Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

Dobry den,
mam parabolu 85 com ofset, MNB01 Quad, nastavenu na Skylink (23,5E a 19,2E sucasne).
Zo zvedavosti som pridal treti satelit (Arabsat 5C, 20,2E, DiSeq na A, ako ma satelit 19,2E) - stale mam No signal.
Je to z dovodu nizkej urovne signalu v nasich zemepisnych sirkach a priemeru anteny, alebo som uplne "mimo" s technickymi vedomostami?
Dakujem za vysvetlenie.
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 36
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

Arabsat 5C vysílá pouze v C pásmu, takže to na normální konvertory nenaladis.
https://www.lyngsat.com/Arabsat-5C.html
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 915
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

S LNB na Ku pásmo (10,7 - 12,75 Ghz) nechytíš C-pásmo. Navíc i polarizace není lineární, ale kruhová. Potřebuješ tedy konvertor na 3,4-4,2 Ghz a do vlnovodu strčit depolarizační destičku.

DM 920 UHD, Experim. 19-2-2019 + GP4, interní HDD Hitachi 320GB, diseqc m. Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.); Octagon SF4008 +TBS5925, img SDG4
uživatel
rom2005
Registrace: 9/2009
Příspěvků: 1 006
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

a este by to chcelo trochu vacsiu puklicu ako 85cm

Dish:Supral 200cm-85E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:AB Quad:90cm+DM3800-95E-50W,iNEOS ZX4 T2MI,Clarke TechHD4100+,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13K
uživatel
Dano
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 811
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

A aku puklicu treba?
uživatel
suto123
Registrace: 9/2018
Příspěvků: 206
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

S LNB pro KU pásmo by možná šlo přijímat 21.5E, tady se uvádí parabola od 100cm.
uživatel
Warpik
Registrace: 9/2016
Příspěvků: 340
Odpověď v diskusním vlákně
 

Re: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

Tady se nic takoveho nechytne protoze nejsou zemepisne podminky a hlavne s technicky je to reseny jinak v Asii nez-li jsme zvikli tady v evrope.
uživatel
Mikisedl
Registrace: 6/2019
Příspěvků: 22
Odpověď v diskusním vlákně
 

Využití C pásma

C pasmo se v Evrope skoro vubec nepoužívá. Používá se v Asii v Africe a v Jižní Americe. Vyuziju vlákna - dá se chytat C pásmo i Ku pásmo na jednu parabolu?
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 915
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

Hlavně. Quad konvertorem nastaveným na pozici 23.5° a 19.2°, těžko přijímat jakoukoli jinou pozici, ikdyž si v přijímači nastavím jakýkoli satelit. Pořád to bude jen 23.5° a 19.2°, ikdyž se to v přijímači bude jmenovat třeba Arabsat. To by ta 20.2° musela být hodně silná, aby to ten konvertor bral s odchylkou 1° a ještě by se to frekvenčně hádalo s 19.2°.
uživatel
pecou
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 196
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

To JanM,ano dá.

To romanss : zajímalo by mě,kam přesně jsi ten konvertor dal....jako mezi 19 a 23?To jsi asi kouzelník.....

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
uživatel
Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 3 597
Galerie: Kamil_k4
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Kamil_k4

Ne, on to zkoušel na ten Astry 1 - diseqc A.. :laughing:

Famaval 110,100,E85,Andrew 180x200,Zero 4k. Zlínský kraj - Kroměříž
uživatel
Danny10
Registrace: 11/2012
Příspěvků: 817
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

keby použil ibuprofen twin tak to dá.
uživatel
suto123
Registrace: 9/2018
Příspěvků: 206
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

Koncem léta udělám test na 125cm parabolu Arabsat 20°E, zda jde chytit. LNB mám, též scalar ring pro offset paraboly a držák na LNB. Je třeba si pohrát s ohniskem a vyřezat část výložníku, co je na něm LNB, na uchycení lnb použít pásovinu. Pak laborovat s tím ohniskem, pokud se použije offsetka.

DM 920 UHD, Experim. 19-2-2019 + GP4, interní HDD Hitachi 320GB, diseqc m. Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.); Octagon SF4008 +TBS5925, img SDG4
uživatel
rom2005
Registrace: 9/2009
Příspěvků: 1 006
Odpověď v diskusním vlákně
 

to romanss

Arabsat 5C 20E má i v naší lokalitě silný signál.S příslušným LNB lze přijímat prakticky vše programy uvedené v tabulkách. Samozřejmě je nutná parabola o průměru 180-200cm.Silnější signál mají pouze družice pro ruský region. V HK s příjmem právě této družice problém není. Kdo chce experimentovat s C pásmem, tak po ruských družicích na 40 a 53E je velká šance na úspěch i s relativně menší parabolou...

Gibertini OP 150: Inverto Black Pro 0,2dB Octagon SF 4008, 24,5W-76,5 E, PF 200cm: Chaparall corotor, C-band LNB 17K,Titanium satellite ASC1 actuator, VU Solo SE, VU Solo 4K 15W-75E.
uživatel
Jirka sat
Registrace: 1/2004
Příspěvků: 87
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

Vdaka vsetkym za relevantne vysvetlenie, preco nemam signal. Ano, prehliadol som, ze ide o C band. Keby som si to vsimol, nepytal by som sa :O
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 36
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jirka sat

Škoda, že 40°E a 53°E v C- pásmu končí.

DM 920 UHD, Experim. 19-2-2019 + GP4, interní HDD Hitachi 320GB, diseqc m. Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.); Octagon SF4008 +TBS5925, img SDG4
uživatel
rom2005
Registrace: 9/2009
Příspěvků: 1 006
Odpověď v diskusním vlákně
 

@JanM

Ako píše Kamil_k4 príjem dvoch pásiem jednou anténou je možný. Pozri napr. moju galériu. Nie je to však až také jednoduché.
uživatel
medecal64
Registrace: 9/2014
Příspěvků: 552
Galerie: medecal64
Odpověď v diskusním vlákně
 

@medecal64

A neodfukne Ti tu veľkú parabolu vietor?, Ako máš zabezpečenu tu veľkú parabolu?,Dá sa veľká parabola ochrániť pred vetrom? ;)

Opticum HD X 403p, Thomson THS813 (90 CM/70CM/120 CM) (09,0,E-30,0,W) Skylink/Digital/Skylink Multi Nech žije HD!!!- Nebudem reagovať na provokatérov ktorý má chcú dať na Blacklist.
uživatel
Zetor25
Registrace: 11/2015
Příspěvků: 2 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

@medecal64

Nevim kam bych u sebe na balkone dal takove monstrum. Mi se tu vleze maximalne neco kolem 100-120. Na jakou velikost se da chytat C pasmo z 1W a 5W?
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 915
Odpověď v diskusním vlákně
 

@JanM; @Zetor25

Tomu rozumiem, chcel som len ukázať, ako asi vyzerá zariadenie schopné prijímať obe pásma... aj keď toto nie je veľmi vhodný príklad, pretože mesh antény sú na príjem Ku-pásma nevhodné (hlavne, ak sú z hliníka). Na obe tebou spomínané pozície treba anténu o veľkosti okolo 2m. Hlavne vtedy, ak sa používajú komerčnejšie prvky ohniska (rôzne, polarizáciu dvojkrokovo prepínateľné LNB kompaktbloky s krátkym vlnovodom aj depolarizačnou doštičkou).
Čo sa vetra týka, všetko je to v nosnom stožiari. Musí byť správne a pevne uchytený v zemi a aj sám musí byť robustný. Mne sa osvedčilo spojiť dve účka a nosný tubus antény sa nasadil na 60 cm dlhú gulatinu, ktorá je do tých účok zapustená. Gulatinou sa úplne eliminovalo chvenie prichádzajúce od stožiaru, takže zostalo len chvenie, ktoré vyprodukovala anténa. To je pri týchto rozmeroch veľmi dôležité vedieť.
uživatel
medecal64
Registrace: 9/2014
Příspěvků: 552
Galerie: medecal64
Odpověď v diskusním vlákně
 

rom2005

Zatím jsem nezachytil info o konci družic na 40 a 50E,v současnosti jsou aktivní a často jsou na nich programové změny.Další bezproblémový příjem v C pásmu je z 49E, ale tam je malá programová nabídka..

Gibertini OP 150: Inverto Black Pro 0,2dB Octagon SF 4008, 24,5W-76,5 E, PF 200cm: Chaparall corotor, C-band LNB 17K,Titanium satellite ASC1 actuator, VU Solo SE, VU Solo 4K 15W-75E.
uživatel
Jirka sat
Registrace: 1/2004
Příspěvků: 87
Odpověď v diskusním vlákně
 

to medecal64

Tvoje souprava je hodně dobrá, od jara mám taky v provozu 3m mashku a mám ji uchycenou na zdi,výložník jsem musel prodloužit,aby se při natáčení nedostala do fasády.Spodní hrana paraboly je 250cm od země,nutná byla vzpěra výložníku ze země.Při větším větru dochází ke chvění paraboly, které je už dáno konstrukcí PM a jeho výrobní vůlí. Obecně samozřejmě platí, že čím níž je parabola, tím je větší odolnost vůči větru, ale může být limitován výhled..fotky dám do galerie, protože mé uchycení 3m paraboly není obvyklé, neviděl jsem to ani na US forech..zdravím vše C band DX šílence

Gibertini OP 150: Inverto Black Pro 0,2dB Octagon SF 4008, 24,5W-76,5 E, PF 200cm: Chaparall corotor, C-band LNB 17K,Titanium satellite ASC1 actuator, VU Solo SE, VU Solo 4K 15W-75E.
uživatel
Jirka sat
Registrace: 1/2004
Příspěvků: 87
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jirka sat

Konec družic jako takových ne, ale všechny kanály budou vypnuty a zbudou tam jen pro lajky problematické T2-MI kanály.

https://www.parabola.cz/zpravicky/30417/ruske-federalni-kanaly-ukonci-fta-distribuci/

DM 920 UHD, Experim. 19-2-2019 + GP4, interní HDD Hitachi 320GB, diseqc m. Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.); Octagon SF4008 +TBS5925, img SDG4
uživatel
rom2005
Registrace: 9/2009
Příspěvků: 1 006
Odpověď v diskusním vlákně
 

@medecal64

Podle lyngsatu by na 40E mělo stačit 80-100cm. Má někdo zkušenosti s příjmem na takhle malou parabolu?
http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Express-AM7-C-Fixed.html
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 915
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Preco nemam signal z Arabsat 5C 20,2E?

U C pásma je to vždy podhodnoceno..

Famaval 110,100,E85,Andrew 180x200,Zero 4k. Zlínský kraj - Kroměříž
uživatel
Danny10
Registrace: 11/2012
Příspěvků: 817
Odpověď v diskusním vlákně
 

@JanM

Pokiaľ som ťa pochopil, pýtal si sa ma na 1W a 5W, nie na 40E. So 40E sú známe výsledky so 120cm v Poľsku, či na Ukrajine, myslím si však, že pri 80cm, by si nemal istotu stabilného príjmu.
uživatel
medecal64
Registrace: 9/2014
Příspěvků: 552
Galerie: medecal64
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra