Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+ nelze vypnout

Zdravím, mám VU+ Ultimo4K. Výstup HDMI vedu na jeden vstup HDMI switche 4x2 (jeden výstup do TV, druhý do monitoru PC). Jestě nedávno jsem na vstupu switche měl 3 zařízení, teď jsem zapojoval čtvrté (Amazon fire tv Stick). No a když už jsem měl hotovo a chtěl jít spát, vypnul jsem TV a pak i VU+. A nastal problém - VU+ vydrží vypnuté asi 2 sekundy,
pak se znovu samo zapne. Je to nepříjemné, v noci barevný display docela svítí. Zkusil jsem restart, z menu i přes vypínač. Stále nejde vypnout. Nějak to musí souviset s HDMI. Když VU+ odpojím od switche, vypnout lze. Nesetkal se někdo s takovým chováním? Díky.

jn68
Registrace: 1/2017
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+ nelze vypnout

Nevím, čím je tohle.
Ale setkal jsem se spodobnou věcí kdysi.
Při vypnutí se zdroj sám restartoval, protože kapacitor pro standby napájení už měl nižší kapacitu. Mohlo by to klidně souviset s nějakou zemní smyčkou přes to HDMI...jsou všechny ty přístroje na stejné zásuvce?
Těch možností je moc.

Antonín
Registrace: 8/2005

Skus vypnut HDMI CEC

kadko
Registrace: 12/2008

tiez neviem preco ale v kazdom pripade by som to bral pozitivne. horie keby nesiel zapnut.

a teraz vazne: samozrejme skus odpojit ten bordel co si zapojoval ako posledny do hdmi switchu. pokial to funguje bez neho tak je chyba v nom - skus ako prve otocit sietovu zastrcku 230V pokial je dvojzilova, druha moznost je skusit predlzovacku aby vsetky pristroje boli na rovnakom napatovom potenciale

Dagy2
Registrace: 11/2010

tahej

to ze zdi a spinkej

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tak opravdu to dělá ten fire tv stick. Po jeho restartu (odpojení od napětí) je vše ok, ale jen dočasně. V nějakém momentu se situace začne opakovat. Budu pátrat dál. Díky.

jn68
Registrace: 1/2017

VU+ nelze vypnout

potvrzuji, že mám stejný problém.Včera večer jsem VU+Zero 4 K vypnul ,jako vždy, tlačítkem na DO.Ráno bylo VUčko opět zapnuté.Ale po zapnutí TV, abych zjistil co se děje, nešlo přehazovat kanály.takže jsem ho vypnul zezadu a šel do práce...takže tak.

Carlo62
Registrace: 1/2018

Přes HDMI CEC lze přístroje vzájemně zapínat a vypínat. Hledej tuto funkci a vypni ji.

Antonín
Registrace: 8/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra