![]() |
|
Pomoc. Zmizení signáluNesetkal jste se někdo s něčím takovým, mám nainstalovanou pasivní anténu a při instalaci jsem měl signál kanálech 31i50 - 83% kvalita 100% fungovalo to několik dní, poté náhle bez signálu na všech multiplexech, kabel je v pořádku. Signál je všude nulový. Zkouším různé frekvence , ale ani na jedné není nic, jako kdyby byl výpadek na vysílači. Trvá to již 4.den Předem Děkuji za konstruktivní nápady. |
LiborHorky
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluvýpadek na vysílači téměř 100 percent ne, chce to měřit a hledat problém, nejspíš nedostatečná úroveň signálu.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluNedostatečná úroveň signálu to bude, dopoledne v 11:00. 64,3dBuV. A v 15:20 jako když utne a 17,3 dBuV. Ale proč ten signál zmizel to je mi záhadou. |
LiborHorky
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluTipoval bych na špatné propojení s anténou. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluKabel je v pohodě. Měřeno ještě druhou anténou s jiným kabelem , se stejným výsledkem.![]() |
LiborHorky
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluTak připojení k anténě. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluDěje se to nějak pravidelně? Myslím tím výpadky. Pak by to mohl způsobovat nějaký "rušič", který se nachází buď v okolí nebo u tebe (např. v elektroinstalaci-spotřebiči). |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluZatím ve čtvrtek zmizel a do dneška nic. Měřil jsem v okruhu 100m a nic. Záhada?!? |
LiborHorky
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluKdysi mi taky zmizel signál, ale to bylo u aktivní antény. Tak jsem vzal multimetr, šel od zdroje napětí směrem k anténě a měřil jsem napětí, kde ještě je a kde už není. No a v tom zlomovém bodě byla chyba.DM 920, Unstable 19-2-2019 + GP4, Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.), Stab H-H 120 + Emme Esse 125AL C-band; Octagon SF4008 (Abertis)+TBS5925
|
rom2005
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 818 |
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluTo jo, ale u pasivních antén? Je to v hodně kopcovitém terénu. Nechápu to.![]() |
LiborHorky
![]() |
|
co tunernení hajzlu?? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluTo bude chtít změřit. Možná jsi narazil na kvalitní odraz a ten se ztratil. Jeden známý v Beskydech tak našel v totální díře tv na malé pasivní síto. Fungovalo to půl roku, než firma, co tam opravovala most odvezla plechovou boudu. Od té doby ani ťuk.koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
![]() |
|
Dal bych naten odraz,něco podobného dělaly otevřené okna v L baráku,v noci krásny obraz na tvp1,přes den nic a nebo přerušovaně-otevřená okna!![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluDěkuji všem, záhada vyřešena. Na nedalekém kostele sundali plechovou střechu o deset metrů výš už signál funguje.![]() |
LiborHorky
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signáluA já si to myslel, že si tady dělá někdo (nevhodné slovo)....On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@LiborHorky píše:...na nedalekém kostele sundali plechovou střechu o deset metrů výš už signál funguje.![]() ![]() ![]() Len aby si nemal v budúcnosti s tým problém opäť!? Veď ľahko sa môže stať, keď kostol opäť oplechujú, že budeš chytať aj priamy a aj odrazený signál a to môže v konečnom dôsledku robiť nemilé rušenie signálu. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
@mmiriboyA i toto nemilé rušení lze dnes vyřešit a odstranit. |
kecal11
Registrace: 6/2016 Příspěvků: 263 |
![]() |
|
tak srandičky,ale hlavně zábava |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
@kecal11Samozrejme! V tomto ti nemám dôvod odporovať, ja len aby aj autor bol oboznámený s takouto skutočnosťou!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
RE: Pomoc. Zmizení signálučviriboj- každá veta výkričník, dokonca výkričník s otáznikom ???![]() ešte píš s veľkými písmenami aby to bolo naliehavejšie a samo výkričníky !!! Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.
|
suto123
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 467 |
![]() |
|
![]() |