Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Stále další problémy s OpenATV 6.3 Poradíte?

Dobrý den, jaké máte od května zkušenosti s OpenATV? U mne řada problémů, které jsem pracně pořešil, ale zase se poškodil plugin CSFD a nemohu ho vůbec přeinstalovat. Při instalaci napíše 0 nainstalovaných souborů a to je vše. Když jsem zkusil čistou instalaci OpenATV, zase je problém s úložištěm skinu HDGlass17. ten pokud chci z jeho nabídky nainstalovat zip plugin , abych mohl stahovat picony z jejich skvělého rozhraní, napíše že nemám dostatek místa v úložišti USB a plugin nelze nainstalovat a přitom mám v přístroji HDD 500GB skoro prázdný a ani vnitřní paměť není zcela plná. Nezmiňuji se o zálohování, které také nešlo. To už se snad napravilo. Navíc plná záloha udělaná na Flashku postrádá důležité soubory a tak se po startu přístroje neinicializuje, pokud je tam nedoplním ručně a složku nerozbalím ze zipu. OpenATV udělal spoustu změn i v úmístění složek atd. tak mne napadá , koho napadlo rozdrbat něco , co fungovalo naprosto skvěle. Jaké máte nyní zkušenosti vy? Poradí někdo jak tohle pořešit? Zkusil jsme jako openspa třeba, HD fresh , ale žádný graficky OpenATV nesahá ani po kotníky. A nastavování je taky mnohdy krkolomné. Jaká verze tedy funguje u Vás , nebo co kdo řešil od Května?

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Stále další problémy s OpenATV 6.3 Poradít...

https://www.parabola.cz/forum/topic-98082/ tam máš návod

ožgera
Registrace: 8/2016

@PC1

Aky mas box?

A je to
Registrace: 4/2019

Jestli tomu rozumím správně:
1. s OpenATV 6.2 všechno fungovalo
2. s verzí 6.3 nefunguje skin HDglass a plugina CSFD
?

Antonín
Registrace: 8/2005

@PC1

Já jsem se na o vykašlal a vrátil jsem se k 6.1.

Ale řešení už nějaké jsou ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Vzdy pri zmenach akychkolvek img, sa musia prisposobit skiny a pluginy, nie opacne.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

ja mam openatv 6.3 na trech boxech a vsechno bezi, je pravda ze to ted meni, ale online instalace s obnovou zalohy mi funguje. CSFD bezi take. Skin jiny nez metrix v atv nemam

baronb
Registrace: 7/2007

Na HDGlass fore bude vydana coskoro nova verzia HDG17, s reakciou na nove zmeny v OpenATV.
Ja osobne potom preinstalujem cele image, aj s novou verziou HDG.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

RE: Stále další problémy s OpenATV 6.3 Poradít

Me jede 6.3 ne nekolika boxech vcetne CSFD. Myslim, ze je problem mezi zili a klavesnici. nerikam ze se obcas nestane ze nektere image stoji za to, ale v soucasne dome me jede vsechno a bez problemu...

Drzim se jedne veci. kdyz to slape tak do toho nevrtam :8) :8)

Vu+ UNO 4KSE (1xDVB-S2X) HDD 750GB HITACHI; E2 OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/05; Vu+ DUO 4K (2xDVB-S2X) HDD 1TB/16MB WD 2.5" GM; OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/04; Panasonic SH-HT 855; Samsung UE55HU6900 a UE48HU6700; Pozice 1W+19,2E+23,5E+28,2E

JIKARU
Registrace: 9/2012

Pointa je v tom, ze od cca 01.05.2019 boli v image OpenATV 6.3 (mozno aj 6.2, neviem) vykonane vyrazne zmeny. Pokial niekto aktualizuje denno-denne, ako ja, su viacere problemy. Pokial niekto ma neaktualizovane image do maja 2019, pojde mu bez problemov, rovnako tak, ked niekto urobi cistu instalaciu po maji 2019. Cize, na dlhodobo pravidelne aktualizovany system odporucam urobit novu, cistu instalaciu.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Mě to začalo blbnout na OCtagonu 4008 právě po těch změnách, něco jsem opravil ručně ,ale zase jiný problém se vyskytl. A Po čisté instalaci už sám OpenATV píše občas problém s úložištěm, tedy jeho umístěním. Holt to OpenATV musí opravit. Nedá se nic dělat, než počkat. Mimochodem jsem už konfiguroval tři přístroje s OpenATV a nikdy nebyl problém , až nyní od května. A mě se to po aktualizaci rozdrbalo celé. Přeinstalace přinese jiný problém. Tak čekat na opravu.

PC1

@LucaBrazza

Tak snad se brzo dočkáme opraveného OpenATV.

PC1

Nemá smysl do používaného přijímače instalovat jakékoliv upgrady, pokud k tomu není žádný jasný funkční důvod. Jiná věc jsou přijímače na hraní, ze zvědavosti apod. Pak stačí se vrátit k předchozímu image a je to. V open softech prostě mohou být chyby.
Bouře ve sklenici vody. V OpenATV 6.3. nevidím nic takového, aby to vedlo k zásadní potřebě upgrade.

Antonín

Trebars pred par dnami bol aktualizovany na Xtrend Gstreamer z verzie 1.15 na 1.16, cize update prinasa pozitivne zmeny. Ja aktualizujem kazdy den a mozno raz do roku sa stane, ze padne cely image, ale za polhodinku to mam preinstalovane uplne nanovo.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Každý může dělat, co uzná za vhodné.

Antonín

poctivě jsem udělal zálohu OpenATV 6.3 a když jsem ji potřeboval použít, tak se ve smyčce box restartovával nelogicky na chybě sítě. Musel jsem to celé obětovat a provést čistou instalaci a udělat si vše znovu. :(

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra