Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

LG OLED55B8PLA alebo SONY KD-49XF9005

Rozhodujem sa medzi týmito dvomi TV a stále sa neviem rozhodnúť. Technické parametre mám preštudované aj zo stránky špecifikácia displejov. Ako zdroj signálu bude VU+UNO4KSE, Skylink, NC+. Uvítam predovšetkým skúsenosti užívateľov týchto TV. Ďakujem.

VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00

olin22
Registrace: 3/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LG OLED55B8PLA alebo SONY KD-49XF9005

Nepochybně OLED!!

brak232
Registrace: 10/2017

@olin22

Radši vidět některým očím nemusí oled sedět....

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Lg Oled..

Zdravím mám Oled tv LG OD listopadu 2018 a zatím spokojenost!
Mám typ LG-55EG9A7V,obraz 100%,ovládaní 70%.Používám na Dvbt 2,a Free-sat.

tomek
Registrace: 1/2006

Jednoznačne LG, nie je čo riešiť, ak chceš problémy tak potom samozrejme Sony :))

masto
Registrace: 9/2006

Ahoj

LG OLED55B8PLA mám od septembra 2018.Kupoval som ho preto že je OLED za prijatelnú.Keďže má sat.rec. zabudovaný môj Technisat HD 8S
som predal.Samozrejme ten komfort je iný ako s príjmačom ale je 4K
a to je hlavné.Na Skylinku iba 4 programy zatial.Aj to reklamné.Najviac som sa tešil na 4K videa na YouTube.A tie na OLED fakt stoja zato.

feko
Registrace: 10/2007

to habr

A ktorím očiam sedí LCD? ;)

noha
Registrace: 1/2006

@masto

A co má za problém ta Sony? :O :( :O

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

Lg Oled

Zdravim aky mas soft. Ja som mal 04.05.75 obraz bol super a teraz mam 04.06.25 a obraz je nanic.Prisla mi aktualizacia cez net a potvril som ju nemal som to robit a teraz lutujem.Neviem ci sa to da dat spat vraj nie...Len dufam ze to tak nebude.Mam freesat a pijimac gosat 6070.

ferdo67
Registrace: 9/2009

Lg Oled

TV je LG55EG9A7V.

ferdo67
Registrace: 9/2009

@olin22

Pokud hodnotíš obraz, za stejné peníze (30tis Kč) není LCD Sony konkurence schopná vůči TV OLED !
Takže pokud se rozhoduješ podle obrazu a ceny do 30tis. Kč v úhlopříčce 55, výběr je dnes naprosto jednoduchý a moje preferované pořadí je:
1. Panasonic 55FZ800e
2. LG OLED55B8PLA

lance
Registrace: 10/2008

@lance

Ake ma vyhody ten Panasonic, oproti LG ? Co som tak zbezne pozrel, ceny Panasonicu su cca o 300€ vyssie, nez u LG, co je relativne dost. Stoji ten rozdiel za to ? Diky,

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Luca

To vždy bývávalo, ted je ten Panasonic nastejno, možná i levnější, než b-čkový lg. A tady je dobrá otázka, jestli nepřiplatit za lepší procesor A9 v c-čkovém modelu LG...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

olin22

Při dnešních cenách bych šel do oledu, obzvlášt když máš externí zdroj signálu /vu+/, takže "neduhy" TV jako je řazení programů atd, obejdeš. Místo té sony bych dal do výběru zminovaný Panasonic, popř. C8 od LG...

tukan

Já bych byl pro QLED, OLED má problém na světlých scénách, LCD zase na tmavých. QLED je kompromis, ale vždy hodně záleží i na způsobu zpracování signálu. U kvalitnější elektroniky potom stoupá cena. Nicméně z této dvojice bych volil OLED.

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

Rozhodně bych řešil i kvalitu zvuku. Když jsem slyšel LG u známého doma, tak jsem myslel že mu to hraje přes hi-fi sestavu a bedny. Nevím jestli mají zvukovou část už vyřešenou všechny současné tv, ale v minulosti byl zvuk u placek vždy o ničem, což je i případ mé osmileté plazmy Panasonic. Proto mě LG v tomhle směru hodně překvapilo.

stapa
Registrace: 9/2006

Stapa

Nevíš, co to bylo přesně za model? Minuloroční e7 měla mít velmi dobrý zvuk, e8 je nástupce, ale už podle pohledu na to spodní plexisklo to asi tak dobře hrát nebude...

tukan

Moj znamy ma Sony Bravia KD-55AF8 a zvuk si nevie vynachvalit, ze uz nepouziva ani domace kino.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Ad zvuk:
Nelze dosáhnout ani průměrného zvuku bez řádných reproduktorů. To je alfa a omega. Nikdy nekupujte reproduktory (5.1) levnější, než co stál zobrazovač, ke kterému to máte.
K řádným reproduktorům patří i správný zesilovač.
Zvuk z televize a různých plastových domácích kin může být v nejlepším případě lehce podrůměrný, ale většinou je katastroficky hnusný.
Kvalita ozvučení je DŮLEŽITĚJŠÍ pro zážitek, než kvalita samotného obrazu. Mozek signály z oka "domýšlí" velice účinně, ale signály z ucha ne.

Antonín
Registrace: 8/2005

@masto

Už se tě ptal Danny10, tak já se taky přidávám. Jaké problémy u Sony máš na mysli?

gliderman
Registrace: 6/2008

@gliderman

Já se přidám.Zajímalo by mě,jaké problémy jsou u té Sony? ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Antoníne

Máš hrozně extrémní názory, samozřejmě máš pravdu ve všeobecnosti, ale jsou i lidi, kteří na to bud nemají peníze, anebo se jim tato investice zdá zbytečná i když peníze mají /možná je mají právě proto, že nekupují každou pitchovinu/, anebo blbí sousedi reagující na hluk...těch dalších důvodů může být hafo. Tahle diskuse se tady vedla víc krát a tohle taky není asi naposledy. Bohužel se stejně nikam nedostaneme, protože záleží na prioritách jednotlivého uživatele a všechno ostatní je nepodstatné. Já osobně nevidím důvod, proč bych měl zapínat ozvučení DK např. u zpráv, nebo pořadů /přiblblý seriál/, kdy mi stačí bohatě repro v TV, obzvlášt pokud je kvalitní. Ted nemluvíme o malých monitorech s šustítkami. Já jsem dokonce i deaktivoval automatické hdmi ovládání receivru a zapínám ho manuálně, když se mi to hodí a když to opravdu využiji a kvalitní zvuk si vychutnám...

tukan

Nazdar,jednoznačně oled technologie.Stejná situace před xx roky,kdy tady fan club lcd technologie přesvědčoval ostatní,že plasma je dobrá tak akorát jako topení do obyváku.Lcd alias led šunt je prostě jenom šunt.Nic ve zlém, kdo si to pořídí,je to dostačující.Nejlepší je navštívit prodejnu,nechat si přehrát soubory co tě zajímají,popřípadě satelit,dvbt apod.

agamon
Registrace: 1/2007

Každý si udělá zvuk podle sebe, ale mně se jeví poslech šustítky špatný i pokud je to lidská řeč ve zprávách.
Jestli je DK domácí kino (?), pak se nedivím, že to vypínáš. Valnou většinou mají tzv. domácí kina stejně šuntovní zvuk jako šustítka v televizi. Dunící plastové basy levného subwooferu...domácího kina, co stálo 10000 Kč i s poštovným, to je totální škoda peněz.
Když někdo uvažuje o OLED, asi nebude bez peněz...u kvalitní televize je kvalitní zvuk potřeba. Aspoň levné repro ze sekáče, nebo Tannoy, Magnat střední řady nejsou tak drahé. Zes. ONKYO nebo Yamaha taky nestojí statisíce.
Obejít fakt, že audio řetěz má stát minimálně stejně jako video řetěz, prostě obejít nejde. A v dnešní době pádu cen zobrazovačů tuplem. Brzo to bude tak, že audio má stát dvojnásobek toho, co video, pro zachování stejné kvality.

Antonín
Registrace: 8/2005

Výraz DK jsem myslel ozvučení místnosti-domácí kino, ne plastové bedničky, podle kterých udělali novou kategorii, aby se lépe prodávali. Jak Tě tohle mohlo napadnout?... Se zbytkem souhlasím, akurát ten fakt toho řetězce obejít lze. Jako příklad třeba Stereo receiver onkyo TX-8130 /výprodej za 200éček i s internetovými rádiami/+repro z druhé ruky, klidně dvoupásmové tesly, nebo německé cantony, popř. grundigy a bude to hrát jako víno, sice jenom ve stereu, ale o to líp a to vše dohromady za 10-12tis, takže třetinové náklady zobrazovače. Ano, chce to jisté znalosti, ale jde to...

tukan

olin22

Mám Sony 65xf9005 od listopasu a maximální spokojenost.Pozorovací vzdálenost je 3,2.m.Zdroj signálu je Skylink.Původně jsem měl připojený sat. přijímač Technisat HD 8SX.Potom jsem zkusil tuner v televizi a obraz je o moc lepší než z Technisatu.Tak ted využívém jen sat.tuner v televizi.Obraz u HD kanálů je ostrý,skvělý a SD programy jsou normálně koukatelné žádná mazanice.4k filmy tak to je paráda.Oled v porovnání obrazu bude lepší,ale tady se zase nemusím bát vypalování obrazu a obraz je fakt skvělý.

Timi
Registrace: 1/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra