Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

vpn router

Zdravim,

chcel by som Vas poziadat o nazory ohladne problemu, ktory mam s IPTV. Mam oficialne plateny balik IPTV od poskytovatela tejto sluzby. Problem je, ze niekedy program vypadne a znovu naskoci az po niekolkych sekundach. Tento jav sa prejavuje nepravidelne, niekedy nevypadne program niekolko hodin a niekedy vypadava aj niekolkokrat behom 5 minut. Toto som riesil s poskytovatelom sluzby. vsetky napady ako rychlost netu, nastavenie a podobne boli v poriadku. Ostalo vraj uz iba jedine a to je, ze tieto problemy sposobuje poskytovatel internetu. Viem, ze by som mal mat vpn avsak nordvpn nepodporuje uz protokol pptp a najlacnejsi router je Asus: RT-AC88U. nechcem vsak vyhodit peniaze za router, ktory mozno tento problem nevyriesi. Ma niekto nejake skusenosti, alebo mal obdobny problem? Nachadzam sa v Anglicku a router na vpn neviem nastavit nakolko tento je od BT a tam moznost nastavenia vpn nie je. Vopred dakujem.

newbie78
Registrace: 6/2018
Odpověď v diskusním vlákně

RE: vpn router

Aky presne ze to mas tvoj model WiFi-routra ? Ak sa jedna len o potrebu VPN, tak toto mas uz aj v inych WiFi routroch, chcem povedat lacnejsich... ja napriklad vlastnim router ASUS RT-AC66U-B1 (vynoveny model z povodneho AC66U) a OpenVPN sluzbu uz ma v sebe zabudovanu aj originalny firmware Asuswrt, ale tiez malicko modifikovany a popularny firmware Asuswrt-Merlin. Avsak pozor - je rozdiel VPN a OpenVPN a prave tieto routery zvyknu mat onen OpenVPN (free projekt - velmi dobra vecicka tento OpenVPN). V najhorsiom pripade je mozne nahodit do routeru napr. DD-WRT firmware. Tento alternativny firmware vsak ciste teoreticky (nepoznam presne model tvojho routru) mozes hodit aj do svojho aktualneho routra ak by existoval aj pre tvoj aktualny router. Alebo lepsie nejaky OpenWRT firmware + doinstalovat sluzbu OpenVPN, nakolko DD-WRT je uz usity presne na mieru pre konkretne typy routerov a preto nefunguju vestky verzie DD-WRT vzdy na vsetkych routeroch stabilne (resp. je potrebne hladat chyby, odladovat nahrany firmware, pouzit specialny postup flashovania firmware, atd.) ktore su tymto firmwarom podporovane. Znova upozornujem, ze OpenVPN ma trosku odlisne "features" nez ma klasicke VPN, takze si daj na toto pozor, ak by si sa chcel vybrat prave touto cestou. Nie vsetky protokoly su napriklad podporovane u VPN klienta Microsoftu, ak chces pouzit OpenVPN server na pripojenie resp. aj naopak. Nastavenia k VPN najdes vsade na internete. Ku OpenVPN je mozne dokonca nahravat predpripraveny hotovy konfiguracny subor (ten by ti mohol dat poskytovatel IPTV sluzby, teda ak je to tak ako pises a ak by poskytovatel IPTV sluzby vyzadoval prave VPN pripojenie). Co sa tyka odpajania, najprv by si si mal preverit stabilne internetove pripojenie napr. s pomocou programu PingPlotter a pingovat IP adresy (napr. google.com, gateway tvojho internetoveho providera, niektory server od IPTV providera ktory sa da pingnut). Mozes samozrejme pouzit aj prikaz PING :) vo Windows je to "ping -t ip_adresa" a pustis vo viac oknach a sledujes, ci nenastal nahodou vypadok niekde pri vypadnuti IPTV streamu. Nechce sa mi verit, ze by bola toto chyba ISP providera... skor by som to typoval na chybu IPTV providera. Ale mozne je vsetko no...

s3n0
Registrace: 7/2019

@s3n0

ahoj,

dakujem za odpoved. no uprimne povedane ja do toho az tak velmi nevidim. pocul som o nahravani ineho firmwaru (a niektori vpn poskytovatelia to maju dokonca aj napisane na ich stranke). ja som si vybral nordvpn lebo nerobia udajne ziadne logy a nikto nevie kam sa pripajas. naviac udajne maju najlepsi servis.
skusal som viacerych iptv poskytovatelov (trial) a robilo to u kazdeho, preto si myslim, ze British telecom moze ma nejake nastavenie ktore prerusuje spojenie ak je nejake podozrive spojenie alebo prihlasovanie sa niekam. ale to iba spekulujem, lebo fakt netusim ako to maju urobene a ako to funguje.
dakujem ti za odpoved :) R^

newbie78
Registrace: 6/2018

RE: vpn router

nord vpn je sluzba ktera potrebuje treba open vpn
open vpn je software

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

newbie78

Seva ... to iste mi robil doma na slovensku ... slovak telecom. mal som moznost vyskusat vpn router a problem to vyriesilo. Takze urcite v tvojom pripade to bude robit aj BT. Niekedy sa to da vyskusat aj bez VPN routra staci ak sa napojis na PC,Notebooku cez nordvpn a spustis iptv in VLC Media Playeru.

Ale pozor ... caste zmeny IP adries bude u IPTV poskytovatela znamenat BAN. Treba to preverit.

matt84svk
Registrace: 2/2019

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra