![]() |
|
Zachrana teletextu z VHSZdravim, po dlouhe dobe jsem zase oprasil video a zdigitalizoval si jak starych nahravek. U jedne nahravky jsem chtel vedet, kdy byla nahravka porizena a vzpomnel jsem si, ze "nekde" na pasce musi byt taky nahrany teletext, tak jsem tedy natvrdo zapojil video do TV pres cinche a na TV zapl teletext. Diky te co sekundu aktualizujici se horni liste se povedlo zjistit aspon cas v dobe nahravani. S datumem, ktery byl casto uvedeny hned pred casem to uz bylo horsi, protoze nikdy nevysilali aktualni rok. Pouze den a datum, ale podle kalendare a vysilaneho tvaru loga jsem docilil finalniho datumu nahravky. Skoda, ze Nova taky nema archivovany program, jako to ma CT...Chtel jsem se zeptat, zkousel nekdo zachranit teletext z VHS v PC? Zachranit z neho co nejvic? Diky moc za pripadne reakce! ![]() Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 630 |
![]() |
|
Pokud by se jednalo oS-VHS, tak bys něco zachránil. V příadě VHSky nemáš šanci cokoliv zachránit. TXT v analogu potřeboval rozlišení alespoň 400 řádků, aby byl použitelný. VHSka umí jen nějakých 250 řádků, což je tragicky málo.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
EnikVubec netusim, jestli to jsou S-VHS ci jen VHS. TXT teda na tech mych kazet ma hromadu bugu, ale aspon se mi povedlo zjistit tehdejsi cas. Ted jsem si chvili hral i s PC, na ktere mam i analogovy tuner, ale tuner z nejakeho neznameho duvodu stavkoval, tak si musim vystacit jen s tema par radkama, ktere mi zobrazi TV.Jinak diky za odpoved. ![]() Zdravím Vás!
|
bobo2
![]() |
|
@EnikMam S-VHS, asi pred mesiacom som pozeral original kazetu z edicnej sluzby NASA - Riadeny zostup stanice MIR do Pacifiku z marca 2001.A ano, zo zvedavosti som si pustil este jednu, moju vlastnu nahravku filmu z kanalu CT1, aky bude obraz a ci pojde Teletext. Isiel. Uplne bez problemov sa v nom dalo listovat a vobec nevypadaval. Kvalitna technika, kvaltna kazeta a kvalitny signal urobia svoje aj po vela rokoch. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
romanssJa nahraval casto na nejake obycejne kazety, ktere jsem uvidel v obchode a casto jsem taky nahraval v LP, takze ja si uz asi "nezalistuju"...Zdravím Vás!
|
bobo2
![]() |
|
RE: Zachrana teletextu z VHSJeste se zeptam... jak vypadala ta S-VHS? Proste obycejna kazeta? Akorat s "eskem" pred logem VHS? Zkusim prohrabat svuj cely archiv, jestli nejakou takovou kazetu nenajdu.Zdravím Vás!
|
bobo2
![]() |
|
@bobo2Áno, vyzerali ako obyčajné kazety, len tam mali pridané to S. Dali sa použiť aj v normálnych rekordéroch, ale ich primárne použitie bolo v poloprofesionalných videorekordéroch. Nahrávka urobená na poloprefiosnálnom videorekordery na kazete S-VHS nešla prehrať na obyčajnom videorekoredéry, ale opačne áno.4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
@bobo2 a @CrescenzioAno, na prvy pohlad vyzerali rovnako. Na druhy uz nie:- Uplne ine materialove zlozenie magnetickej pasky (aj nosic, aj magneticka vrstva) - Preciznejsie ulozenie unasacich kotucov pasky - Kazeta S-VHS ma na spodnej strane o jeden otvor navyse - S-VHS pristroj tym rozlisuje, ci je zasunuta kazeta S-VHS, alebo iba obycajna VHS kazeta a tomu prisposobi citanie a zapis na pasku (S-VHS si rozumie aj s nahravkami formatu VHS, opacne nie). |
romanss
![]() |
|
@bobo2Ano, LP mod spolahlivo zabil TXT - ale aj kvalitu nahravky![]() |
romanss
![]() |
|
![]() |