehnula. Oba setboxy hlásí sílu 85%, kvalitu 85%. Jsem zoufalý. Napadá mě ještě kabel a televize :( Nebo má někdo jiný tip na řešení? ![]() ![]() |
regi
Registrace: 4/2017 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
RE: Kostičkuje mi TV - SkylinkTěžko radit, ale snad ten vítr,tak parabola..bez odtažení nahnout na jednu a druhou stranu jak horizontálně,tak vertikálně..pozorovat změny na teploměrech..Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 270 |
![]() |
|
RE: Kostičkuje mi TV - SkylinkTip: podle mého se asi hnula.Ale: může být vadný kabel - velký útlum. Projevovalo by se to stejně. Co bych udělal: 1. vyzkoušel ty přijímače na jiném místě, (jistota je jistota řekla jeptiška.) 2. natáhl provizorní kabel jenom bokem - btw. jak je vlastně dlouhý a co to je za typ? Pak by se vidělo. Mohl by to být problém i se zemními proudy a ještě třeba i něco dalšího. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@regiVypni si doma Internet a vyzkoušej TP ČT.Pokud to zabere, tak tě čeká oprava internetu-zdroj nebo přemístění internetové antény do jiného místa ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: Kostičkuje mi TV - SkylinkTakže poslední, co jsi ještě nevyměnil, je HDMI kabel do TV. Neříkám ale, že to pomůže. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Kostičkuje mi TV - Skylink10 let je dlouhá doba a poslední dobou je vítr docela silný a nedávno byl i výrazný jihovýchodní, takže šel na parabolu přímo. Jak se říká "stokrát nic umořilo osla". Zkusil bych to, co psal Danny10. Jinak nejlépe zavolat technika s měřákem. A ještě bych zkusil jestli LNB dobře drží, případně doladit skew, a zjistit jak se signál chová při předozadním pohybu.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@Delta1Zajimavá téze.Něco na tom může být,i když mám pod Wifi anténou Freesat a ten mi nedělá absolutně nic,skylink Fubu 85 mám o 10 metrů mimo 3,5 metrů nad zemí,teploměry mi kážou 90/84,tak mi občas zakostičkuje.Stalo se mi,že projel jakýsi velký auťák,skříň v lini A3 a zatetelil se obraz.Fakt je že směr A3 a net vysilač horizontálně 5-6°od sebe.Ale vertikálně ho Fuba nevidí.NN 80 anténa ho vidí(8metrů nadzemí) a taky občas škubne |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
Kostičkuje mi TV - SkylinkVšechny antény 14 dní nově nastavené a stabilizované nerezez zavit.tyčemi |
korkoran
![]() |
|
@korkoranTo by bylo zajímavé, kdyby nějaká WIFI lezla do pásma první satelitní mezifrekvence (IF - 950-2150 MHz). To už by tam lezla i mikrovlnka, kerá jede taky na 2,4 GHz.![]() |
konas
![]() |
|
RE: Kostičkuje mi TV - Skylinkjo harmonické jsou nevyspytatelné a to porušování výkonů taky |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: Kostičkuje mi TV - Skylinkskús natiahnuť nový koaxiál aspoň predbežne, nemusíš ho hneď montovať ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 458 |
![]() |
|
LNB LTEPodobné závady jsem řešil a ve věčině případů se jednalo o rušení LTE mezifrekvence, u čt je to přesně jedna z frekvencí LTE 12344-10600=1744, pomohl na to lnb s lte filtrem (iNEOS Monoblock Singl LNB 0,1 dB LTE) |
Mjr
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 171 |
![]() |
|
@dnurgNo někdy vytáhnu mikrovlnku na balkon k parabole zkusím to. Možná že to bude zajímavé, protože normálně se mikrovlnka k LNB nikdy nedostane. |
konas
![]() |
|
@korkoranTo není teze, ale vlastní zkušenost![]() Již jsem to měl několikrát. Napoprvé mi to chvíli trvalo najít, neboť pán už tam měl 3 firmy předemnou a už všichni rezignovali na rozpad ČT. Po zkouškách a měřeních, kdy se periodicky bortila obálka jen na ČT, tak jsem vlezl do malého půdního prostoru, kde měli zašitý napáječ pro WIFI. Už když jsem tam lezl, tak bylo slyšet nepříjemné pištění zdroje, jak od plašiče kun a bylo jasno. Od té doby podobných případů nezpočet ![]() ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
![]() |
|
@Delta1v baráku bydlím sám, žádnou novou Wifi nemáme, možná sousedi cca 30m od nás). Zkusím ještě se zaměřit na Prima +1, která má mít stejnou frekvenci jako ČT. |
regi
![]() |
|
@regiTak buď zkoušej dál nebo si objednej někoho s měřákem, co s ním umí a ví![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
![]() |
|
RE: Kostičkuje mi TV - SkylinkA není to náhodou sloučené s pozemní Tv...![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 671 |
![]() |
|
@Fanynne.samostatný kabel na sat a pozemní |
regi
![]() |
|
@regiJa by som povedal, že to asi bude tým LTE rušením. Mne tiež pomohol konvertor Tesla Twin a rušenie bolo preč. Presne ako popisuješ Ty, kostičkoval obraz. Robilo mi to aj na frekvenciách 11373 a 11393... na Hotbirde 13°E. Keď zmenil T-Mobile frekvenciu LTE tak bolo všetko OK aj na Hotbirde a nepotreboval som kupovať další konvertor z LTE.VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 724 |
![]() |
|
@Fanynjá mám combo a u mě to není místní zdroj ,ale 650 metrů vzdálený vysilač internetu v obou pásmech 2,2 a 5,4 gb ve směru cca 19,2 °.No jo ale ta mi nekostičkuj vůbec![]() |
korkoran
![]() |
|
@regiProblem je v AB Cryptobox-u Smart, měl jsem ho také. Pomohlo přijmač vyměnit za jiný typ (Optibox či Go sat) a je po problému. Go sat je asi nemocnej na kondenzátory na základní desce - pomůže jejich výměna a musí hrát.![]() |
vysočina
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 26 |
![]() |
|
Kostičkuje mi TV - SkylinkMal som ten isty problem. Vymena kabla pomohla. |
jojko22222
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 37 |
![]() |
|
RE: Kostičkuje mi TV - SkylinkNám sadajú holuby na parabolu, priamo na hlavu, vždy nám vypadne satelit |
satoshi
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 206 |
![]() |
|
![]() |