Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink potřebné vybavení

Dobrý d za 1Kč s úvazkem en,
jelikož budu kupovat novou televizi, přemýšlím, že si nechám zřídit přenos přes satelit. Dlouhou dobu jsem hledal nabídky různých satelitních společností i internetových kvůli nabídkám a jako nejvýhodnější se mi jeví Skylink (co se nabídky HD programů týče). Ale řeším jednu věc a to:
1) Nechat si Skylink zřídit za 1Kč s úvazkem na 2 roky
2) Vybavení si koupit sám, nechat si to odbornou firmou nainstalovat a nebýt tudíž vázán smlouvou.
VArianta č.1 má výhodu, že se o nic nemusím starat, ovšem mám obavy, že firma, která dělá pro Skylink mi za tu 1Kč dodá jen "průměrné vybavení" (parabola, přijímač atd.)
Proto se raději přikláním k variantě č.2 zakoupím si vybavení lepší a nechám si to pak celé nainstalovat. Udělal bych si to asi i sám, ale naladit satelitní příjem bez nějakého měřícího přístroje si netroufnu :-)
Prosím tedy o radu, jakou variantu a proč byste zvolili a ještě bych Vás moc poprosil, jakou parabolu (velikost, značku), přijímač byste zvolili. Moc děkuji za odpovědi a rady a Váš ztracený čas se mnou. Děkuji Vašek.

samurraj
Registrace: 8/2019
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Skylink potřebné vybavení

2). je správně.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

@samurraj

Zakladni nasmerovani se da udelat i podle ukazatele v prijimaci, tedy bez mericiho pristroje. Co se tyka nabidky za 1 Kč tak ta se netyka zakladniho baliku digital za 89 Kč (nevim ktery balik bys chtel).

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

u mě je taky 2) ta správná varianta

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

@JanM

Já mám zájem o balíček kombi.

samurraj

Taky si vsechno radsi istaluji sám, tedy varianta 2. Velikost paraboly minimalne 80cm, konvertor dava skylink tusim Inverto Black Pro. Prijimac nevim jestli je lepsi Skylink READY nebo modul a neco s CI+ slotem. Za me pokud nechces enigmu tak CryptoBox 750HD a modul Irdeto nebo Viaccess.

JanM

@HiFiOK

Já mám z té otázky divný pocit,nový nick?

jjery
Registrace: 12/2012

Není to jedna správná odpověď pro všechny případy.
Někomu může lépe vyhovovat 1 - pro toho, kdo chce jenom koukat a nemít starosti, toho, co nerozumí ničemu a má "volšové" ruce...
tedy odpovědět se nedá bez znalosti toho, o co jde.
Jediná poznámka - přijímače jsou zhriba stejně kvalitní všechny. jedná se o digitální příjem - co hraje, hrát lépe nemůže.
Jedině, že bys chtěl (uměl) ovládat linux, nahrávání, uměl přijímat UHD atd atd., dává smysl mít "lepší" přijímač.

Antonín
Registrace: 8/2005

@jjery

Včera jsem se registroval, dnes mi administrátor schválil registraci.

samurraj

@Antonín

Linux ovládat neumím, respektive nikdy jsem s ním nepřišel do styku. Mě jde o to, aby to bez problémů hrálo a aby přijímač uměl přijímat programy v UHD kvalitě (až tedy nějaké budou k dispozici) :-) a samozřejmě, aby byl bezproblémový, bezporuchový chod.

samurraj

@samurraj

Prijimacu bez linuxu ktere podporuji UHD moc neni (pokud vubec nejake jsou tak ostatni v diskuzi dejte tipy). Pokud rozumis nastaveni tuneru a DiseqC (asi uz vis ze Skylink vysila ze dvou pozic - Astra 19E a Astra 23E) tak se to da za den zporovoznit. Neni treba znalost prikazoveho radku linuxu. Ja ho pouzivam pouze na zmenu hesla. Nevim jestli jsi ten typ uzivatele, ktery by chtel pozdeji prijem rozsirit na dalsi pozice, nebo jen typ klasickeho ceskeho divaka, kteremu staci ceske programy. Kup si CAM modul a ten uz muzes dat prakticky do čehokoliv.

JanM

Parabolu 85cm a více...nejlépe 100cm.DiseqC 4/1 aspoň na 13E,19E,23E a 28E.Pokuď chceš jen modul do tv,není to zrovna nejlepší volba.

Samostatný 4k přijímač s vloženým dekodovacím modulem.

Zapoměl jsi napsat kolik do toho chceš investovat(přijímač do 7tis.)?? R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Vzhledem k postupnému nucenému přechodu na Viaccess Orca (viz Love Nature 4K) bych volil velrybí modul s kartou. A parabola T90, bo SL začal šérovat už ze 3 družic. :)
Přijímač VU+ UNO, Dreambox, možná Zgemma, prodejce nakonfiguruje a zajistí i poprodejní servis.
Vzhledem k omezeným možnostem přijímačů se 2 CI sloty bych do budoucna volil VU+ DUO. 1x Skylink a 2 slot pro jinou platformu. Tuner s možností DVB-T příjmu a je vyřešeno. Možná vyšší vstupní investice, ale lepší než rádoby nová TV se ojuebanýma SMRT fcema a příšerným sat tunerem.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@Kamil_k4 @meduzka

Zakladatel vlakna neřekl, že chce rozšířit příjem na další pozice. T90 je pochopitelně to nejlepší na trhu a taky o ní uvažuju, ale taky je pěkně drahá a celkem zbytečná pro někoho, komu možná stačí jen české programy skylinku. Zakladatel vlákna by se měl vyjádřit, co vlastně chce. Ale souhlasím že lepší je modul (jedno jestli irdeto nebo Viaccess) ve vlastním přijímači. Ale taky jsem začínal s tím že mi stačila jedna pozice.

JanM

https://www.parabola.cz/clanky/6667/love-nature-4k-se-objevi-v-nabidce-skylinku/
tu si pozri čo musíš zohnať pre príjem , ak sa tomu nevenuješ ani nemáš záujem , je lepšie si to dať niekomu nainštalovať a zároveň k tomu servis, známi to robí väčšinou pre seniorov

Duzu
Registrace: 7/2005

@samurraj

Pokud je to pravda,tak se omlouvám,ale podobné otázky tady dával jeden multinick.

jjery
Registrace: 12/2012

@samurraj

Kupuj TV která má Skylink Fastscan a vybodni se na přijímač, vezmi KOMBI 2r s vybavením za 1Kč s modulem CAM 701... s technikem si domluv za doplatek větší/lepší parabolu s montáží 13+19+23e. Na tomhle nic neproděláš a event. přijímač si můžeš pořídit kdykoli později, než bude nějaká přehršel UHD programů uplyne ještě hodně vody..

brak232
Registrace: 10/2017

Dnes nemá velký smyl

pořizovat odděleně přijímač a televizi. UHD v češtině je hudba hodně vzdálené budoucnosti, takže pokud chceš UHD, pak jedině zahraniční programy. Pokud umíš jazyky, tak má smysl uvažovat o příjmu z více družic. Jejich konkrétní volba závisí na jazycích které ovládáš. SKY Link Ti dodá zařízení v kvalitě potřebné pro příjem jeho programů. To ovšem neznaená, že se jedná o šunty. Když si koupíš UHD TV se sat tunerem, dostaneš modul, parabolu a lnb. Pokud chceš příjem z více než 2 družic, doplatíš si LNB a switch. Je to na dohodě s obchodníkem nebo montérem.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@samurraj

Vem si tu nabįdku za 1,-a Skylink to pošle montéra z druhého konce republiky a ten si ty kilometry naúčtuje.Lepši a rozumějšį dát to místnímu skyliňkáři,kterých je v okolí HAFO,i kvůli servisu,pozor:příjde tě to v koncí na stejné prašule a kvalitnější!!!!viz moje místní ZK.Za 1,-přijel montér 75km z daleka a stálo to dva sousedy každého 7500,- Rv

korkoran
Registrace: 10/2006

@samurraj

Tedy ta celá nabídka místo za 1,-/7500,-

korkoran

Tedy ta celá nabídka místo za 1,-/7500,-

korkoran

vzhledem k probihajici zmene majitele Skylink bych zvolil variantu 2. pouze s kartou, a pockat na zmeny,
ale kombi je teda docela drahy,
a jinak take mam pocit ze se jedna o znovuvzkriseny fenix :)))

kristian1
Registrace: 7/2016

ak zvolíš solidneho predajcu, dá sa vybaviť aj kombinácia oboch. teda napr CAM701 na zmluvu, lepšia parabola s doplatkom, inštalácia čiastočne dotovaná + doplatok nad rámec dotácie a pod.. je to len o dohode.
skylink žiadny fix materiál predajcom nedáva, ide to zo skladu daného predajcu.

noces
Registrace: 9/2010

@jjery

Ne, já mám tady opravdu pouze jeden účet.

samurraj

@brak232

To je asi nejsnažší varianta.

samurraj

@korkoran

U nás ve městě (4km) je montér, který je autorizovaný k montáži Skylink, takže napočítaných kilometrů se nebojím.

samurraj
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra