![]() |
|
OS**M posielanie ECM do readerovPri nastavovaní os**m-u tu prebehla búrlivá diskusia o "nutnosti" nastavenia CAID pre reader (ak je pripojených viacero SC). Je to však fakt nutné, nakoľko si dostupné CAID zistí os**m pri inicializácii? Tak ako to vlastne je?P.S. Podľa mňa nie!!! Nakoľko nepríslušné ECM nie sú posielané do readera, ktorý ju nevie spracovať!!! A tu sú dôkazy (build11518): trunk/os**m-reader.c V metóde void (struct s_reader *reader, ECM_REQUEST *er) (začína na riadku 1085) je podmienka if(!chk_bcaid(er, &reader- ctab)) ,ktorá potom vráti NOT FOUND trunk/os**m-chk.c int32_t chk_bcaid(ECM_REQUEST *er, CAIDTAB *ctab) (začína na riadku 1081) čím je zabezpečené, aby sa zbytočne neposielala ECM do readera, keď nepodporuje dané CAID... |
kobram
Registrace: 4/2014 Příspěvků: 602 |
![]() |
|
@kobramA nestačí to určit parametrem device,popř.device...id?já tam ten caid ale také dávám.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 074 |
![]() |
|
RE: OS**M posielanie ECM do readerovTen parameter tam pri SC netreba zadávať, nakoľko si ho os**m zistí pri inicializácii SC. Je to ponechané asi len v rámci "unifikácie" readera/interface, aby nebol zbytočne rozhádzaný interface. Nič iné ma nenapadá... (a pôsobí to ako ďalší filter v "reťazci" funkcionality os**mu). |
kobram
![]() |
|
@kobramTa diskusia nebola nijak burliva. Pokial mas dve karty s roznymi caid a teraz nepisem len o lokalnych kartach, ale aj o proxy nazdielanych, nie je nic jednoduchsie ako si to vyskusat v praxi.Mimochodom to iste plati aj v suvislosti s force irdeto v kombinacii s kartou orange, tam si pisal, ze to ma byt zapnute, ja tvrdim, ze nie a pri force irdeto 1 ta karta nenabehne Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
@kobramopat si mimo ako v prispevku nizsie - force irdeto ..to ze si oscam zisti caid este neznamena ze na reader nepride fake dotaz a karta nasledne odpovie rejected caid ... takze supom vyskusat ty naslovovzaty "odbornik" |
kloner
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 211 |
![]() |
|
RE: OS**M posielanie ECM do readerovS tym irdeto sme sa akurat nepochopili. Ja som to pisal vzhladom k ICE, co bola spominana. Plati moje prve vyjadrenie, ze to ma byt nastavenie ako IRDETO, nic viac.S tymi lokalnymi kartami by som to velmi rad videl. Posli LOG, napr. ze ECM pre 0D96 posiela aj na 0D97 reader.... |
kobram
![]() |
|
RE: OS**M posielanie ECM do readerovMožná dotaz nepřesně chápu, v tom případě omluva.Pokud jde o to směrovat ECM dotazy na správnou kartu, jde to třeba v oscam.server v sekci [reader] pomocí položky caid, nebo ještě přesněji po jednotlivých programech položkou services tamtéž, odkazující na patřičný obsah v oscam.services. (Negace - zbytek se dá určit vykřičníkem.) |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@kobramVsak ale bavili sme sa tam o orange pokial viem.No a co sa tyka caid, tu sme sa fakt nepochopili, vyjadril si sa vseobecne, ze nastavenie caid je v readroch zbytocne a ja tvrdim, ze vo vseobecnosti sa toto povedat neda. Este raz teda, ked mas viac kariet nie len lokalnych, testni proxy bez nastavenia caid, nasledne tam to caid daj a medzitym nezabudni na restart oscamu Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
![]() |
|
@kobramposlem ti milerad log kde pri karte 0d96 bez zadaneho CAID pojde ecm aj 0624 aj 0500 a na stv-ckach aj 0668 takze tak ..naviac je vhodne zadavat aj ecm lenght .. a uvediem ti hned aj priklad.. mas kartu max tv ktora je caid 1830 a klienta ktory kuka HD+ balik ktory ma tiez ecm pre HD02 starsie typy cak6 kariet caid 1830.. tak pri nezadani lenght a aj ecm header ti spolahlivo klakne do max tv karta a skonci na cyklickom reinite.. takze ako som pisal vysie .. špitať a špitať |
kloner
![]() |
|
RE: OS**M posielanie ECM do readerovBlaško, tak mi to ukáž v kóde... (pokiaľ si ešte triezvy)....Lebo tým pádom by napr. kanál, kde je viacero rôznych CAIDs, tak by zbytočne hádzal request na samotnú kartu...a všetko niečo trvá... A to sa mi veeeeeeeeľmi nezdá.....a teraz som to skúšal a "[write_ecm_answer] cyclecheck passed! Reader:" bol poslaný iba na readery) s identickým CAID!!! Na reader, ktorý nemá príslušný CAID, nebolo poslané nič!!! (CAID nemám nastavené vôbec nikde!!!) Takže pretrieť svoje prepité kalné oči a pošli mi logy...a ja si to pozriem v zdrojáku. Nemám s tým najmenší problém... |
kobram
![]() |
|
RE: OS**M posielanie ECM do readerov@klonerHD01 ma caid 1830 HD02 ma caid 1843 |
kentworld
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
RE: OS**M posielanie ECM do readerovEšte doplním výpis z LOGu (u readera, ktorý nemal SC s príslušnou CAID):2019/05/15 **:**:** ******** c (chk) caid **** not found in caidlist reader ******** |
kobram
![]() |
|
RE: OS**M posielanie ECM do readerovA aby som aj popísal čo ten log vrátil:V zátvorke () je (chk) - t.j. v ktorej časti OS**mu sa to stalo.... (trunk/os**m-chk.c) ...a tam si milé deti naštudujte od riadku 753 metódu int32_t matching_reader(ECM_REQUEST *er, struct s_reader *rdr) |
kobram
![]() |
|
@kentworldano mas pravdu.. moj omylhd01 - 1830 hd02 - 1843 hd03a - 1860 |
kloner
![]() |
|
@kobramNeveďal ty si vyhod ten cccam shitik (**** not found in caidlist reader ********) protokol na ktory sa ti konekti nejaky absrot a kukaj v dvb-apicku minimalne s parametrom -d22 |
kloner
![]() |
|
RE: OS**M posielanie ECM do readerovoops![]() ![]() |
kobram
![]() |
|
@kobramvsak ale ty o koze, ja o voze![]() skus este raz to co ti pisem.. pripoj sa na svoje karty s oscamom cez proxy a raz so zadanym caid pri konkretnych readroch a potom bez Vid moj priklad 3 skylink karty 1 freesat bez zadanych caid pri readroch oscam nevie, ze ten 4. proxy reader nie je skylink 0624 vid log (ecm) user (0624@000000/0000/36EE/75:2FAD0A5D7E58720E1F4DB819C40914AB): found (64 ms) by skylink (P/4/4/4) a v ramci statistiky readers je tym padom okrem troch skylink kariet s ok ecm rovnaky pocet bad ecm aj pri karte freesat. Toto ale nehrozi, ked zadas caid ku konkretnemu readru. Akoze o nic mimoriadne nejde, kedze sci oscam to v konecnom dosledku do lokalnej karty neposle, ale naco posielat kraviny tam kde netreba, ked to nie je nutne Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
![]() |
|
![]() |