Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Enigma Skylink EPG - nechodí OK, EPG Refresh

Dlouhodobě - roky - mám problémy s načítáním týdenního EPG (VU+ Solo4K, OpenPLI nyní nejnovější 7.1., Skyling ICE v UNIčtečce). Neustále nějaké informace chybí, někdy na půl dne, někdy u celých programů. Poslední dobou se to tak zhoršilo že je to až nepoužitelné. Nepředpokládám že chyba by byla ve Skylinku, takže budu hledat chybu u sebe.

EPG mám asi víceméně defaultně nastaveno takto:
Povolit EIT EPG: ANO
Povolit MHW EPG: NE
Povolit freesat EPG: ANO
Povolit ViaSat EPG: ANO
Povolit Netmed EPG: ANO
Povolit Virgin EPG: NE
Udržovat stará EPG data: 0

Před cca rokem jsem dal na radu a nainstaloval jsem si EPG refresh. Ten pouštím automaticky jako blbec každý den k ránu, ale moc to nepomáhá, často je EPG v neskutečným bordelu. (když si teď zavolám EPGrefresh ručně tak se provede a něco se může zlepšit, ale dost často nikdy na ten den nemám v pořádku EPG u všech programů, o celém týdnu OK se mi může jen snít a tím pádem trpí i autotimer). Subjektivně bych řekl, že některé programy jsou na to mnohem náchylnější než jiné (typicky čtsport).
Aktuální konfigurace EPGrefresh:
aktualizovat EPG automaticky: ANO
vyčistit EPG před aktualizací: ANO
zůstat na programu ve vteřinách: 120
aktualizaci EPG spouštět nejdříve: ve čtyři ráno a nepozději v 7:30
Uložit EPG po aktualizaci: aNO
Převzít kanály z autotimeru: ANO
analyzovat autotimer: nikdy
pozn. EPG refresh pouštím jen na svůj seznam oblíbených kanálů

Máte taky podobné problémy?

Jantars
Registrace: 2/2008
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74
Odpověď v diskusním vlákně

@Jantars

Nastav sa na Paprika TV a dotiahne sa Ti epg. Potom si daj Save epg. A uloží sa Ti do epg.dat. Ale ak nastavíš vyčistit EPG před aktualizací: ANO, tak sa Ti to bude furt prepisovať. A ešte by som nastavil jazyk preferovaný jazyk EPG.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

RE: Enigma Skylink EPG - nechodí OK, EPG Refre...

Pardon Paprika TV je na freesate, na Skylinku je to STV1 alebo CT1.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

OpenPLI má s epg problém. je toho na linuxsat support dosť popísané.

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@petersk: v nastavení pod audio/video jsem dohledal preferovaný jazyk EPG = žádný, žměnil jsem na češtinu, další jazyk jsem nevyplňoval. Uvidím jestli bude změna.

S tím ČT1 nerozumím: to jako pokaždé, když zapnu TV tak mám jít na ČT1, tam čekat (jak dlouho?) než se načte EPG? To mimo jiné neřeší situaci kdy TV není třeba týden zapnutá...... a proč save epg, vždyť to ce se načte se ukládá automaticky.... a to vyčištění EPG před aktualizací: bylo mi tenkrát doporučeno abych při každém novém načítání EPG to staré nejdřív smazal......

Jantars

@Jantars

Lebo plugin epgrefresh aktualizuje inokadiaľ.

petersk

@Brumo: díky za tip, pohledal jsem, ale na generální problém, které by mělo Openpli min. od verze 4.x až teď do 7.1 a který by se projevoval výpadky načtení části epg jsem bohužel nenarazil....

@petersk: odpověď je pro mne opět nesrozumitelná :-(

Jantars

@Jantars

Ďakujem že si otvoril túto tému, bojujem s tým niekoľko posledných týždňov. Niečo sa u skylinku muselo zmeniť. Nechodí to korektne na solo2 ani octagone 8008. Ani pli ani ATV ani vti. Napr taký gosat funguje ok. Napr cryptobox Smart epg nepoužiteľné.
Trápi ma ale hlavne tá Enigma a neviem si s tým rady. Budem vďačný za každú tip ako to obabrat

noces
Registrace: 9/2010

no , tak si ešte pozrite nastavenia epg , kde vám to ukladá . media usb ,alebo media hdd . a či máte usb alebo hdd

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

skylink nevysiela EPG pre dalsie transpondery , tak az po prepnuti nan sa aktualizuje EPG , takze staci len ukladat a nepremazavat ak nevyhovuje ze sa nacita az po prepnuti
freesat vysiela EPG aj pre dalsie transpondery na aktualnom

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

@noces

Problém se špatným načítáním EPG řeším s technickou podporu Skylinku již od jara. O problému vědí a stále ho řeší. Problémy jsou téměř na všech přijímačích (i na Skylink Ready) včetně TV se satelitním tunerem. Na tento týden mám slíbené nějaké nové informace, tak snad to brzy vyřeší (i když to už jsem psal na jaře). Největší problémy, dle mých zjištění, jsou na TP 11973, 12070 a 12090. Musím tyto TP mít naladěny alespoň 2 hodiny (někdy i déle), aby se EPG načetlo celé.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@SirMax

Moc diky za info. Je to presne tak že treba čakať aj niekoľko hodín kým sa epg načíta komplet.
V posledných týždňoch mám pocit že ku komplet načítanie ani nedôjde.
Je to diletantstvo aby takáto spoločnosť nevedela pol roka porichtovat chybu v epg..

noces

Potvrdzujem problém

VU+Solo2 OpenPli. Okrem Refresh som zadal 20 minút nahrávanie z jednotlivých TP včera od 7-9 hod. EPG niektorých kanálov bolo zase neúplné, na 2 tp bol piatok len do 7:00 zbytok nevidel a sobota a nedeľa boli v poriadku. Rovnako potvrdzujem že ak je problém s EPG na niektorom programe tak ani za pol dňa ho správne/kompletne nenačíta.

lubko6394
Registrace: 6/2009

Opravdu můžeme za kořenovou příčinu problému označit polofunkční epg Skylinku? Mě se to pořád trochu nezdá. Někdy ani nevím na co koukám aktuálně - normálně se pro reálný čas epg nezobrazí....

Když se třeba teď zběžně podívám do epg, tak dnešek i zítrřek naprostá katastrofa, 2/3 epg v podstatě úplně chybí včetně nova/prima. Od středy to vypadá, že snad je úplně všechno načtené korektně, ovšem za týden v pondělí vidím zase katastrofu.....

Pojďme držet to vlákno živé dokud to nevyřešíme.

Pro začátek dotaz, jak epg na skylinku potažmo na jiných platformách vlastně funguje? Mám za to, že každý TP si sebou bere epg svých programů, takže předpokládám, že když si zapnu přístroj a "stoupnu" si na libovolný program z toho TP během pár vteřin by se mi mělo načíst celé týdenní epg k tomu TP. Tedy za předpokladu že vše funguje správně. Je to tak?

Jantars

ano malo by to tak byť, ale nefunguje to. aspoň nie na enigmách. niekedy to nechytí ani za rádovo hodiny.
zatial mám "dva boxy", kde to chodí ok a to je gosat napt 7070 a Ineos IN5. Ale aj tam to trvá také dve-tri minutky než sa to načíta všetko v rámci daného programu. je vidieť, že to tam lezie pomaly v nejakých "dávkach". Načítajú sa napr tri udalosti dopredu, o 10 sekund zas nejaké časti iných dní atď... nevypozoroval som v tom žiadny vzorec, lezie to tam "náhodne", nemôže byť reč o tom že najprv načíta dnešok, potom ďalší deň a pod..

noces

Lidi, proc pouzivate nejake Enigmy a STB vubec, kdyz stačí modul a jste bez problémů.

Endo
Registrace: 7/2019

@Endo

Bohužel se současný problém týká i TV, kde stačí pouze modul, takže myslím, že nějaké řeči o Enigmě atd. nejsou vůbec na místě.

Pravděpodobně není u EPG dodržen nějaký standard a některé přijímače s tím mají problém. Ale zdá se mi divné, že problém je již od dubna, Skylink problém přiznal, ale stále to není opraveno ; přitom jeden den šlo vše bez problému a další den už ne.

SirMax

jak jsem před chvílí popisoval, že mi např. prima/nova dnes chybí úplně, tak ono stačí např. na novu vlézt a epg se okamžitě načte...ale zase nelogicky, např. pro novu jen dva pořady, pro primu několik dní dopředu....
Opravdu to nejde na enigmě nějak ovlivnit? Nemůže to být třeba nastavením oscamu? Ale když říkáte, problém je i na certifikovaných modulech....

Jantars

EPG za par sekund na vsech kanalech je PI.TO.MOST

po restartu uz uplne tuplovana a na 14dnu total. pokud to soucasne chovani nekdo povazuje za chybu, tak at ji hleda ve svy penezence (malo platis) nebo v hlave.
eurosport treba nema epg na vic jak 7 dnu a pokud ano, tak ho neposilaj kazdou hodinu ani dve. ani tri. koukal jsem naposled v sobotu a epg jsem mel do soboty. behem 3 hodin ho mam do pondeli.
nejcasteji je vysilany to co prijde behem par hodin, prave aby po restartu uzivatel vedel co prijde nejdriv, nebo kuli zmene v programu treba .

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

pardon, mam nastaveno 7 dnu EPG, vic nepotrebuju

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

7 dní ?

Však viac ako 7 som od Skylinku ešte nemal, teda ak nepočítam tých koľkosi po polnoci. Nemci na 19,2 boli tuším aj na mesiac. Ono ten problém je v tom že sa to EPG správa úplne nelogicky. Aj sa zdá že načítal komplet, ale potom zistím že piatok má len 6 programov do 7:00. Niekedy nenačíta ani po viacerých hodinách a keď pánboh a Glisník dá tak je to bez chyby. Ale to bez chyby je málokedy. V nedeľu som na Spektrum zaznamenal akési divoké programy s popisom v angličtine.

lubko6394
Registrace: 6/2009

Jak se epg na enigmě chová u DVB-T(2)? Vše OK? Na jak dlouho je EPG?

Jantars

@Jantars

EPG u DVB-T/T2 jde bez problému a je cca 7 dní. Výjimka je DVB-T MUX1, kde po přidání ČT :D/ART je EPG na 1-2 dny.

SirMax

laboruju tu s mbmini a cetecka na 23E mi po hodine a pul nedavaj epg na vic jak 7 dnu. a to tam bylo uz po pul hodine komplet. se stopkama to resit nehodlam.
takze co je ta chyba a kde se ma nachazet ?
je to oatv 6.3 z kvetna
Automatické obnovení NE
Automatické uložení NE

bublajs

@bublajs

nikto nepise ze to ma byt na viac ako 7 dni. problem je ze ked ja zapnem box s "prazdnym EPG" a zapnem ČT1 napr, tak mi začnu pritekat epg udaje na ČT programy ale načita sa to pomaly a takmer nikdy a ani po napr hodine sa mi nenačitaju všetky udaje. Niekedy chyba celý jeden deň u jednoho programu, inokedy pol dňa a podobne.. test som mal na spominanom solo2, vti, pli, atv aj octagone 8008 atv. napr aj na zero 4k

noces

@noces

S tím mám také nemilou zkušenost. Nedávno jsem musel vymazat EPG cache a pak to trvalo cca 8 hodin než se podařilo načíst kompletní EPG u všech kanálů co sleduji. Před tím, co si pamatuji, jsem to dělal někdy o Vánocích a bylo vše za 35 minut hotové (EPG Refresh 7 TP x 5 minut).

SirMax
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra