![]() |
|
Český multiplex ruší Plus telkuZdravím Vás páni. Prijímam český multiplex na širokopásmovú anténu cez zosilovač. Obyčajnú anténu mám nastavenú na Nitru, som z TO, cez ktorú mi ide aj Plus telka. Obidve antény cez zlučovač idú do TV, kde mám aj 12V adapter na zosilivač. Keď vypnem adapter zo zásuvky, tak Plus telka ide. Keď ho zastrčím späť, tak obraz zmizne a dáva hlášku "slabý, alebo žiadny signál"."Zaujámavé je, že to neruší STV, ani JOJ. Kde môže byť chyba? Dík. |
maxop
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 91 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuŠpatně udělaný anténní systém.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuAj ja som z TO, ale tvoj problém ti nebudem riešiť "online" lebo to nieje možné :-) (Ak chceš dám ti kontakt na kolegu, ktorý ti to porieši). |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuInak Saxon to napísal úplne presne. DVB-T totižto nieje "PLUG-N-PLAY" a navyše v TO je príjem CZ muxov dosť problematický a navyše hneď tvoja prvá veta "na širokopásmovú anténu" - tak z toho hneď každému kto sa tomuto venuje ako odborník je na zasmiatie. |
Rasto1978
![]() |
|
@maxopČo u teba v praxi znamená pojem "širokopásmová anténa?!A taktiež pojem "obyčajná anténa"?! Keby si nám to tu trochu rozpísal podrobnejšie, čo ty nato? VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuVeď preto som sem napísal aby ste mi povedali, čo je asi zle.Mimochodom, mám aj smerovú anténu na český okruh, Ale širokopásmová je výkonnejšia. A Rasto1978, keď si z TO, tak antému mi robil Nováčik. |
maxop
![]() |
|
@maxopnováčik sa píše s malým "n" |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuŠirokopásmová anténa je Solight, vezerá takto:https://satelity.ellano.sk/fte-dvb-t-antena-hydra-45-17-db-s-lte-filtrom_32394.html Obyčajná je anténa, čo som mal na analogový príjem, len som ju otočil vertkálne. Myslím, že je 10 prvková. |
maxop
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuNechať zmerať signal a použiť selektivne prvky.![]() |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuNo a mě by zajímal i ten použitý slučovač, slučované kanály atd. Opravdu málo informací pro dobrou radu a i tak by to bylo tak trochu věštění. Doporučuji pozvat někoho znalého s měřákem. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuA na ktorych kanaloch prijimaš česke muxy a nas ktorych slovenske muxy ?A aky maš zlučovač? |
jopo166
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuNenešiel som na nete ten zlučovač, čo mám. Je na ňom napísané:Rozbočovač, strata -2db a jedna vetva prepúšta napájanie. Tiež tam je uvedené:0-1GHz.Tie kanále si napamätám, dal som automatické ladenie. |
maxop
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuTie kanali su doležite vlez do menu a ich opiš.Ten zlučovač čo maš je zrejme širokopasmovy .Neni vhodny na zlučovanie anten. |
jopo166
![]() |
|
@mmcNováčik je priezvisko. Malé “n”??? Sranduješ.![]() |
teleclub
Registrace: 9/2015 Příspěvků: 281 |
![]() |
|
@maxopNováčik už asi 10 rokov nerobí antény, ten je už dávno za zenitom... Takže otázka znie - kedy ti to vlastne robil ? Ak pred nedávnom tak reklamuj prácu (ale o tom strašne pochybujem). |
Rasto1978
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuRastík robil mi to pred cca 2 rokmi. Nemusíš o tom pochybovať. Už diskusie je jasné, že keď mi ide samostane jedna anténa bez problémov a druhá detto, tak by to mohol byť problém ten zlučovač. Musím ísť opísať tie kanáli. Dúfam, že to nájdem. |
maxop
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuTak prečo neoslovíš jeho ? Prečo oslovuješ fórum kde je 80% CZ a cca 20% SK občanov a kde ani z tých 20% nevie aký ty máš signál, nevie aká je situácia u teba, ty chápeš že to nemožno takto na dialku radiť. Oslov toho kto ti to robil, alebo mi napíš PM a potom ti niekoho poradím. |
Rasto1978
![]() |
|
Český multiplex ruší Plus telkuSkús miesto 12V spínaného adaptéra použiť starý 12V adaptér s transformátorom. |
logan
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
@maxopAk chceš narýchlo dočasne vyriešiť situáciu, použi namiesto lacného zlučovača anténne relátko pre dve antény. Každú anténu tak oddelíš a prestanú sa rušiť. Nezabudni na napájanie relátka s prepínačom. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuNapriklad takito prepinač ale zrovna lacni nieje . : https://www.dipol.sk/catv-dtt_dvb-t_switch_mst-01_ir_ovladanie__E2024.htm |
jopo166
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuZdravím ťa, som z Hlohovca, ak chceš môžme súkromné správy, napíšem ti ako to mám ja spravené a ide aj PlusTelka aj CZ programy na jednu anténu/2tv![]() |
MartinMa
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 102 |
![]() |
|
@maxop - Vypni zesilovačZkus to bez zesilovače. Ten sice zesili signal, ale i šum, takže ve vysledku horší signal než bez zesileni.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuA z Javoriny nechytas PlusTelku ? 55,56,57 kanal. By si mal CZ a SK programy na jednu anténu |
MartinMa
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 102 |
![]() |
|
@MartinMaPlustlka z VJ je na 23K/V 25kW DVB-T2 264.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
RE: Český multiplex ruší Plus telkuPráve som odskúšal klasické 12V trafo, ale nič, to isté, ruší. Áno, chytám aj Javorinu, ale Nitru mám bližšie a bez prekážok. Chcem to ale vyskúšať na Javorinu, ako by to bolo na jednu anténu. Uvidím. Inak bez zosilovača to nejde, ide, ale iba za pekného počasia, a aj to niekedy štvorčekuje. |
maxop
![]() |
|
@maxopkeď už experimentuješ, vyskúšaj 5V zdroj |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |