![]() |
|
Formuler F4 Turbo alebo Octagon SF8008Prosím užívateľov o praktické skúsenosti s týmito prijímači. Ide mi predovšetkým o kvalitu obrazu a stabilitu systému. Základné informácie mám naštudované.VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00
|
olin22
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 205 |
![]() |
|
RE: Formuler F4 Turbo alebo Octagon SF8008Porovnáváš neporovnatelné F4 - pomalé dvoujádro Broadcom BCM73625A MIPS a Octagon čtyřjádro Hisilison Hi3798MV200 ARM , Mercedes a Škoda, oba jezdí. Jinak Enigma 2 funguje na všem a bez problému. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Formuler F4 Turbo alebo Octagon SF8008Souhlas s matchboxx.F4 Turbo jsou již dnes hardwarově zastaralé přijímače, tudíž pomalé (na můj vkus šíleně pomalé), ale plně funkční. Image jsou na ně odlazené (nejlépe asi OpenATV 6.2) a chodí spolehlivě včetně podpory HEVC, pokud koupíš kombo. SF8008 je už úplně někde jinde. Nemluvě o tom, že je to 4K a hardware tomu musí odpovídat. Svižnější chod a subjektivně se mi i obrazově jeví lépe. Na druhou stranu, pokud jsi neměl nikdy satelitní přijímač nebo máš nějaký archaický, tak i Formuler pro tebe bude obrovský skok kupředu a službu ti nějaký ten pátek udělá. Ale ten Octagon je mnohem modernější a rychlejší, o tom žádná. Je to jako si koupit 5 let starý mobil nebo aktuální model roku 2019. Dovoláš se s oběma, ale... Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 394 |
![]() |
|
@BBSAz na to ze ten Octagon nema CI slot. Mam VU+ UNO 4K SE, ale to uz je cenou trochu jinde. Dobrou sluzbu by v teto cenove relaci mohlo udělat VU+ ZERO 4KT-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
RE: JanMPožadavek na CI slot zde nebyl zmiňován. Ale ano, Zero 4K to splňuje a je to high level oproti F4. Mj. obrazově vynikající a imagí je nadmíru na netu.Ale pokud už bych chtěl něco s CI slotem, případně i DVB-T2 tunerem a chodilo to rychle, tak bych sáhnul po kombu Qviart 4K, které je za necelé 4 tisíce a chodí opravdu velmi dobře. Je to poměrně neznámá a nedoceněná značka na CZ i SK trhu, což je možná i trochu škoda. Za stejné peníze, co stojí Zero 4K mám 4K kombo Qviart...s CI slotem + čtečkou a také je k dispozici image (neoficiální) s podporou M7 karet přes OScam, které tam fungují na 100%. Záleží, co chce člověk sledovat a dále provozovat s přijímačem. Jestliže chce někdo jen zapnout STB a sledovat večer Novu nebo Primu na Skylinku a nic více, tak pro tohle jsou nejlepší Skylink ready boxy, které dokáže obsloužit tipuji takových 90% diváků. Pokud chceš ovšem něco navíc, třeba se babrat s nekódovanými nahrávkami v PC nebo potřebuješ streamovat, chceš sharing, ..., tak tady je volba zcela jasná - jedině výkonný linux, což v praxi znamená 4K box. Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
![]() |
|
RE: Formuler F4 Turbo alebo Octagon SF8008A co třeba Zgemma H7s?Za cenu lehce přes 4 tis,výkonné combo.,se solidní podporou.Zgemma H7S , Maximum E-85
|
fourthface
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
RE:Formuler F4 Turbo alebo Octagon SF8008Octagon SF 8008 vs Optibox Zebra,nehledě na 4K je výkonem už někde jinde,že..🤔 |
radbarto
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 996 |
![]() |
|
RE: radbartoOptibox Zebra je přijímač pro absolutně nenáročného diváka, který požaduje příjem Skylinku a nic nevymýšlí, jelikož přijímač de facto ani nic dalšího neumí. Ale opět, tohle stačí většině diváků, nepotřebují nic více. FastScan to má, licencovaný dekodér Irdeto také a ještě to přehraje nějaký ten soubor a také i nahraje vysílání.Octagon je čistý linuxák, výkonné 4Káčko a ten si troufám tvrdit, není schopno zprovoznit/nakonfigurovat 99 lidí ze sta, když je zastavíš na ulici a zeptáš se na to. Musíš mít zájem už něco dohledat, nastudovat, vyzkoušet, prostě se to naučit. Když sedneš poprvé za volant, také hned neřídíš jako pilot F1. Všechno chce čas a hlavně u těchto boxů - mít zájem se to naučit nebo někomu za to zaplatit... Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
![]() |
|
@BBSTak na Žebře jsem se něco naučil.Měnit image, instalovat pluginy,HBBTv, nahrávat na externí HDD.. základy no.. |
radbarto
![]() |
|
RE: Formuler F4 Turbo alebo Octagon SF8008Ďakujem za názory. Linux ovládam celkom dobre, mám Vučko a Xtrend ako v podpise. Ide mi skutočne len o kvalitu obrazu. Ako zobrazovač bude 6 ročná plazma Panasonic. Chcem jednotuner, nemusí mať CI slot, aj keď to považujem za výhodu. Nemusí byť 4K, na to mám Vučko.VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00
|
olin22
![]() |
|
@olin22Taky mám plasmu Panasonic už přes 10 let.Jaký máš typ🤔 |
radbarto
![]() |
|
@radbartoPanasonic TX-P42G20EVU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00
|
olin22
![]() |
|
@olin22Já mám Panasonic TH42PX80E.. |
radbarto
![]() |
|
RE: Formuler F4 Turbo alebo Octagon SF8008ak chceš kvalitnejší obraz tak kludne octagon alebo qviart. F4 super ....ale predsa je už aj niečo lepšie v dnešnej dobe, pokial nepotrebuješ Cam.![]() ![]() ![]() ![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 143 |
![]() |
|
maradonajak jsi to myslel :VU+ kope presa už inú ligu ? jako druhou nebo snad už třetí ? Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.
|
lubos3nec
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 942 |
![]() |
|
Hisilicon raději ne...ano, ty strojky s Hisiliconem jsou rychlé, ale mají i svoje mouchy.Např. při přepínání programů poblikávají a nemají v pluginech internetový prohlížeč. Taky jsem chtěl nahradit svůj starší, ale spolehlivý GI Xpeed Class S2 (Broadcom 7362) něčím novějším a koupil SF8008. Po pár dnech testování jsem ho ale vrátil. |
udrzba
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
to udrzbapoblikavání u tohoto stroje to snad ne,možná tak v tvoji¨hlavě asi z toho vedra v těchto dnech.Dochází pouze k zpoždění obrazu nic víc.To blikání jsem měl právě u těch VU a ta rychlost byla také šílená.Internetový prohlížeč k čemu,je to snad satelitní přijímač.Mám ho a naprostá spokojenost,s privátním oscam serverem jedna báseň. |
agamon
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 329 |
![]() |
|
@BBSAž začne systém Viaccess omezevat nahrávání (zatím není známo kdy, ale CA to umožňuje) tak nekódované nahrávky budou možná důležité i pro lidi, kterým teď stačí Skylink ready přijímače. A ti se potom nebudou stačit divit že nahrávka dneska funguje a zítra už ne. A Skylink samozřejmě nikdy nedá tuto certifikaci přijímači, který dekoduje nahrávky.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
@udrzbaTo snad ne.. Až si ho objednám tak bude poblikávat..![]() |
radbarto
![]() |
|
@lubos3necje to prosté allane proste :VU+ a DM a až potom je to ostatné ...![]() ![]() ![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 143 |
![]() |
|
to je asi pravdaale olin22 hledá něco k vu+ 4k: zgemma H9, AX60, OCT8008, Qviart 4k, zero4k. |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE:Formuler F4 Turbo alebo Octagon SF8008Tak jsem si koupil Octagon SF 8008, zatím se seznamuji, šlape dobře..![]() |
radbarto
![]() |
|
RE: Formuler F4 Turbo alebo Octagon SF8008V čom presne je rozdiel set-top boxu, ak je tam použité dvoj-jadro 750 MHz a napríklad štvor-jadro 1.6 GHz ? Okrem výpočtového výkonu, ktorý je žiaľ NEVYUŽITÝ, sa jedná jedine tak o marketingový trik, poprípadne je to výsadou seriovo vyrábaného produktu - ako na bežiacom páse v Číne, neoplatí sa im vyrábať zvlášť procaky pre set-top box, tak vyrobia kompletný jeden chipset, ktorý sa používa pomaly aj vo WiFi routeroch :-) nie to ešte v mini PC (Raspberry). Výpočtový výkon je nevyužitý, pretože sa nevyužíva softwarové dekódovanie videa, ale hardwarové (chipset depended). Nebuďme jak lamy a naučme sa používať aspon základný príkaz "top" alebo ešte lepšie "htop" a odsledujme si využitie CPU alebo vlastne aj systému ako takého. Veľký výpočtový výkon je vhodný napr. na de/komprimovanie dát či na rýchlejší boot set-top boxu či na rýchlejšiu inštaláciu (rozbalenie) modulov počas aktualizácie firmware, atď. ale ináč vám to je k hovnu. Som starý Assemblerista tak niečo mááálinko o procakoch viem. Fakt to nemá žiadné využitie v prípade set-top boxu a môže vám to byť maximálne ukradnuté. Možno aj do budúcna je lepšie vraziť peniaze do vyššieho výpočtového výkonu - novší chipset, ktorý beží už s patričnou Enigmou trebárs aj v režime 64bit a vie využívať tých zbytočných 8GB FLASH pamäti napríklad :). Ja naozaj neviem, že či na tom plánujete hrať hry ? :) Alebo na čo vám je tento zbytočný výkon, keď o dekodóvanie obrazu sa beztak stará hardware (chipset) a v prípade dekódovania iných formátov, bohato postačuje napríklad ten 2 x 750MHz CPU čo je vo Formuler F4 Turbo, možno aj slabší. Bože... toto už je horšie, jak honenie Ega, že kto má "lepšiu VGA v kompe" keď počujem teenagerov pod oknami "ja mám 4GB grafiku ! ty máš len 6GB ! takže tá moja je lepšia !" :). S Octagonom sú problemy ak tam nahrajete nejaký X.Y. firmware (Enigmu) podľa svojho výberu, než originál. Tuším napríklad OpenPLi vie bežať v 64bit režime tohto Octagon sf8008 ak sa nemýlim? Nie každá Enigma je spravená aj pre Aarch64 režim chipsetu. Ideálne je použiť ten originálny firmware. Ale to je zase ďaľšie obmedzenie pre používateľa linuxového set-top boxu, lebo krása využitia spočíva práve v tej širokej škále možností linuxového boxu na rozdiel od klasických príjmačov. Netvrdím, že je Octagon šmejd... to zase nie, ale tvrdím, že sú to zbytočne vyhodené prachy. Rozdiel pri normálnom bežnom používaní set-top boxu (Enigmy), v prípade Formuler-F4-Turbo VS. Octagon-SF-8008 nie je vôbec badateľný. |
s3n0
Registrace: 7/2019 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
![]() |