Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vu+ UNO 4K SE (1x dual DVB-S2X FBC)

Dobry den chtel bych chci si ho koupit je pdobry

smid
Registrace: 1/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vu+ UNO 4K SE (1x dual DVB-S2X FBC)

Mam cca měsíc, funguje celkem dobře. Akorát nefunguje blindscan.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

kúp si ho veru a potom tu somnrač,že nič nevieš...tieto prijímače sú pre zdatnejších ludí a nie pre teba!!!!...budeš z neho JELEN a viac budeš inštalovat ako KUKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nick211
Registrace: 5/2018

Ja ho mám aj s HDD 1 TB a som spokojný. Treba ovládať Linux a pohrať sa s nastavením.

VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00

olin22
Registrace: 3/2006

@nick211

Ved si ho kupi nakonfigurovany a nemusi nic instalovat.Len kukat. :)))

Gustoh
Registrace: 9/2016

@Olin: Já bych je nestrašil že je třeba ovládat Linux. Je dobré mít všeobecné IT základy to ano - něco si o tom přečíst, z toho vyčíst že si mám box kopit nainstalovaný od profesionála a od toho se odpíchnout.
Stahnout image a nainstalovat dá skoro každý.........

Jantars
Registrace: 2/2008

R^ R^ R^

A je to
Registrace: 4/2019

Ja nevim jak vy ale ja jsem to koupil jako svuj prvni linux a asi po hodine jsem pochopil jak udelat zakladni nastaveni. Nevim co myslite tou "nutnosti znat linux". Terminal jsem použil jenom pro změnu hesla. Ale souhlasím že to není přijímač pro každého.

JanM

Já nevím o linuxu absolutně nic a receivery s E2 instaluju a používám uplně v pohodě. Vyguglit se skoro všechno.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tak, a je to venku...co budou ted dělat všichni ti šuflikanti, když jim Saxon vzal "strašákovou bábu"...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Má se to takto:
1. když to funguje, žádné znalosti linuxu nejsou potřeba.
Ale pro údržbu, diagnostiku a řešení problémů potřeba jsou.
Moje žena ani neví, že v přijímačích nějaký linux je.
Nicméně má po ruce servis, kdyby něco, a servis, který jí to nastaví.
2. Znalosti linuxu nejsou potřeba nijak hluboké. Telnet, ftp, pár příkazů jako je ps, cp nebo ls. (Saxonovi nevěřím, že nezná příkazový řádek.) Určitě však není potřeba být programátor.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

K čemu potřebuju při nastavení FTP zanlost linuxu? Nastavit se dá v GUI a na připojení z windows mám Total commander

JanM

O linuxu nevím téměř nic, z boxy s enigma2 nemám žádný problém. Stačí si je trochu"ošahat" a číst. Nedělejte z toho žádnou velkou vědu.

jiriN
Registrace: 3/2019

Antoníne

I příkazový řádek se dá vygooglit, v tom má saxon pravdu....

tukan

Prijímač dostaneš nakonfigurovaný, vložíš kartu a môžeš pozerať. Ak si ho budeš konfigurovať podľa svojich potrieb, všetko nájdeš na webe. Je pravda, že linux nemusíš ovládať (to som prehnal), ale počítačová gramotnosť je výhoda. Časom zistíš čo všetko enigma dokáže.

VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00

olin22
Registrace: 3/2006

jedna aktualizácia ako nedávno u ATV a je to jasné :)))

patrick470
Registrace: 1/2016

Tak ačkoliv jsem to byl víceméně já kdo to rozpoutal musím se trochu Antonína zastat - jakmile je nějaký problém je dobré linux znát. Obecně ftpko historicky dám, ale telnet a obecně linux mě minul. Takže když mám nějaký problém, tak si ho rozumně nezdiagnostikuju a neopravím, musím jít osvědčenou cestou čistý image + komplet setting. To mi dá několik hodin, jen nadatlovat autotimer dá na hodně dlouho........ ale tím dám box do pořádku.
Pak by asi bylo dobré vědět něco o dekódování, tomu se taky svědomitě vyhýbám - prostě vím že nainstaluju image, pak oscam, pak mu přehraju setting co jsem dostal od prodejce a nic víc o tom nechci vědět, protože chci "jen" přijímat - nechci sdílet, krást a podobně. Až setting nebude chodit tak slušně poprosím prodejce případně někoho jiného jestli by mi neposkytl aktuální.

No a jestli ICE karty Skylinku zaříznou úplně, tak musím do DVBT-2 a tam zatím kódování řešit nebudu (ale to už jsem mimo téma........).

Jantars
Registrace: 2/2008

Telnet

Panove hrabu se tzv. linuxu od vydani prvniho dreamboxu 7000.. O linuxu musim rici, ze vim tak akorat prd. Presto s temi vsemi lixovymi apparaty bez problemu zvladam. Prikazy na telnet? Dobre je jiste znat. Ja je neznam, ale jiste ti zkusenejsi znaji program DCC E2 1.50 a ten to zvlada sam. Takze tak hrozne to neni. Ale musim rici, ze to chce velkou velkou trpelivost se to vse naucit. Jak rika Antonin, tez moje zena ani nevi, ze ovlada linux. Jednoduse klape jeden program za druhym. Samo nainstaloval jsem ji to. Paklize si koupi jiz nainstalovany, neni co resit.

Wata
Registrace: 4/2006

@Antonín

Tak ako tvoja žena netuší, že je v príjimači linux, takisto netuší, že si linuxové jelito.

baltik
Registrace: 6/2019

baltik

A proč to musí hned zklouznout do urážek a nadávek? Problém je v tom, že každý máme jinou představu o tom, co to je "vyznat se v linuxu"...

tukan

Naučiť sa robiť v linuxe , by malo byť to správne pomenovanie .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

2baltik: ty mne urazit nemůžeš a já tě urážet nechci. Ztrácíš zbytečně čas.

Antonín
Registrace: 8/2005

@baltik

ta potom sme všetci jelita čo vieme o pc trt ,ale linux satelit si vieme sami spojazdniť .... :laughing: boli taký frajery na blackfore čo mali linux v malíčku a vraj aj programoval 10 rokov a mal šéfovi spojazdniť Alien2 v OE-2.0 a ten bol veru s linuxu v satelite totálne v (nevhodné slovo)i ,všetkých tam urážal a nadával im ale Alien2 bol už nad jeho sili a nedokázal tam nahrať ani Enigmu-2 ani po týždni.... :))) takže k nastaveniu sa samozrejme ani nedostal . :laughing: aj viem tiž trt o linuxe a PC ale už si viem všetko čo potrebujem nainštalovať a nastaviť a to som ako každý iný úplne obyčajný užívatel linux satelitu ....

maradona
Registrace: 8/2018

@baltik

a jak se pozna to ze nejsi linuxovy jelito ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@maradona

Isteže, byť linuxovým jelitom nevylučuje možnosť vedieť si sprevádzkovať linuxový príjimač. Všimni si ale ten rozdiel, zatialčo ty sa k linuxovým jelitám hrdo hlásiš, Antonínova žena vôbec netuší, že takéto linuxové jelito má doma, z čoho možno usudzovať, že Antonín svoju linuxovú jelitovitosť doteraz úspešne tajil.

baltik

@bublajs

Ty bublajs, linuxové jelito si. Ak ti to bude takto stačiť.

baltik
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra