![]() |
|
Panasonic Viera HDMI-CECMám 42 palcovou plazmu Panasonic Viera TH-42PZ8ES, spojení s Xtrendem 4000 (openPLI 6.1) přes HDMI fungovalo doted perfektne, po zapnutí satelitu nabehla TV na HDMI, po vypnuti se vypla i TV, ovladac od TV jsem vubec n epouzival.Vcera jsem laboroval s propojenim notebooku do HDMI2 vstupu televize a od te doby mi pri zapnuti satelitu telka sice zapne ale uz ne na HDMI stup, nybrz do rezimu TV.... laboroval jsem s tim vcera cely vecer (v nastanevi TV samozrejme, do satelitu jsem nevrtal) a na nic jsme neprisel. Vim jen, ze kdysi se na obrazovce objevilo okno s nazvem vstupu EC/HDMI, nyni jen HDMI.... diky za rady |
michalnew
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
tzv. Hotel modeAutomatické přepnutí na HDMI PanasonicNa boku televize přidržet zmačknuté tlačítko -/V na DO asi 3x zmáčknout tlačítko AV.První položka Hotelový mod změnit na ON řádek pod ním vybrat příslušný vstup,který bude zapnut při zapnutí TV Sony KD-55XE9005 , DreamBox 8000HD
|
FAB5
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 389 |
![]() |
|
@FAB5Tohle jsem udělal.... po zapnutí televize dálkáčem mi televize naběhne do HDMI režimu, ale satelit ji zapne zase jen do DVB módu a na HDMI musím jít ručně stisknutím AV tlačítka na DO televize |
michalnew
![]() |
|
RE: Panasonic Viera HDMI-CECPokud vybereš ten příslušný vstup jak píše fab /třeba hdmi2/, tak se Ti tv zapne s hdmi2 a nemusíš nic přepínat. Ta tv je už stará a spojení hdmi-cec někdy vypadává a není spolehlivé, po čase se zase chytí. Pomáhá na to "sedlácký" trik oba přístroje vypnout najednou a pak zase zapnout, jeden známý to dělá hl. pojistkama na baráku...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@tukanTV je sice stará, ale obraz má i v dnešní doě naprosto TOP!Jinak tento problém není ojedinějý, už to bylo řešeno zde, na TV Freaku i jinde... jiné řešení, než s hotelovým módem nikde není popsáno, ale prostě to nejde. Ale do včerejška to šlo sakra! Vypnutí přístrojů nepomáhá.... televize stále nabíhá do DVB režimu. Nicméně hotel mód evidentně funguje protože pokud zapínám TV dálkáčem tak naběhne vždy na ten vstup, který mám v HM předvolený, avšak probuzení přes HDMI zapíná furt DVB režim... Se satelitem jsem nic nedělal ale zde je obrázek nastavení CEC na něm... https://yadi.sk/i/Y3QdSWHQTuGOng |
michalnew
![]() |
|
RE: Panasonic Viera HDMI-CECO obraze mi nemusíš mluvit, protože tu tv mám taky doma, nemyslel jsem to nijak zle, bohužel tohle je dan za skvělý obraz...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@tukanjako je to o dvojkliku na DO (který přepnu do TV režimu a zvolím vstup) takže bych na to netlačil pokud by to do včerejška nešlo :-) |
michalnew
![]() |
|
dodatek...ale vím že i tehdy jsem si s tím nevěděl rady a začalo to chodit znenadání naprosto samo |
michalnew
![]() |
|
RE: Panasonic Viera HDMI-CECpokial mas ten isty kabel, skus s nim len pohybat alebo otocit, pripadne parkrat vytiahnut, nie v zapnutom stave. Alebo skusit sa pohrat s poslednou polozkou v nastaveni hdmi-cec v enigme, tam sa tusime niekde nastavuju casy v ms .Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@liquereJóóó!!!! Děkuji pane!Pohrál jsem si s těmi milisekundami. Hned naskočilo HDMI/EC. Už do toho nevrtám... ![]() ![]() |
michalnew
![]() |
|
dodateksamozřejmě jsem to zkusil zase rozm*dat tím připojením NTB k TV (Dell s FHD rozlišením, škoda toho nevyužít) a pro nastartování CEC stačí jakkoliv pohnout s těmi ms v menu satelitu....Takže tím mám vyřešeno i IPTV, protože nebudu muset čekat na to, až Magio naskladní nové boxy, ale objednám si to už nyní s tím, že to budu sledovat z noťasu přes HDMI, obraz je parádní. bezdrátová myška do křesla a jedu :-) |
michalnew
![]() |
|
@michalnewČo sledovanie Magio go air cestou sa ti neosvedčilo, keď ho chceš sledovať z ntb cez HDMI kábel? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
@KarnerMagio Go se dá sledovazt "air" cestou? :-) |
michalnew
![]() |
|
RE: Panasonic Viera HDMI-CECDá sa cez chromecast alebo funkciu Cast v android tv. Už som to raz písal, že to má malú chybu - zvuk predbieha obraz. |
Karner
![]() |
|
@Karneraha, tohle jsem nezkoušel, jsem ze "staré školy".... tzn přístroj - kabel - TV :-) |
michalnew
![]() |
|
@michalnewV tv s androidom sa dá Magio go sledovať priamo pomocou rovnomemmej apky. Opravujem teda predošlú odpoveď - namiesto android tv som mal uviesť smart tv bez androidu. |
Karner
![]() |
|
@Karnerkvůli tomu si nvou TV kupovat nebudu nejen proto, že moje desetiletá plazma má lepší obraz :-) |
michalnew
![]() |
|
dodatek...ale možná si koupím tuhle hračku...https://1url.cz/9M4Ov za litr 2GB RAM verze z CZ skladu, tzn bez výpalného... |
michalnew
![]() |
|
@michalnewTo je dobrá voľba. Ja už mám ten box skoro rok a som s ním veľmi spokojný. Magio go na ňom ide perfektne bez zádrhelov. |
Karner
![]() |
|
![]() |