![]() |
|
LG OLED55B8PLA alebo SONY KD-49XF9005Rozhodujem sa medzi týmito dvomi TV a stále sa neviem rozhodnúť. Technické parametre mám preštudované aj zo stránky špecifikácia displejov. Ako zdroj signálu bude VU+UNO4KSE, Skylink, NC+. Uvítam predovšetkým skúsenosti užívateľov týchto TV. Ďakujem.VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00
|
olin22
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 205 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
RE: LG OLED55B8PLA alebo SONY KD-49XF9005Bez ohledu na spokojenost kohokoli s uvedenou SONY s VA panelem - vypalování obrazu bych se u diskutované generace OLED panelů nebál a VZHLEDEM KE STEJNÉ CENĚ jako SONY je prostě OLED obrazově naprosto bez diskuze lepší. |
brak232
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 167 |
![]() |
|
RE: LG OLED55B8PLA alebo SONY KD-49XF9005Jak jsem uvedl, cenové srovnání se týká sestavy 5.1.Nepřu se o pětikoruny. K zobrazovači za 1000e, patří audio za 1000e, aby kvalita byla srovnatelná. Jistě se vše ovšem dá udělat levněji, je pak to vede k tomu, že se to nezapíná "při zprávách a přiblblých seriálech." Pak je to fakt škoda peněz. U reproduktorů z bazaru, je riziko, že mají poškozené cívky a membrány nesprávným provozem. Reproduktor vydrží na celý život, pokud se správně provozuje. Nicméně lze jej taky poničit. Trochu cvičené zkušené ucho by však mělo zásadní chyby zaregistrovat už před nákupem. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
LG vs SONYVybíral jsem podobně.LCD XF9005 je velmi povedená TV, má vyšší maximální jas, a nemá riziko vypálení. Ale ve všem ostatním a celkově je ta oled jasně lepší. Zvlášť pozor na velmi úzké pozorovací úhly u XF9005. Šel bych do LG OLED, a spíš do C8. Porovnání: https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-b8-vs-sony-x900f/647/585?usage=7318&threshold=0.1 (pozn.: X900F = XF9005) |
FrBoc
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
RE: LG OLED55B8PLA alebo SONY KD-49XF9005Ďakujem za názory. Ešte porozmýšľam aj o OLED55C8PLA.VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00
|
olin22
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 205 |
![]() |
|
@olin22Měl jsem Full HD Oled LG 55EG910V. Dobrá TV na pozemní vysílání plně dostačující. Po čase jsem se rozhodnul tuto TV prodat a přemýšlel jsem co koupit. Rozhodně ale OLED. Tak jsem koupil Panasonic FZ55800E. Po instalaci jsem byl opravdu ohromen obrazovou kvalitou, ta je opravdu bezkonkurenční, jak ze satelitu, streamovacích služeb a pozemáku ( v pozemáku ale jen u ČT a to jenom někdy) ostatní programy na pozemáku hnus. Na pozemní vysílání fakt 4k TV není Full HD plně stačí. Panasonic je podle mě jedna z nejlepších TV na trhu v ČR. Bohužel, ale operační systém je toho to TV nepoužitelný a v době kdy jsem tuto TV koupil, tak ji prodejce za dva dny zlevnil o 10 000 Kč, proto jsem ji ve lhůtě 14 dní vrátil. Další volba padla na Oled LG55E8PLA. Troch jsem podcenil koupi této TV, když jsem ji koupil na internetu a nechal si ji poslat na jejich pobočku, kde jsem si ji vyzvednul. Kdybych si ji nechal poslat domů, tak bych ji ve lhůtě 14ti dní mohl vrátit a asi bych to udělal, ale takhle mám smůlu. TV LG není špatná, zvukově je super, operační systém také dobrý, ale obrazově tomu něco oproti Panasonicu opravdu chybí. Pokud Vám nezáleží na OS, ale na obrazu, tak rozhodně Oled Panasonic. |
Eskamoter
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 213 |
![]() |
|
@EskamoterPíšu tady opakovaně, že OLED Panasonic (v mém případě také 55FZ800) je v přirozenosti obrazu bezkonkurenční a potvrzuje to mj. i hromada recenzí na netu. Telka je precizně nastavená už z výroby a tak doma bez složitého nastavování stačí zvolit mód THX Cinema, v něm upravit pouze svítivost a kontrast dle vlastních preferencí a máš nejpřirozenější obraz který můžeš z jakékoli televize dnes dostat. Pokud je dnes k mání za 30tis.Kč tak situace ve výběru TV nebyla snad nikdy jednodušší. Snad konkurenční OLED LG C8 pokud je za 30tis. s trochu výraznějšími barvami, které možná někdo preferuje... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@EskamoterJá tedy nevím, jestli máš s možností toho vrácení nebo nevrácení pravdu. Já jsem nedávno kupoval přes internet v Datartu kávovar s vyzvednutím na pobočce a tam mi řekli, že mohu zboží do 14 ti dnů vrátit, protože je koupené přes jejich e-shop. Jinak, co se týče těch Panasoniků, mohu potvrdit tvé hodnocení, nedávno jsem pořídil TX-55FZ950E a obraz je opravdu excelentní. |
gliderman
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 766 |
![]() |
|
RE: LG OLED55B8PLA alebo SONY KD-49XF9005Ja zas tvrdim že obrazovo je TV OLED LG 55B7V, ktorú vlastním, lepšia ako Panasonic. Podobne je na tom OS LG a zvuk..... nemá chybu.![]() Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V
|
Naaalim
Registrace: 3/2016 Příspěvků: 1 177 |
![]() |
|
RE: LG OLED55B8PLA alebo SONY KD-49XF9005mohu potvrdit, OLED Panasonic FZ800 mel lepsi obraz oproti LG B8PLA na prodejne co jsem mel moznost porovnat. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |