Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

scart a HDMI

Je možné z jednoho přijimače se současně dívat na stejný program ve 2 tv,jednou scart a jednou HDMI.Neoddělá se to rádio?
Dík

korkoran
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@korkoran

neoddělá.................

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: scart a HDMI

určitě se nic neoddělá, většina přijímačů to umí
ale jak to zvládne zrovna tvůj přijímač musíš vyzkoušet

lance
Registrace: 10/2008

korkoráne

dokonce i třetí TV přes Cinche...

Dagy2
Registrace: 11/2010

Taky existují rozvdvojky HDMI, rozdvojku na cinche si může udělat každý sám. Možnéstí připojit více monitorů je celá řada. I bezdrátových.
Jak píše lance, nejdříve to zkus, některé přijímače při přepnutí na digitální výstup vypnou ty analogové.

Antonín
Registrace: 8/2005

scart a HDMI

Dík všem:Je to Amiko 8155 a dotyčný kolega má k tomu SCART/cinč splitér,haldu kabelů a aparátů a zároveň novou tv s HDMI a nebyl jsem si jistý,zda to Amiko to zvladne a hlavně je to daleko

korkoran

@korkoran

Jde to ale obraz na scartu byva hodně nekvalitní, takže dobré tak maximálně na nějaké SD.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

Pokud to má RGB na Scartu, tak ta nekvalita nemusí být dramatická. Ale samozřejmě analog nemůže konkurovat správně nastavenému HDMI, už jsem viděl přijímač, kde někdo nastavit 576i na výstupu HDMI a provozoval to tak dlouhodobě :-)

Antonín

@Antonín

A na jak velké TV to provozoval, že nepoznal rozdíl? Ja to tu mam na 55 cm a rozdíl poznat jde (i mezi HDMI 576i a SCART-CVBS) Samozřejmě na SCART nelze nastavit 1080p

JanM

SCART-RGB je ještě horší kvalita (především barvy) než CVBS. Mam Cryptobox 750 a nechapu, jak je možné že mi jde na SCARTU nastavit 1080p (realna kvalita samozřejmě zůstává na 576i)

JanM

Pokud je RGB horší, než kompozitní video PAL, tak je někde problém. Může to být stejně dobře vada konstrukce přijímače, televizoru, vada kabelů, i vada nastavení. Přes RGB lze provozovat i HD, jistě však v analogu. Není tam principiální omezení maximální frekvence jako u kompozitního videa. Šuntovní přijímače nebo televizory však nemusí mit v RGB cestu s vyrovanou charakteristikou do 20 MHz. Speciálně u levných televizí pochybuji, že je tam AD 12bit.
PS. Jestliže umíš číst, pak to zkus přečíst ještě jednou. O tom, že nepoznám rozdíl, není v mém textu ani zmínka. Bude lépe, když budeš číst pečlivěji. Nebo si lépe promyslíš, než sem něco pleskneš.

Antonín

@Antonín

pravda, vim ze tam nemas nic o tom ze by nesel poznat rozdil. Zkousel jsem to jen na jedne TV a RGB melo horsi podani barev nez CVBS a nevim kde je chyba. Prepojil jsem to jenom na zkousku abych zjistil, jestli je HDMI skutecne o tolik lepsi nez SCART. V beznem provozu samozrejme pouzivam HDMI.

JanM

Jajaj. Kolko ludi ma prepojeny stb scartom s tv. Kupili novy stb a pouzili stary kabel, co mali k predoslemu sd stb. A vôbec ich netrapi kvalita obrazu. Na stupidne serialy na markize a nove je kvalita az-az.

Kasr
Registrace: 8/2008

@korkoran

A Openboxy mívají modulátory, defaultně myslím 32 kanál. :)))

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Já mu ladil amiko8155 a pak mi řekl,že to bude prohánět nějakým sd strojem s 10 vstupy a výstupy,s čímž mu běhal GS7060 a dívali se vždy na stejný kanál ve 3 TV

korkoran

@korkoran

Máš zajímavé známé. No každý jsme nějak trochu ujetý. :))

konas
Registrace: 12/2014

@konas

To má zřejmě ještě z SD doby,osvědčené a stálo to tenkrát hafo peněz.A přitom pracuje za eura :((

korkoran

Kdo byl někdy v Lanškrouně u Jardy(hery)...ten tam měl 3 telky vedle sebe a na každý jinej fotbal :))) , tuším,že to hodil z Octagonu,Dreamboxe a Vantage nebo tak nějak podobně. Neví někdo, jak to s ním vypadá?

decmen
Registrace: 2/2008

Funguje mi to tak dlouhodobě. Z Amika vede HDMI do televize a ze scartu mám napojený analogový modulátor, který je přisloučen do rozvodu na další televize. A to je ještě volný chinch pro třetí cestu. Na všech výstupech pochopitelně stejný program.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@decmen

no vidíš,na toho jsem zapomněl,asi se uchlastal ve švajcu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Čítam tu tieto vaše rôzne názory a nestačím sa čudovať?!
Chápem, že v nejakej krčmičke, v bare, v reštike, kde je viac televízorov, pozerať na rovnaký program je normálna vec. Ale v domácnosti? To je k čomu dobré?
Veď buď členovia rodiny sledujú jednu telku, zvyčajne zo zapnutým jedným tv programom. Alebo, ak je taká možnosť (v mnohých domácnostiach je!), tak sa členovia rodiny "rozdelia" a sledujú 2, prípadne aj viac TV z rôznymi programami a nezávisle na tom, čo beží na jednotlivých telkách.
Ale hold, vraví sa - sto ľudí, sto chutí...
Nech sa im teda darí!
:) :) :)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Jsi singl a čumíš v obyváku na SAT a při obědě v kuchyni ti nesmí utéct ani kousek programu, popř. máš místo staré starou TV v ložnici.Pořídíš si další přijímače a karty nebo tam natáhneš SCART nebo modulátor + přenos DO ? Nech to radši na potřebách zadavatele tématu. Nech sa ti teda darí! ;)

RAFI007
Registrace: 1/2006

Rafi

Zadavatel(já) mám hafo tv v baráku,na každé zapnuté jiný program,pokud není vypnutá.tedy je to případ někoho jiného a proto jsem se ptal.Kdysi jsem přes modulátor honil pohádky vnoučatům v domácí síti,dnes mají už jiné zájmy. :) ;) ;)

korkoran

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra