![]() |
|
Enigma Skylink EPG - nechodí OK, EPG RefreshDlouhodobě - roky - mám problémy s načítáním týdenního EPG (VU+ Solo4K, OpenPLI nyní nejnovější 7.1., Skyling ICE v UNIčtečce). Neustále nějaké informace chybí, někdy na půl dne, někdy u celých programů. Poslední dobou se to tak zhoršilo že je to až nepoužitelné. Nepředpokládám že chyba by byla ve Skylinku, takže budu hledat chybu u sebe.EPG mám asi víceméně defaultně nastaveno takto: Povolit EIT EPG: ANO Povolit MHW EPG: NE Povolit freesat EPG: ANO Povolit ViaSat EPG: ANO Povolit Netmed EPG: ANO Povolit Virgin EPG: NE Udržovat stará EPG data: 0 Před cca rokem jsem dal na radu a nainstaloval jsem si EPG refresh. Ten pouštím automaticky jako blbec každý den k ránu, ale moc to nepomáhá, často je EPG v neskutečným bordelu. (když si teď zavolám EPGrefresh ručně tak se provede a něco se může zlepšit, ale dost často nikdy na ten den nemám v pořádku EPG u všech programů, o celém týdnu OK se mi může jen snít a tím pádem trpí i autotimer). Subjektivně bych řekl, že některé programy jsou na to mnohem náchylnější než jiné (typicky čtsport). Aktuální konfigurace EPGrefresh: aktualizovat EPG automaticky: ANO vyčistit EPG před aktualizací: ANO zůstat na programu ve vteřinách: 120 aktualizaci EPG spouštět nejdříve: ve čtyři ráno a nepozději v 7:30 Uložit EPG po aktualizaci: aNO Převzít kanály z autotimeru: ANO analyzovat autotimer: nikdy pozn. EPG refresh pouštím jen na svůj seznam oblíbených kanálů Máte taky podobné problémy? |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74 | |
![]() |
|
@nocesza pul hodiny kompletni epg pro cetecka. bez nejakejch epg refreshu a podobne.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Enigma Skylink EPG - nechodí OK, EPG Refre...a co preferovat natažení nějakého webEPG, nelze? |
Jantars
![]() |
|
@JantarsExistuje plugin epgimport, ale netestoval som |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
@bublajsÁno, svokor má gigablue Quad a vravel že mu chodí všetko ok.. má tam staršie ATV asi 6.1 ešte. Veď si skús spraviť backup a natiahni nejaký novší image a som zvedavý či ti to bude chodiť ok |
noces
![]() |
|
JantarsVšetko sa dá obísť. Možno by sme mohli komunitne to EPG vytvárať a zdielať a asi aj legálne. Lenže keď sa zdražovalo tak Glisník nehovoril že sa v rámci úspor totálne vykašle na EPG. Ešte že je táto informácia vonku lebo ja som laboroval s nastavením prijímača, špekuloval o zmene image, hľadal chybu s predajcom a obaja sme boli zúfalí. Tí čo sa v tom vyznajú a robia si to vo voľnom čase doma tak pre nich je to hobby. Ale čo má robiť predajca ak príde zákazník a reklamuje mu výrobok že nesprávne funguje EPG ? Ako mu dokáže že to nie je jeho chyba ani SW a ani HW ? Ukáže mu že to nefunguje ani na iných prijímačoch ? V tom momente bude ale za blbca ktorý predáva šmejdy. Takže predajcovia čo máte zmluvy s Glisníkom zatlačte na Skylink aby to dal do poriadku. |
lubko6394
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
@bublajsPůl hodiny? ... Dříve to bylo do 3 minut.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@lubko6394Na jaře jsem také nejdřív zkoušel různé image, jiné přijímače a vůbec jsem nechápal, kde může být problém. Naštěstí mi chybu Skylink brzy potvrdil, takže jsem si přijímače nerozvrtal úplně. Ale toho času, který jsem tím strávil![]() VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@nocesmam tam 6.3 z kvetnacloud ibox3 preflashnutej na miraclebox premium mini Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@SirMaxzapnul jsem to a za pul hodiny jsem k tomu prisel. se stopkama tu behat nehodlamDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@bublajsdik za info. ako vravim, u niektorych boxov to chodi ok aj na tom svokrovom gigablue. je to divne. Napr ten Gosat alebo ineos je do tých 2-3 minut načítaný správne.Dnes som mal zákazníka, ktorý má dom niektorý z STB Thomson a robí mu to presne toto, že načíta nekompletné epg, chýbajú celé dni alebo jej časti. Ja som teraz dal do Octagonu 8008 dnešné ATV 6.3 a po pol hodine na markíze mám všetky dni, len Nedelu mám 4 nočné udalosti do 4:40 a potom 4 udalosti od 19:00 do 20:30 a za tým už pondelok... |
noces
![]() |
|
RE: Enigma Skylink EPG - nechodí OK, EPG Refre...Používám CrossEPG a je to bez problému |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@matchboxxdik za tip, ale crossepg mi po instalacii z feedu v PLi vyhodilo zeleňáka... |
noces
![]() |
|
Potvrdzujemproblem aj vo VTi 14, uz som rezignoval, je tam o.i. aj problem s kodovanim textu, na jedne stanici je udaj na urcitej hodine OK, nasledujuci program je uz rozhadzany... |
johnysk
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 369 |
![]() |
|
@nocesjakym zpusobem identifikujes ty chyby v EPG ?? ja pres webifDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@bublajszatial som to sledoval len cez DO na obrazovke |
noces
![]() |
|
RE: Enigma Skylink EPG - nechodí OK, EPG Refre...Ahoj. Tiez sa mi to stavalo, ale nie v takej intenzite, ako tu poniektori diskuteri opisuju. Nevsimol som si nikdy, ze by bolo treba cakat pre nacitanie chybajucich EPG dat napriklad dlhsie ako 2 minuty. Ja vsak obnovujem EPG data s pomocou pluginu EPG-Refresh kazdu noc - pri necinnosti set-top boxu vzdy od nastaveneho casu 02:00. Tento plugin preskenuje rad-radom vsetky transpondery (automatickym prepinanim vzdy len jedneho niektoreho kanalu spomedzi tych, ktore sa nachadzaju pod patricnym transponderom). Transpondery (frekvencie) si plugin najde vo zvolenom userbouquet zozname. Plugin tak zaktualizuje (doplni) vsetky chybajuce epg informacie. Dobu cakania na prijem EPG dat z kazdeho transponderu osobitne (v EPG-Refresh plugin) som si nastavil len na dobu 20 sekund a bohato tento cas postacuje, namiesto povodnych 120 sekund. V Enigme (OpenATV) pod konfiguraciou EPG mam povolene automaticke ukladanie epg.dat. Za normalnych okolnosti Enigma2 uklada na disk "epg.dat" subor len pri jej regulernom zrestartovani. Ak si chcete vynutit ukladanie suboru aj mimo rebootovania Enigmy, je nutne to nastavit. Problem s prazdnymi EPG informaciami sa u mna prejavoval aj pri nahodnom a neziaducom BSOD (GSOD), kedy sa subor "/etc/enigma2/epg.dat" samozrejme neulozil a stratil sa po pade systemu. Subor sa strati resp. neulozi sa samozrejme aj pri tvrdom odpojeni set-top boxu od elektriny (pri vypadku prudu napriklad). Subor sa vsak dokaze "stratit" napriklad aj po aktualizovani Enigmy, kedy sa zrejme zaktualizuju aj niektore sucasti, tykajuce sa refreshovania EPG dat z transpondera a problem so stratenymi EPG informaciami v niektorych satelitnych kanaloch sa opat prejavi. Po novom spusteni set-top boxu je tu problem opat, kedze subor "epg.dat" neexistuje a Enigma si musi vsetky epg informacie ziskavat znovu po kazdom prepnuti.Neviem ci to pomoze aj vam no ja take problemy nemam :-). "Telku" sice nepozeram, ale robim servis hocikedy ked pridem k Enigma2 boxom a vtedy vidim prehlad vsetkych epg a su tam prakticky vzdy a vsetky data. Apropo tento "epg.dat" subor kazdu noc uploadujem na svoj server, z ktoreho si ho potom nasledne stahuju IPTV boxy (nejedna sa o plny balik Skylink, ale iba o zakladny balik, cize nie vsetky transpondery sa oskenuju/prepinaju/pouzivaju). Na stahovanie a prepisanie kompletneho "epg.dat" suboru v Enigme mam pvyvinuty jednoduchy Enigma2 plugin - https://github.com/s3n0/ bez nejakych trapeni sa s Cross-EPG pluginom alebo EPG-import pluginom. |
s3n0
Registrace: 7/2019 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
@s3n0Tak tomuto hovorím kvalitný prvý príspevok![]() Skúsim sa ešte pohrať s tým epgrefreshom ale pochybujem že to v mojom prípade pomôže lebo ja môžem mať v epgrefresh nastavené aj 600 sekúnd na program a dáta nie sú komplet. |
noces
![]() |
|
NačítavanieMedzi 7-9 hodinou nechávam nahrávať 20 min.z každého TP. Dnes sa mi stalo že na Markíze chýbali údaje medzi NE 00.50 až 20.05. Vyskočil som z EPG a znovu vošiel tak už bola NE komplet až do PO 00.50. Lenže zmizli údaje PI 19.00 až SO 12.20.Chýbajúce údaje Dajto NE 19.19 až PO 14.03 ŠT 01.55 až 23.49 JOJ NE 12.55 až PO 05.40 ŠT 01.40 až 14.00 a v nedeľu je posledný údaj 9.45 |
lubko6394
![]() |
|
RE: Enigma Skylink EPG - nechodí OK, EPG Refre...Včera bylo EPG celkem v pořádku, ale dnes je děravé jak cedník - u HBO mi chybí ve 3 dnech vždy více jak půl dne, následují díry u JOJ Family a JOJ Cinema.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: Enigma Skylink EPG - nechodí OK, EPG Refre...v zaujme "setrenia" ma identifikaciu Event_ID u skylinku kazdy kanal nastaveny od 1 (co sa tyka CS region - pre NL region to tak nevypada), takze ich pouzije zhruba nejakych 100~200 pre kanal, naproti tomu bulhari ci nemci nemaju problem pridelovat tisice Event_ID , takze moj osobny nazor je ze spracovanie epg.dat je naprd (mozno aj spracovanie a vyhodnocovanie tak velkeho poctu rovnakych Event_ID u skylinku)https://i.postimg.cc/dqcPPYPc/epgsl.png TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 274 |
![]() |
|
RE: Enigma Skylink EPG - nechodí OK, EPG Refre...To je děs, v sobotu se mi na primě nenahrál přes autotimer autosalon. Neboli to znamená, že za 7 dní, kdy jednou denně pouštím epg refresh se ani jednou ta sobota na Primě v EPG neobjevila jinak by ji autotimer podchytil...... |
Jantars
![]() |
|
RE: Enigma Skylink EPG - nechodí OK, EPG Refre...Tak poslední zprávu od Skylinku mám takovou, že se problém stále řeší. A řeší se zvlášť pro přijímače Skylink Ready a zvlášť pro ostatní příjímače. Doufejme tedy, že to "neopraví" tak, že ve Skylink Ready to půjde a ostatní příjímače a TV pro změnu nenačtou z EPG vůbec nic.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
Dnes som to nahlásil SkylinkuVolal som na zákaznícku linku že by som rád vedel kedy bude problém s EPG odstránený. Prešetria a zajtra by sa mi mali ozvať, potom dám vedieť. |
lubko6394
![]() |
|
RE: Enigma Skylink EPG - nechodí OK, EPG Refre...Můžete napsat na jakých programech je problém s EPG u Skylinku ? Mám Zgemma H7 a zda se vše ok |
jiriN
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 210 |
![]() |
|
Zdá sa je to správne slovoZakaždým je to u iného programu, najmenej to postihuje ČT-čka a STV-čka. Ja to zisťujem tak že v týždennom prehľade skáčem po dňoch. Zvyčajne má deň v programe 1-3 stránky takže skáčem zo stránky na stránku a počítam či tam v niektorom dni nie je menej ako zvyčajne, resp. či niektorý deň nechýba vôbec. Na ktoromsi to vypadlo tak že v piatok bol program do 12:00 a v sobotu bol prvý o 14:00. V nedeľu mi načítal refresh o 5:00 po 360 sekundách, následne bolo nahrávanie po 20 min. z každého TP a na Markíze mi chýbala sobota a tá sa dočítala za ten čas čo som prehľadával programy ( 2-3 min) takže nakoniec som mal Markízu komplet. Ale napr.Primu nedočítalo a chýbalo tam stále čosi. Stalo sa mi aj že po vyskočení z EPG a znovuvyvolaní EPG načítalo to čo tam chýbalo, ale zmizlo čosi z toho čo tam predtým bolo. |
lubko6394
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74 | |
![]() |
|
![]() |