Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Výpadek signálu s horizontální polarizací

Jdu si k vám pro radu-nejsem odborník, ale koncový uživatel. Provozuji jeden satelitní komplet pro dvě televize LG, které jsou opatřeny CI modulem. Cca před měsícem mi na jedné televizi začaly vypadávat programy CT HD, tedy TP 12344. Pozval jsem si odborníka, který vyměnil LNB monoblok a nastavil směr na 23,5 a šilhá na 19,2. Takto to fungovalo bez závad cca 10 dnů, přes víkend mi začaly vypadávat programy na TP 11876 na pár sekund a od včerejška již nejdou žádné programy s horizontální polarizací. Podotýkám, že tato situace je pouze na jedné televizi a na druhé běží bez problémů. A teď perlička: Pokud zapnu na druhou televizi a na ní program s horizontální polarizací, rozběhnou se tyto programy i první televizi, na které jinak nejdou. Můžete mi poradit čím by to mohlo být, odborník dorazí zítra, ale dnes mi říkal, že ho nic nenapadá. Jinak Vertikální programy mají dle ukazatele v TV 100 % kvality a horizontální mívaly 88-91%, nyní mají 0%. Jo a odborníkem myslím pracovníka satelitní firmy, který se tím živí. Díky za názory.

Vlastik11
Registrace: 1/2013
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Výpadek signálu s horizontální polarizací

vypadava 18V v TV alebo zly kabel

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

@Vlastik11

Zemní smyčka.

elbaco
Registrace: 10/2018

Jak srary mas ty TV LG. Co sestava od paraboly, koaxialni kabely, F konektory, ty jsou stary jak dlouho. Jestli je ten koal s hliníkovou folii a opletenim, tak by venkovni část nemusela vydrzet po par letech povetrnostni podmínky. Previt je taky zemni smycka. Zkusil bych monoblock Inverto black pro nebo samostatny LNB konvertory a diseqc prepinace 2/1.

HYPER
Registrace: 11/2010

@elbaco @EnoSat

Oboje může být.

Pro zjištění, zda jde o zemní smyčku, zkuste odpojit satelitní kabel od TV, která funguje bez problémů. Dále od TV, která nefunguje korektně, odpojte vše (zesilovač, bezdrátová sluchátka apod.) kromě satelitního kabelu a napájení. Zkuste. Funguje ano/ne?

Pro zjištění vadného kabelu zkuste nefungující TV připojit na satelitní kabel fungující TV (buď přesunout TV, nebo u LNB prohodit kabely).

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@SirMax

absolútny súhlas R^ R^ R^

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Sirmax s tim prohozenim kabelu atd. souhlas, nechtel jsem to tu prilis rozepisovat. To by mel vyzkoušet ten technik.

HYPER

Díky všem, zítra zkusím s technikem prověřit.

Vlastik11

@SirMax

Odpojeno na TV, která funguje, u TV která nefunguje zapojen je kabel od satelitu. Žádná změna k lepšímu.

Vlastik11

@HYPER

TV jsou obě z roku 2012, satelit na střeše paneláku, koaxiál, který je na volně na střeše vyměněn v loňském roce (rozpadl se), rozpadlý se uřízl na hraně střechy zbytek je veden pod zateplením a v podlaze až k TV.

Vlastik11

zkus to pomoci prodluzovacek pripojit na jednu zasuvku a vsechny ostatni pripojeny pristroje proste a jednoduse odpoj od stavajicich zasuvek. treba bude stacit jen jednu vec pripojit do zasuvky opacne a bude to fungovat. a treba taky ne. zalezi na tom technikovi co umi a co umis ty

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Bez měření není vědění.
Můžeme jenom hádat.
Zemní smyčka: když odpojíš jeden anténní satelitní kabel, tak to druhé tv funguje?
Polarizace:
Jaké je napětí na LNB, když zvolíš transpondér s horizonatální polarizací.
P.S. Popis kabeláže je dost divoký, tohle nemůže fungovat rozumně, pokud to není profesionálně provedeno. Parabolická anténa patří na střechu, jen pokud není jiné rozumnější řešení.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Vlastik11

Skús ešte jednu vec, t.j. telku, na ktorej máš tie výpadky pripojiť na inú parabolu - trebárs u kamaráta, u suseda atp...
Ak budú výpadky aj pri takejto skúške, tak je chyba v samotnej tv. Ak to bude ok, bude problém v tej "zemniacej smyčke"!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Ja to tipujem na vadný kábel.Ak dobre chápem, niekde hore je spojený, treba to pozriet aj tam, rozobrať spoj.Alebo vylúčiť vadu-zapojiť sat.skrinku.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

tak ten rádoby technik

je ostuda techniků,když tady musíš chodit pro radu,já bych od tebe neodjel,dokud by to nechodilo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Děkuji vám všem za rady, jelikož technik neměl čas, tak jsem se včera vrhnul do vámi doporučených rad (prohodil jsem obě TV, odpojil všechny přístroje apod. Nic nezabíralo, problém byl stále stejný, navíc se přidalo "vymazání všech programů z TP 11876 při ztrátě signálu. Dnes jsem vylezl na střechu a zkontroloval kabel od paraboly až po hranu střechy a zjistil jsem, že je izolačkou přichycen ke svodu od hromosvodu.(To udělal odborník). Tak jsem to od svodu odstranil a TV již 1,5 hodiny hraje bez výpadku. Jen pro vaši informaci, kabel byl měněn cca před rokem, celou dobu byl klid až 20.5.2019 to začal signál vypadávat. Tak to snad bude již v pořádku.

Vlastik11

A je to doma. A rovnou rekni, ze ten spoj na kraji a tim novym koaxem byl ještě bez izolace, tedy pouze F konektory se spojkou a muze byt problém na svete, zatekani vody do spoje a navíc pripevneny koax k hromosvodu a zemni proudy tecou přes opleteni jen to fici, hlavne při desti.

HYPER

Tak doufam, ze se ti zadarilo a pojede to normalne. R^

HYPER

@HYPER

Ne ne spoj je zaizolovanej pořádně (černá eletrikářská páska), to jsem si dělal sám včetně zaizolování cca 30 cm kabelu z hrany střechy k zateplení paneláku. :)) Chtěl jsem tu část ochránit před rozpadem kabelu.

Vlastik11

já s tím měl a mám stejný problémy když blbne jedna tv v obýváku musím zapnout druhou tv a obě běží OK bez výpadků jak ji vypnu tak někdy zase v obýváku blbne někdy ne . vše vyměněno za kalitní kabel včetně koncovek a LNB ( 2X ) proud od souseda atd. STEJNÁ ZÁVADA . Opraváři-udržbári si vzali peníze a nic nezjistili druhá tv jde na stejnou parabolu dobře . Myslím si já že už to je v Tv ,ale jinak jde suprově .

standa111
Registrace: 11/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra