Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

OCTAGON SF8008 UHD 4K Enigma DVB-S2X starší HDMI

Ahoj máte někdo zkušenosti s provozem přijímače OCTAGON SF8008 UHD 4K Enigma DVB-S2X na starší verzi HDMI než 2.0a.Mám plasmu Panasonic a má zatím krásný obraz.Díky

radbarto
Registrace: 11/2017
Odpověď v diskusním vlákně

RE: OCTAGON SF8008 UHD 4K Enigma DVB-S2X starš...

vdaka za info... a čo mi s tým ?? :))) a čo potrebuješ ? nejako nerozumiem reči tvojho kmeňa ... Rv Octagon-8008 mám.... a to dokonca 2-ks ale plazmu Panasonic som už daroval niekomu .... :)))

maradona
Registrace: 8/2018

záleží co nastavíš na výstupu sf8008

dnurg
Registrace: 12/2016

Ve verzi 1.4 nastavíš-li pevně fps na 50Hz chodí taky dobře.V režimu auto (vhodný pro youtube a některé uhd kanály s 2160p/60p) občas(ale fakt jen zřídka) nevyhodnotí fps na programech s 1080i/25Hz nebo 1080p/50Hz správně a je nutno přepnout na jiný program - tento nešvar na HDMI 2.0 naštěstí už se nevyskytuje.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

@táhlovej

Děkuji za vysvětlení.. R^ Chtěl bych si zkusit 4K programy ale je mi líto TV pokud má pěkný obraz,mám Panasonic TH-42PX80E.. :))

radbarto

@radbarto

Tak ten televizor bych už určitě vyměnil za 4k. Má rozlišení 1024 x 768 to není dobrý ani na full hd tv stanice.

kolenáč
Registrace: 4/2010

4K obraz sice zkusíš, ale neuvidíš...Nicméně ono toho mnoho ve 4K zase ke koukání není. Je docoela zajímavá otázka, zda někdy bude, či ne.

Antonín
Registrace: 8/2005

@kolenáč

Já vím no a taky to slušně topí,takhle při létě.. :)))

radbarto

@Antonín

850 4k s HDR filmů od nejmenovaného internetového poskytovatele je málo? Mně to prozatím stačí. ;)

konas
Registrace: 12/2014

Každého věc, já neříkám, že je to tak nebo tak.
1. Mám za to, že rozhodne používaná úhlopříčka. Pokud zůstane kolem 150cm, není 4K moc důležité.
2. U filmů zrovna není rozlišení až tak klíčová věc. Jinak bys nemohl chodit do kina :-) kde na dvaceti metrech máš cca 6000 pixelů...Je to zajímavý fenomén, nemám pro něj až tak rozumné vysvětlení, ale je to tak. Mám pár desítek filmů (v letním kině z úhlopříčkou cca 400cm) ze staré doby, technicky nekvalitních, ale nikdo si nikdy nestěžuje, pokud je nekvalitní zvuk, je to rušivější.
3. Těch 850 je zajímavých? Nebo je to hromada připitomělých stříleček atp.? Další věc je skladování, disky se moc nezvětšily - možná to vyřeší skladování na síti, ale nejsem si jist. Mám v archivu asi 1500 filmů, žere to asi 12TB, mám to na třech místech, kde střídavě žiju - kdyby to bylo všechno 4K, asi bych si sedl a usedavě se rozplakal.
4. Podstatné je, zda bude sport ve 4K a případně zprávy a podobné programy.
Každopádně on na staré telavizi neuvidí ani FHD, ne tak 4K.

Antonín

@Antonín

Ano, třeba nový Eastwoodův Pašerák s cz dabingem je velká "střílečka", ve 4k HDR10 senzační. :)))

konas

Niekto si da na auto elktrony a sirsie gumy a uz si mysli ze ma rychlejsie auto .... :lookaround:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Někdo má rád holky, jiný zase vdolky.
Dabing je ovšem fujtajbl ať se to vezme, z které chceš strany.
Osobně si myslím, že i pro Pašeráka je podstatnější dokonalý zvuk - a ne nějaká plastová krofátka, než rozlišení obrazu, zvláště pak pokud nemáš úhlopříčku aspoň 300 cm.

Antonín

@Antonín

Stačí Denon 7.1 s kombinací velkých beden Technics a Tannoy se zpožďovačkou Felston? To se mi tu doma válí, ale na tyhle filmy to používám (+ feedy do kin).

konas

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra