Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

Prosím o radu. Z nějakých příčin jsem si vymazal nastavení v menu přijímače. Na vstupu T1 motor a na vstupu T2 přes přepínač EMP Centauri Switch DiseqC 2.0 připojené čtyři konvertory. Pozice 28,2E, 23,2E, 19,2E, 1W. Na nějakých stránkách to bylo popsáno, ale už jsem je nenašel-dělal jsem to dávno. Poradí prosím někdo nějaký odkaz nebo jak na to zapojit Diseq atd?
uživatel
halib
Registrace: 9/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

Někde v Menu bude Ladění a Nastavení tuneru a tam jeden a druhý tuner.
U každého z nich nastavíš, co jsi napsal výše. Otázka je, jak jsi měl motor, jestli na pozice, nebo USALS...to ale nejde na dálku zjistit, zkusil bych první USALS, protože to je obvyklejší.
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 4 625
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

S motorem ani problém nemám, ale na T2 nastavení Diseq?
uživatel
halib
Registrace: 9/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

halib, jak dlouho mas prijimac. Pravdepodobne se muze uz projevovat postupna zavada filraci na pristrojove desce ale i ve zdroji, pak muze docházet k postupnym projevum ve spravnosti funkci. Muze byt ale také zavada vsamotnem prepinaci diseqc, chtelo by to vyzkoušet s jinym, zda to bude delat nebo ne.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 625
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

https://www.parabola.cz/clanky/3187/vantage-hd-8000s-luxusni-multimedialni-hd-prijimac/

meduzka.sat at džýmajl.com. Skylink + CS pack, HD Suisse, MTV unlimited. Visio Big Bisat, 8xALPS Quad, Vantage HD8000, CAM PHILIPS CW + CAM VIACCESS, HD Seagate Pipeline 5OOGB internal .
uživatel
meduzka
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 369
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

S motorem jsem to vyřešil. Mám ho zapojen na T1 a jde to. Nevím, jak nastavit T2 v MENU-NASTAVENI ANTENY- Režim DISEqC, pro Thor, pro Astru 19,2, pro Astru 23,5E a pro Uerobird1 na 28,5E.
uživatel
halib
Registrace: 9/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

Mas apku Sat u z147948Sd.
uživatel
Mikisedl
Registrace: 6/2019
Příspěvků: 22
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

V menu je položka i tuner 2, tak přes to. Uz při samotnem pocatecnim nastaveni se zadava v menu zda chces pouze 1 parabolu na jeden vstup nebo 2 paraboly kazdou zvlast na vstupu LNB.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 625
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

Mas to krasne znazornene od meduzky v recenzi prijimace Vantage.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 625
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

To já vím, že tam je v menu nastavení pro T2, ale co tam napsat aby mě ten přepínač přepínal na čtyři pozice?
uživatel
halib
Registrace: 9/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

V levem sloupci oznacis druzici kterou potrebujes a v pravem sloupci vyberes v radku rezim diseqc moznost bud A pripadne 1/4 nebo B 2/4 nebo C 3/4 nebo D 4/4. Tzn. Astra1 19,2E bude v rezimu diseqc zadano A nebo 1/4 podle moznosti, Astra 3A 23,5E B nebo 2/4, Eurbird 28,5E C nebo 3/4 a Thor 0,8w C nebo 4/4 atd. uz si to presne nevybavuju. Zalezi do jakých vstupu mas pripojeny jednotlivý LNB konvertory pro dane druzice co prijimas. V radku Unicable bude vyp. Motor bude vyp. a Diseqc 1.1 bude vypnuto.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 625
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

V nekterych prijimacich je také v rezimu diseqc vyber moznosti port1, port2, port3, port4. Je to uz delší dobu co jsem delal kámošovi Vantage 8000 HD.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 625
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

Pros switch 4/1

Tuner 2 - Antenna Setting - název přijímané družice - DiseqC Port: port 1, port 2, port 3, port 4. DiseqC 1.1 Off, Tone 22kHz Auto, Universal LNB (freq 9750/10600)

Pro switch 8/1: DiseqC 1.1 Input 1 - 8, DiseqC Off

meduzka.sat at džýmajl.com. Skylink + CS pack, HD Suisse, MTV unlimited. Visio Big Bisat, 8xALPS Quad, Vantage HD8000, CAM PHILIPS CW + CAM VIACCESS, HD Seagate Pipeline 5OOGB internal .
uživatel
meduzka
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 369
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vantage 8000HD, nastavení T1, T2

meduzka dik za upresneni, nebyl jsem si tak uplne jist u tech moznosti v rezimu diseqc 1.0, snad to da dohromady za predpokladu, ze vi spravne vstupy u diseqg prepinace od jednotlivých LNB konvertoru pro danou druzici. U Astry19,2E a 23,5E by to mel zvladnout. Je to bezne zapojeni rezimu diseqc, které jsem zde zadal, zda budou spravne i ty zbyvajici druzice, to si zjisti podle rucniho proladeni TP, který chce prijimat pod druzici Eurobird 28,5E nebo Astra2 28,2E a Thor 0,8/1W.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 625
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra